• reklam gibi olmasın ama, steven spielberg, tom hanks ve yazarlar matt charman, ethan coen, joel coen kadrosundan şahane ve film gibi film, üstelik gerçek olaylardan. yetti mi? yetmedi, bir de mark rylance var ki filmde, kim bu role seçmişse helal olsun. her durumda bir ödül alır gibi görünüyor şimdiden.

    --- spoiler ---

    it helps? - yardımı olur mu?
    --- spoiler ---

    --- uyarı spoiler ---

    bu film hukuğun üstünlüğü konusunu işlemektedir, alışık olmayan ve bilinç olarak uzak olan yaşam formlarının beyinlerinde hasar oluşturabilir.
    --- uyarı spoiler ---

    ingilizce afişte "i" harfleri kırmızı iken, türkiye'deki film afişlerinde "casuslar köprüsü" başlığındaki r harfleri kırmızıdır.
  • film başladıktan 10-15 dakika sonra ekranda tom hanks'i görünce yanlış filme girdiğimizi anladık. olsun, izledik. çok da güzel oldu. ancak kafama takılan bi şey var; rusça ve almanca konuşmalar çevrilmemişti, sizde de öyle miydi yoksa bize oynanan bir oyun muydu? ya da ne bileyim bilmediğimiz için ayıp bizde miydi?
  • abi be, yönetmen spielberg. senaristler coen biraderler. görüntü yönetmeni kaminski. oyuncular tom hanks,alan alda falan... hikaye yasanmış bir hikaye. sonuç; koca bir tırt!

    gidin macbeth'i, life'ı falan izleyin, yazık etmeyin paranıza.
  • bak bu başlığıa yazacaksın bak kanka bak bir kaç kere yazıyorum. bridge of spies bridge of spies bridge of spies
    yahu gerçekten sözlüğe kimler alınıyor nasıl alınıyor merak ediyorum. topu topu 6 entry girilmiş 3. entryde orjinal ismine giriş yapın denmiş adam 2 satırcık yeri bile okumamış yardırmış gitmiş. tespitler falan yapmış. hala da yardırıyorlar.

    kardeş sen yıldız savaşları diye film başlığı gördün mü? yoksa star wars diye mi toplanmış? yani en azından şunu düşün. bu film kimsenin bilmediği filmlerden değil. sence böyle bir filmin farkedilmemesi ve hakkında bu kadar az yazılması normal olabilir mi?

    bridge of spiesbridge of spiesbridge of spies
  • filmdeki amerikan propagandasını ben göremedim nedense. adamlar abd'nin yozlaşmış halini gözümize sokmuş resmen. zamanın hukuk anlayışının üst kademesinden halka kadar hepsinde bozuk olduğunu, ne kadar nabza göre şerbet verildiğini ne güzel anlatmış.

    türkiye gündeminin içindeyken bu filmi izlemek garip oldu biraz. can dündar'ın, erdem gül'ün içeride tutulduğu, yargının tarafsızlığının tamamen unutulduğu şu günlerde filmi izlerken dalıp gitmemek mümkün değil.

    --- spoiler ---

    filmde türkiye'nin adı bir kez geçer. malum amariganın hava üssü olmamız konusu. yine bir kullanılmışlık.
    --- spoiler ---
  • gözümü ekrandan bir saniye ayırmadan izlediğim, bitince burnumun direğini fena halde sızlatan muhteşem film.

    izlerken hikaye sizi öyle bir içine alıyor ki bunu yapabilen film sayısı zannımca çok ama çok azdır.
    hikayesine, gerçekliğine, platosuna, havasına, manzarasına hatta ve hatta kostümlerine bile bayıldım.

    tom hanks'in benim için yeri her daim farklı olsa da sovyet ajanı oynayan ve 2015 en iyi yardımcı erkek oyunculuğuna aday mark rylance için ne söylesek az bence.
    her kim uygun görmüş ve seçmişse daha iyisi olamazmış dedirtiyor.
    o vakur duruşu, mimikleri, sözleri...tom hanks ile yakaladıkları uyum.
    kısaca kesinlikle izleyin, izlettirin, izlemeden ölmeyin...
  • çok enteresan film, açıkçası sadece 11 entry yazılmasına çok şaşırdım.

    sonra düşündüm, ulan 11 entry çok az.

    sonra aklıma gelmesin mi, bridge of spies başlığı vardır, orjinal ismiyle hani, hani oraya girmiştir herkes...
    hani..
  • tipik bir antikomünist film. pek çaktırmamaya çalışmış inceden işlemeye çalışmış güya da anlayan anlıyor işte. o ne saçmalıktır arkadaş sovyet casusu hapishanede bayım bayım diyerek uyandırıyorlar. abdli casusu sovyet askerleri su dökerek kafasından aşağı. ha bir de kötü yataklarda pis yerde yatırıyorlar ama sovyet casusu güzel yerde yatırıyor abd. biz de yedik. tabi can dündar gibi bir antikomünistin bu filmi tavsiye etmesi de şaşırılacak bir şey değil.
  • --- spoiler ---

    - endişelenmiyor musun?
    - faydası var mı?

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap