• bir belgesel adı:
    orijinal adı: forks over knives
    imdb puanı (ekim 2017'de) 7.8
    2011 yapımı.
    süresi: 1 saat 36 dakika.
    sitesi de var: https://www.forksoverknives.com/
    fragmanı: https://www.youtube.com/watch?v=o7ijuknzlug
    yönetmen: lee fulkerson
    başroldeki anlatıcılar: doktor t. colin campbell ve doktor caldwell esselstyn.
    -----------------------
    bu iki doktorun ikisi de çiftçi ailelerin çocukları; ikisi de okuyup hekim olmuşlar.
    biri cerrah...
    * filipinler'de açlık var. bitkisel protein ucuz. halka destek olmak için gidiyor biri. o da ne? hayvansal gıdalarla beslenenlerde kanser var; bitkisel proteini tercih edenlerde - yoksullarda ise - yok. bu durumu bir hintli doktorun araştırmasında da görünce beslenmeye bakışı değişiyor.
    * cerrah olan, norveç'in naziler tarafından işgaline takılıyor.
    naziler norveç'i işgal edince, askerlerini beslemek için ülkenin hayvan varlığına el koyuyorlar. yıllardır kalp ve damar sistemi hastalıklarından ölenlerin arttığı norveç'te, çok çarpıcı şekilde kalp damar ölümleri azalıyor. savaş bitiyor tekrar artışa geçiyor. cerrahımız da bu istatistik gerçekten çok etkileniyor: demek hayvansal yiyeceklerle kanser arasında doğrudan bir ilişki var.
    belgesel, bu iki doktorun araştırmaları, deneyleri ve tavsiyeleri üzerine kurulu.
  • çatalın kenarını bıçak gibi kullanmak gibi bir alışkanlığı olan türk toplumu için doğru olan önerme.
  • akşam izleyeceğim belgeseldir.
  • bu belgeseli biraz daha açarsak, demek istediği: otları yerken kullandığınız çatal, hayvanı kestiğiniz bıçaktan üstündür.

    güzel araştırmalara değiniyor. bir insanı vejeteryan yapmayabilir ama sağlıklı yaşam hakkında fikir verebilir. sizi bilinçlendirebilir.

    bugün instagram'da trend olan paylaşımlara baktığımızda çoğu yemek videoları et üzerine. sanki etin dışında hiç bir yemek lezzetli veya yeterli değil gibi insanları ete yönlendiriyorlar. hee alabileni vardır, alamayanı vardır ama arkaplanda imkanı olan insana "bugün hangi kebabı yesek" mottosunu aşılıyor. sonra gelsin damar tıkanıklar, gitsin kalp krizliler...

    ben fikir olarak hayvansal gıdaya karşı değilim ama aşırı bir şekilde et tüketmenin de zararlı olduğuna inanıyorum.

    dengeli beslenmek en sağlıklısı...
  • çatal doğru beslenmeyi , bıçakta ameliyattaki neşteri temsil ediyor bence. çok güzel özetleyen bi başlık olmuş. daha kısa özetlenemezdi. izlenesi bir belgesel, (bkz: the game changers) ve (bkz: that sugar)dan sonra puzzle a yeni parçalar eklemiş oldum
  • müdürümün vegan beslenmeye takması ve sürekli et yeme, süt içme, peynir yeme, onu içme şunu yapma şeklinde ki kafa şişirmelerinin sonunda izlememi önerdiği belgesel. kısmetse izleyeceğim bakalım. konusu ne olursa olsun mangal yapıp yemeyen erkek olmaz, genlerimize aykırı.

    edit 1:izledim. belgeseli izledikten sonra insan evet haklılar hayvansal gıda yememeliyim, vegan olmalıyım hissine kapılıp gaza geliyor. anlatılanların bir kısmı çok mantıklı ama biyokimya da öğrendiğimiz bazı bilgilere ters bilgilerde var. zaten doktoru görevden atmışlar. birde şuan vegan olmalıyım diye düşünenler, maddi açıdan zorlayıcı bir beslenme tarzı olduğunu anlayınca hemen vazgeçiyor. insanoğlu et yiyerek evrimleşti ve ana besin kaynağımız etti. sadece ot yemek sanki biraz olmaz gibi.
hesabın var mı? giriş yap