• hiç unutmam en zorlandığım dokuz kere yediydi

    sonra kendi kendime ezber yerine hızlıca mantık yürütmeyi denedim 10*7 = 70-7 = 63 bu şekilde düşünmek bana çok farklı matematiksel problemlerde de yardımcı olmaya başladı sonra ezberin sadece parçaları birleştirmek için işe yaradığını mantık yürütmenin ise herşey olduğunu fark ettim.
  • doğru yapan eğitimdir. çarpım tablosunu öğrensin bir zahmet çocuklarımız. matematiğin geri kalanını ıspatlarla öğretiyormuşsun öğret tabi ama çarpım tablosunu kaç zamanda ne kadar pratikle öğreneceksin? okuldaki iki üç saatlik dersin kaç haftasını çocuğa bu uönde pratik yaptırarak harcayabileceksin bunları hiç düşünüyor musunuz?
  • hakikaten amma gerizekali ciktiniz ha.

    carpim tablosu lan, eger bu da zor geliyorsa ciddiyim okumayin, mevcut egitim sistemi ile vakit kaybetmeyin, baska seylere yogunlasin.

    ha ama yani esnaf falan da olamazsin cunku esnaf adam muhendisten daha hizli dort islem yapiyor.

    ayrica her bok ezber bir noktada. ancak lise/universite kisminda belli derslerde bir seylerin mantigini anlayarak yola cikabilirsin. yoksa tabii ki ezberleyeceksin.

    yeni bir lisan ogrenirken de ayni bok, belli kurallari mecburen ezberlemek zorundasin.

    o zaman lisan da ogrenmeyin, ozborco sostom.

    dogustan einstein ya, mantigini anlayacak. ya bsg allahini seviyosan.
  • çarpım tablosunu ezberlemenin alternatifi ne ola ki dediğim serzeniş. bu her türlü hesaplama için en temel gereklilik. tek tek her seferinde toplayacak mıyız? toplamada da tabii ki ezber yapmayıp parmak hesabı yapmak lazım. *bi kere ezberleyip kurtulsaydın keşke. evet dünyanın en gereksiz başlığına entri giren gereksiz yazar benim. *
  • sırada ne var. öğrenciye okuma yazma bile ezberleten eğitim sistemi mi? elinizdeki elektronik oyuncakların kağıt ağırlığı olduğu gelecek, pekte uzakta değil. o zaman siz veya çocuklarınız ne yapacak.
  • çarpım tablosunun ezberlenmesı türkiyeye özgü bir konu değildir. ilk okul dörde kadar almanyada okudum ve ben de eşek gibi ezberledim. belki japonlar farklı bir yöntem geliştirmişlerdir. dünyada şu anda durum nedir bilmiyorum ama ilk okulda 4 işlem öğretilir.
  • sadece bu nedenle kötü diye yaftalanamayacak egitim sistemidir.

    tamam ülkemizdeki egitim sistemini savunacak degilim ama carpim tablosuna hakim olmayan mühendisler yetistirmekten iyidir. oturup ezberledigim gün dün gibi aklimda. iyi ki de ezberlemisim. hem o esnada sayilar arasindaki iliskiyi de aslinda anliyorsunuz biraz. carpmanin teknigini hafiften bir anlamaya başlıyorsunuz. yani bence o kadar da kötü bir olay degil.

    üniversitenin ilk yili. sinava giricez bu sarisinlarin sordugu ilk soru "hesap makinasi kullanabilir miyiz?" bölüm matematik bu arada. ben nasil bir dumur olduysam "e yok artik" diye güldüm, millet bana bakiyor, kimsenin türkce bildigi falan yok.

    proftan gelen yanit tabii ki olumsuzdu.
  • çarpım tablosu gibi elzem, pratik bir bilgiyi ezberleten, iyi de eden sistemdir.

    fakat ben 'ezberletebildiği' kısmına tam anlamıyla katılmıyorum. ismimizi söylediğimiz kadar çabucak, anında söyleyebileceğimiz temel bilgi olan çarpım tablosunu bile söyleyemiyor bazı insanlar... sokak röportajlarında görüyoruz 8x9 kaçtır? diye soruyorlar, adam: "baba ben dilciyim yeağğ xd" diyerek aradan sıyrılmaya çalışıyor.

    açıkçası çarpım tablosunun bile tam anlamıyla ezberletilebildiğini düşünmüyorum ben.
  • o da bişey mi harfleri bile ezberletiyorlar hayvanlar* sıkıyorlar çocuklarımızı. halbuki çocuğu sal dal taşşak gezsin okulda, bokuyla falan oynasın. özgür yani. hiç sıkılmaz.

    bu arada hintli bir arkadaşım, onların zamanında okulda 20'lere kadar ezberlediklerini söylüyor memlekette.
  • çarpım tablosunu ezberlemek en etkili ve kalıcı yöntemdir.
hesabın var mı? giriş yap