• görüntülerin, elektron ışınlarının fosforlu yüzeyine düşmesi ile oluştuğu özel bir tüp. monitörlerde kullanılır.
  • crt diye bilinir.
  • katot ışınlı tüp manasına gelen ve emektar televizyonlarımızda bulunan aygıt.
  • samsung'un slim fit adini verdigi yeni seri tvlerinde tekrar kullanmaya başladıgı teknoloji.
  • önümüzdeki iki sene içinde, insanların toplu olarak bulunduğu yerlerde çok sayıda bulunması yasaklanacak olan monitör diye bildiğimiz nesnelerin teknolojisidir. devlet bünyesinde çeşitli kurumlar, bankaların, bilgisayar laboratuarların, bilgi işlem merkezi veya bolca bilgisayar bulunan mekanların lcd ve daha üstü teknolojilerle donatılmasını zorunlu hale getirme çabasındalar. zira; crt bir monitörün 10 cm önünde, ortalama 67rad ışıma ölçülürken bu değer lcd'de 2rad seviyesinde. monitörden 1 metre uzaklaşıldığında ise deer ancak 6-7rad seviyesine iniyor.

    her şey sağlık için.
  • uzun yillar samsung'un kaliteli modellerinden bir tanesini kullandim. daha sonra kendisini terkederek 6 ay lcd'ye gectim.

    crt ile gecen omre, kizarmi$ gozlere, o i$kenceye rezillige yaziklar olsun..
  • tüplü monitör teknolojisi olarak da adlandırılabilen donanım. lcd teknolojisi yaygınlaşmasına karşın crt kullanımı halen tercih edilmektedir. bu tercihte ekonomik uygunluk en önemli sebep olarak gösterilebilir.
  • bu özellikte olan tvler, yeni nesil led-lcd ve plazmalarla aynı fiyata satılmaktadır. *

    grundig
  • yakın zamana kadar fps oyuncularının diğer çıkan lcd, led, 3d led gibi yeni nesil monitörlere bile tercih etmeyeceği bir teknolojiydi. bundaki en önemli etken ise fps oyunlarında fazlasıyla önemli olan hz yani hertz olayıydı. tabi 1.5 sene öncesine kadar bu durum devam ediyordu. daha sonra yüksek hz'e sahip yeni nesil monitörler de piyasadaki yerine aldı ama fiyatları hala fazlasıyla yüksek. valla gözleri fazlasıyla yoruyor moruyor ama sırf cs oynamak için gittim maksimum 75 hz destekleyen lcd monitörümü satıp taş gibi samsung'un magic bright monitörünü aldım 15 lira gibi komik bir rakama, 19" hem de 120 hz. 19" monitörler de artık yok denecek kadar az zaten 22" 100 hz bir monitör almaya kalksak en az 500-600 lira bayılayacağız. gözler iptal ama çatır çatır adam vuruyorum o bana yeter :/
hesabın var mı? giriş yap