• iki kişinin çarşaf, yorgan, örtü ve bilumum uzun bir kumaşı karşılıklı uçlarından tutup katlarken, kimin kime önce yaklaşacağı sorunudur. öyle bir an olur ki iki tarafta geri adım atmaz ve alnı ak şekilde olduğu yerde, zafer kazanmış komutan edasıyla yerinde durur, ilk geri adımın kimin atacağı merak edilir. diğer seçenekte ise iki taraf da karşılıklı adım atar ve suratlarda kaçınılmaz bir sırıtma belirir.
  • 'hayatta ne sorunlar varmış be' diye düşündürür.
    neymiş? kimin kime önce yaklaşacağı sorunuymuş.

    doğru, refah düzeyi yüksek iskandinav ülkelerin seviyesindeyiz ya kendi kendimize sorun bulup bir mesgale yaratmamız lazım yoksa bu kadar iyi giden şey arasında -aşırı- huzur bunalımından ötürü kafayı yiyebiliriz...
  • öncesinde, çarşaf karşılıklı gerdirilip göz göze gelinir. sağa doğru mu, yoksa sola doğru mu ilk katlama yapılacağı yönünde ilk deneme genellikle başarısızdır. biri sağa katlarken, diğeri sola doğru katlar. ikinci denemede de her iki taraf birbirinin gönlünü yapmak için tam tersi şekilde katlama girişiminde bulunur, ancak sonuç yine hüsrandır. en son bakılır ki bu iş bakışmalar ile çözülmeyecek, konuşup anlaşarak ne tarafa doğru katlanacağı kararlaştırılıp, ikinci aşama olan "kimin kime geleceği" sorunsalına geçiş yapılır.

    gördüğünüz üzere "iletişim hayattır." bakışmalarla bu işler olmuyor. seviyorsan git konuş! öyle uzaktan uzağa kesişmekle yürümüyor bu işler. evet, konunun özeti ve anlamı budur.
hesabın var mı? giriş yap