• uzak durun dediğim yer
  • #72266484 numaralı entry için firma'dan gelen cevap metni aşağıdaki gibidir:

    "carvocal firması olarak kurulduğumuz günden bugüne müşteri memnuniyeti ön planda tutmaya çalıştık. carvocal olarak firmamızdan şikayetiniz bizi derinden yaraladı.

    ancak bununla birlikte yazıda belirtilmiş olan “ 200 tl montaj ücreti " hiç bir zaman carvocal mağazalarında uygulanmamış olan bir rakamdır.

    yine de yaşamış olduğunuz mağduriyet ile ilgili bizimle iletişime geçmeniz halinde, bu mağduriyetin giderileceğini belirtiriz.

    saygılarımızla
    carvocal"
  • son donemde, arac ici multimedya, navigasyon, bluetooth ile gorusme ihtiyaclarimin artmasi ile radarama girmis firma.

    urunleri, goruntu ve ozellik itibariyle gayet basarili gorunuyor. fakat kullanici deneyiminin nasil oldugunu hic bir yerde tam anlamiyla bulamadim. fazla alternatif olmadigi icin orta sinif bir urunu araca taktirmayi planliyorum.
  • yeni aldığım aracımın ses sisteminin çalışmaması nedeni ile araştırıp iyi ve güvenilir bulduğum için istanbul şirinevler'deki mağazalarına gittiğim firma. amacım öncelikli olarak arıza tespiti yaptırıp, yeni ses sistemi almaktı. ancak görevli personel son derece ilgisiz bir biçimde yaklaştı ve "satın alırsanız takarız, aksi halde ilgilenmiyoruz." dedi. çok tok bir firma ve fiyatları pahalı. bir arka sokakta iki genç arkadaşa aracımı götürdüm. arızaları tespit ettik aynı marka yeni hoperlörlerimi daha ucuza aldım ve taktırdım.

    tanım: önermediğim firma
  • multimedya ürünlerini kullanan susuerlardan yeşillendirmesini rica ettiğim oto ses&görüntü ürünleri satan firma.
  • 3 farklı aracım için 2 farklı tipte multimedia sistemi taktırdığım firma. sistemlerden bir tanesi aracın mevcut alt yapısını kullanıp, y kablo ile sisteme dahil olarak aracın sistemini bozmayıp, sadece görüntü ve ses yayını yapan sistem. diğeri ise, mevcut alt yapıdan (ekrandan) tüm kabloların çıkarılıp, yeni ekrana aktarıldığı ve aracın orijinal arayüzünün devre dışı bırakıldığı sistem.

    bu iki sistemin ortak özelliklerini artılar ve eksiler olarak aşağıda belirteyim, sonra da ayrı ayrı artılarını eksilerini yazayım.

    genel olarak artılar:
    + ekran başlı başına bir android tablet gibi çalışıyor. telefon çalınca müziğiniz kesilmiyor veya günümüz araç ekranlarındaki gibi telefon çalmaya başlayınca navigasyon ekranı vs saçmalamaya başlamıyor.
    + netflix, youtube, spotify, vb. android tablette olabilen tüm uygulamaları aynı şekilde kullanıyorsunuz. hatta isterseniz oyun yükleyip oyun da oynayabilirsiniz. seyir halinde çalıştırmasanız daha iyi olur tabii ama bunu engelleme gibi bir durum da yok.
    + carplay ve android auto uygulamalarını kullanabiliyorsunuz isterseniz. fakat zaten ekran android olduğu için ve google play store'daki neredeyse tüm uygulamaları çalıştırabildiğiniz için ne carplay'e ne de android auto'ya ihtiyacınız yok. hatta carplay'de yandex falan ücretli sürüm istiyor, youtube çalışmıyor vs vs. ama bu ekran normal bir tablet gibi çalıştığı için her şey çalışıyor.
    + 4g özellikli ekranlara isterseniz data simkartı takıp internete bağlayabilirsiniz fakat bazı cihazların imei numarası kayıtlı geliyor, bazıları kayıtdışı geliyor. simkart taktıracaksınız pasaporta falan kaydettirmeniz belki de ekranın yarı parası kadar da kayıt parası ödemeniz gerekiyor. yani aslında artı bir özellik gibi dursa da, ne maddi ne manevi uğraşılacak dert değil. ha kayıtlı olduğu söylenen ekranı da denemedim açıkçası, herhangi bir kayıt ücreti verilmeden nasıl kayıtlı olabildiği konusu şüpheli.

    genel olarak eksiler:
    - ekranlar çin'den aliexpress'ten erişebileceğiniz çin malı aletler. ha aracın orijinalinde gelenler de çin malı, ama ilk benim bahsettiğim çin malı olayın biraz da kalitesini simgeliyor. ekrana güneş vurduğunda hiçbir şey göremiyorsunuz. ekran parlaklığı yetmiyor. ama işin boktan tarafı, gece karanlık sürüşlerde ekranın ışığını en kısık hale getirseniz bile, ekranda beyaz bir şey açıksa (mesela navigasyon haritası) gözünüze el feneri tutuluyormuş gibi ışık veriyor. daha fazla kısılmadığından kapatmak zorunda kalıyorsunuz.
    - ekran arabadaki tuşlara tam olarak entegre olmuyor. çünkü android tabletlerde ya ses açma kapama dışında tuş yok. haliyle direksiyondaki tuşları tam olarak kullanamama durumunuz var. bu sizin için önemliyse mutlaka taktırmadan önce sorun.
    - ekran android olduğu için, apple cihaz kullanıyorsanız telefonun internetini her seferinde ekranı internete bağlamaya uğraşmanız gerekiyor. 1-2 dakikalık yolculuklarda müzik falan bir şey açana kadar yol bitiyor. uğraşmıyorsunuz haliyle.
    - şu bahsettiğim sebepten ötürü, teknolojiyle aranız iyi değilse, zırt pırt adamları arayıp destek alırım beklentisiyle bu ürünleri taktırmayın. eşiniz ananız babanız bu aracı kullanacaksa size sövecekler. çünkü bu ekranların kullanımı gereksiz şekilde karmaşık. beceremeyince sürekli sizi arayıp, radyoyu nereden bulacağım diye size soracaklar...

    ekran olarak aracın mevcut sistemine entegre edilen sistem için,
    artılar:
    + kaliteli bir ses sisteminiz ve bluetooth bağlanma özelliğiniz varsa aynı kalitede ses ile devam ediyorsunuz.
    + aracın orijinal ekranına sistemine, bir şekilde erişim sağlayabiliyorsunuz.
    + telefon görüşmeleri için arabanın kendi sistemine ve arayüzüne bağlanmaya devam edebiliyorsunuz. bunlar çok önemli noktalar.

    eksiler:
    - ekranın ses sistemine bağlamak için kablo ile arabanın aux girişini kullanıyorlar. aux girişi olmazsa da rezalet bir usb-aux çeviricisi takıyorlar. kalite bakımından yerlerde bir ürün. gaza basınca falan hoparlörlerden araç devrine göre ses geliyor falan filan... o zaman ses sisteminin ağzına sıçılmış oluyor. ama siz cihaz ayarlarından diğer bluetooth antenini aktif ederek, ekranı bluetooth ile arabaya bağlayabiliyor bu sayede ses kalitesini kurtarmış oluyorsunuz. (bu arada takan firmanın böyle bir şeyden haberi yoktu. kendim araştırıp buldum. onlara kalsa "bu modeller böyle" deyip geçtiler.) rezaletin birinci perdesi.
    - telefonu görüşmeler için araba arayüzüne bağlayıp, müzik dinlemek için de yeni takılan ekranı araba arayüzüne bağlamak çok kolay bir şey değil. bluetooth ile bir sefer bağlayınca bitmiyor, her arabayı çalıştırmanızda tekrar ekrandaki bluetooth'un arabanın kendi bluetooth antenine bağlanması gerekiyor. kısa mesafe sürüşlerde bunu da bekleyeceksiniz mecburen.
    - telefonu yeni ekrana bağlamayı düşünmeyin bile, telefon görüşmelerinizin kalitesi büyük ölçüde gidecek. şikayet ederseniz de arabanın cam kenarına işporta bir mikrofon çekmeye çalışacaklar. rezaletin ikinci perdesi. bazı araçlarda telefon ve müzik için iki ayrı bluetooth bağlantısı olabiliyor. bu yüzden telefonu arabaya bir bağlantıdan, ekranı da arabaya diğer bağlantıdan bağlayabiliyorsunuz.
    - ekranın arayüzü yine gereksiz karışık ve ekran da hantal. hiçbir şekilde kişiselleştirmeye izin vermiyor. belki de bir takım düzenlemeler yapılıyordur da, firmanın ekran konusunda bilgi birikimi olmadığı için size bu bilgiyi veremiyorlar.
    - hantal demişken, ram ve hafıza olarak farklı modeller olabiliyor. en yüksek ram olan modeli seçmenizde fayda var. hafıza çok önemli değil, sonuçta oyun falan kurmayacaksınız. video da koymayacaksanız hafıza gereksiz bir detay. ram çok önemli, 8 gb ram bile yetersiz kalıyor. 4 gb ram olan versiyonu tercih etmeyin.

    aracın orijinal sistem kablolarının orijinal ekrandan sökülüp yenisine takıldığı sistem:
    artılar:
    + ekran tamamen renkli, video oynatabilen özellikte, boyut olarak da oldukça kocaman kocaman bir ekran. yani kullanırken keyif alacağınız kesin.
    + genel artıların hepsine sahip. aklıma başka bir şey gelmiyor şuan. bu ekrana biraz fazla önyargılıyım, direksiyon başına geçince aklıma başka bir şey gelirse ekleyeceğim.

    eksiler:
    - aracın sürüş bilgileri, radyo falan bütün bildiğiniz arayüzünü unutun. hepsini bir android uygulaması içinde tekrardan tasarlamışlar ve arayüz, kullanım vs oldukça kötü. bu ekran takıldıktan sonra orijinal menülerin hiçbirine erişeyemeyeceksiniz. sanki arabanızı satmışsınız da yeni bir araba almışsınız diye düşünün.
    - aracın mevcut ses sitemi devre dışı bırakılıyor. haliyle iyi bir sisteminiz varsa bunu kesinlikle taktırmayın. araçta standart gelen bir ses sisteminiz varsa da, ses kalitesinin oldukça düşeceğinin farkında olun. şöyle ki, sesi sonuna kadar açamıyorsunuz patlak hoparlör sesi geliyor. ses seviyesinden de kaybınız var haliyle, arabada son ses müzik dinleyemeyi seven insansanız bu ekrandan sonra aynı keyif almayacaksınız. (çözüm olarak da daha çok para harcayıp ses işine de girmeniz gerekecek, rezaletin üçüncü perdesi.)
    - ekran kendi kendine boşta dururken bile işlem yaptığından ısınmaya başlıyor, sonra da baya sesli bir şekilde fan çalıştırmaya başlıyor.
    - araç içi telefon görüşmelerindeki eski rahatlığınızı unutun. çoğu araç modelinde, araç içindeki orijinal mikrofonu kullanamadığınız için harici mikrofon takıyorlar. kalite bakımından yerlerde bir ürün. haliyle dış ortam sesi, ön camda kablolu bir mikorofon görüntüsü vs. vs. (rezaletin dördüncü perdesi) sizin için önemliyse bu konuyu net bir şekilde sorgulamadan, netleştirmeden, taktırmayın.
    - harici bir gps anteni takılıp torpido altına alıcıyı yerleştiriyorlar. bu anten de neden bilmiyorum, çok sık olmasa da, kafasına göre kopup uzun bir süre kendine gelmeyebiliyor. tünele girmekten bahsetmiyorum. normal bir zamanda gidiyor geliyor. belki montaj kusurudur. navigasyon kullanırken mecburen hay böyle işin deyip telefondan açıyorsunuz haliyle.

    son olarak bu firma olarak birkaç yorum yapayım:
    - bu firmada, hakkında bahsedilen 200 tl montaj ücreti gerçekten de var ama hayali bir ücret. bu montaj ücretini pazarlık yaparken, "montaj almayız abi" diyerek siliyorlar. pazarlık yapmadan "tak gitsin abi" derseniz 200 tl daha fazla ödüyorsunuz. yani kimseden montaj almadıkları konusu hikaye.
    - hadi diyelim ki montaj ücreti var ama almıyorlar. tamam abi, ekranı ben sipariş vereyim getirteyim, takacak mısınız 200 tl'ye, hayır tabii ki takmayacaklar. o yüzden 200 tl pazarlık payı verebilmek için adına bu bedele montaj ücreti demişler.
    - benzer şekilde "geri görüş kamerası ücretsiz" diye sattıkları ürünlerdeki geri görüş kamerası kalitesi gerçekten "ücretsiz" denebilecek kadar ucuz. orijinalini takalım derseniz de, caydırmak için servisten bile yüksek fiyat çekiyorlar. (rezaletin beşinci perdesi)
    - muhtemelen torpidoyu sökerken sağa sola bir zarar verme ihtimaline karşı, işlem yapılan yere sizi yaklaştırmıyorlar. adamlar bazı zamanlar arabanın iki koltuk arasındaki tüm bölmeyi söküyorlar, takıyorlar ama uzaktan da olsa görme şansınız yok. şüpheli bir hadise.
    - hadi diyelim sizin bu işin detayını öğrenmenizi engellemeye çalışıyorlar, adamlar montaj yaparken bütün arabayı fotoğraflıyor, instagrama oraya buraya story atıp yayınlıyorlar, bu arabayı yaptık, şöyle yaptık diye... yani işlem sırasında sizi yaklaştırmamaları sebebi kayıp bir hadise.
    - o kadar teknolojik gelişim falan var. sürekli yeni yeni ürünler çıkıyor ama siz hiçbirini elde edemezsiniz çünkü satan firma sadece satmakla yetiniyor. 3-4 bin tl paranı aldık bu sistemi taktık ama nasıl memnun musun diye arayıp bi sormadılar bile. bunun sizin için önemini geçtim, kendileri için olan öneminin bile farkında değiller. (rezaletin altıncı perdesi) en son ben dayanamadım kendim aradım, ya şu şu konuları napabiliriz diye, bu modeller böyle.
    - ürünle ilgili bir sorun olursa destek almayı beklemeyin. her gün onlarca bu ürünlerden takıyorlar ama ürünle ilgili ne yazılımsal ne de donanımsal bir bilgi birikimleri yok. ortalama bir android tablet/işletim sistemi kullanıcısı, ayarları vesaire kurcalayarak ne kadar öğrenebilirse bu arkadaşlar da o kadar biliyorlar. ama bu ekranlar kapasite veya yapabildiikleri açısından sadece işletim sistemi android ve bu sadece buzdağının görünen kısmı. arka planda bir sürü ayar ve opsiyon var. anlayan eden varsa da, yiğidim bana ulaş.
    - ürünü almadan taktırmadan önce her şeyi sorgulayıp, cevaplarını net olarak almanızda fayda var. çünkü yukarıda da bahsettiğim üzere, parayı verdikten sonra, "böyle mi olacaktı?" diye sorduğunuzda "bu modeller böyle" diyecekler size. sanki siz hergün bu ekranlardan takıyormuşsunuz gibi, bunun böyle olacağını biliyorsunuz diye varsayacaklar... (rezaletin yedinci perdesi)
    - pişman mıyım diye soracak olursanız, çok şükür pişman olacak kadar büyük sıkıntılar yaşamadım. ama bunda şans faktörünün etkili olduğunu düşünüyorum.
    - taktırmamış olsaydın bugün gidip taktırır mıydın diye soracak olursanız, ilk başta anlattığım araca y kablo ile entegre edilen ve mevcut arayüzü ve sistemi devre dışı bırakmayan ekranı taktırırdım ama diğer bahsettiğim bütün sistemi kökten değiştiren ekranı kesinlikle taktırmazdım. hatta söktürmeyi falan da düşünüyorum arada sırada. araba kullanırken telefon çaldığında kulaklık takmak zorunda kalıyorum. baya sinirime dokunmaya başladı.

    bu firmayla ilgili hiç mi iyi bir şey olmadı diye soracak olursanız, montajları kısa sürede yaptılar diyebilirim. ayrı ayrı zamanlarda 3 aracı da, 1-2 saat içinde taktılar verdiler. randevulu gitmiştim haliyle kendi verdikleri sürelere uydular zamanında ve yukarıda da bahsettiğim gibi bir şeylere zarar vermeden, kırıp dökmeden montajı bitirip teslim ettiler. türkiye koşullarında bence oldukça önemli bir konu. tabii yukarıda bahsettiğim gibi belki de ben şanslıydım. başka insanların başına bir şey gelmiş midir bilemem.

    arada sırada aklıma gelen başka bir şey olursa buraya ekleyeceğim. soracak sorusu olan varsa özel mesajla ulaşabilir, seve seve bilgi verebilirim.
  • kesinlikle ama kesinlikle uzak durulması gereken firma.

    geçen hafta eskisi bozulduğu için yeni bir mmedia sistemi almak zorunda kaldım ben de güvenilir bir marka olduğunu düşünerek kendilerine gittim.

    plaka ışığına takılan kamera için eksta ücret alınıyormuş o yüzden bagaj kapağına montaj yapılması gerekiyormuş. bu esnada da montaj yaparken bagaj iç kapaklarının klipslerini ve pandizot ipi klipsini kırdılar.

    şöyle bir politikaları var; kırdıkları ya da bozdukları her bir sistem muhakkak öncesinde kırıktır ya da bozuktur. bu klipsler kırık diyorum, önceden kırıktır abi diyor. ulan araba fabrika çıkışı duruyor, bagajı açtırmadım elletmedim, nasıl kırılır diyorum, bilmem kırık diyor. çatır çatır girişirken gözümün önünde kırdın şimdi diyorum, yok kırıktı onlar diyor.

    ön park sensörünün sol tarafı göstermiyor diyorum, sensör bu diyor önceden bozuktur diyor. dükkanın önüne yanaşırken çalışıyordu, şimdi nasıl bozuldu diyorum, sensör bu bozulur diyor bana sorumlusu.

    üstüne bir de kırdıklarını yaptırmak için para harcadım. şaka gibiler.

    daha uzar gider bu, kısaca tekrarlıyorum; kesinlikle ama kesinlikle uzak durulması gereken bir firma.

    edit: hangi şube diye soran oluyor, ekleyeyim; istanbul / şirinevler şubesi.
  • sıfır aracın hoparlörlerini değiştirmek için gidecektim ama yazılan yorumlardan sonra vazgeçtim. her yerde çok ilgisizler, ters davranıyorlar falan yazılmış. ben sinirli insanım bir de orada kavga edip hayatıma adrenalin katmak istemiyorum. stock hoparlörler ile devam anlaşılan.
  • aracımın gruplarında kartal şubesine gidenler olmuş.

    aracın dört kapı açma döşemesinide tırnaklarını kırarak açtıkları ve şu anda araç giderken bu döşemelerin düştüğüne dair feedback var. konuşulmuş şube ile ama yok öyle, yok böyle denmiş ve kusur inkar edilmiş.

    youtube'da videolarını izliyorum, firmanın sahibi veya sözcüsü olduğunu düşündüğüm arkadaşı da zerre gözüm tutmadı. bu memlekette en bilindik adamlar bunlar, siz düşünün.

    yok mu bu ülkede profesyönel hizmet alınacak bir otomobil ses uzmanı, çok merak ediyorum.

    edit: eklemeyi unuttum; bir yanda aracın döşemelerini kırarak montaj yaptığı iddia edilen bu zihniyet var, bir yanda da subigarage (bkz: subigarage istanbul) gibi bir örnek var. adamlar aracınızın 3d görsellerini xbox 360'ın kinect kamerası ile tarayıp, gerekirse 3d printer ile parça imal edip aracınıza takıyorlar. bakın, ne diyorum: subigarage aracınızı 3 boyutlu kamera ile tarıyor, gerekirse parçayı aracınıza özel 3d yazıcı ile üretip uyduruyor. tercih size kalmış.
  • izmirde altertifleri var mıdır acaba? yeni aldığım taliant aracımda doğru düzgün görseli olan bir ses sistemi olmadığı için bunlardan bir ekran taktırmayı düşündüm ama buradaki yorumların hiçbiri olumlu değil gibi... :)

    alternatif önerileri bekliyorum özellikle izmirli taliant sahibi arkadaşlardan...

    şimdiden teşekkürler...
hesabın var mı? giriş yap