• "çayın esas tadını şekeri bırakınca almak" bir prim yapma cümlesi değildir. tecrübeyle sabit bir durumun tecrübe etmemiş birine aktarılmasıdır. çünkü çayı şekersiz içmeye alıştıktan sonra yanlışlıkla şekerli çay içildiğinde, bünyede şekerli su içiyormuş hissi oluşturur. o noktada insan "nasıl içiyorlar bunu" diyerek hayatı sorgulamaya başlar *
    yani bu başlıkta yerin dibine gömmeyin biz çayı şekersiz içen insanları. çünkü biz artistlik yapmıyoruz. siz deneyip de başaramadığınız için bu konuda söylenmiş her cümleyi artistlik olarak algılıyorsunuz, olay bundan ibaret*
  • iki yıl önce bünyeye fazla kalori girmesin diye ve biraz da artistliğine yaptığım daha sonra ise çok fena alıştığım eylem. şimdi içine 1 şeker kristali bile düşse sıcak baklava şerbeti içiyormuşum gibi hallere giriyorum, "öğyk ben bunu içmem" diye...
  • sigarayi birakmaktan sonra bir insanin kendine yapacagi en buyuk iyiliklerden biridir.

    10 yıl sonra gelen edit: next level (bkz: çayı bırakmak)
  • bu şekilde çok içildiğinde sinir yapıyor. haa ben şu şekil içerim, o şu şekil içer , şu şekil.
  • sert ve sportmen erkeklerin tercihidir. yapılan araştırmaya göre acayip araştırma yapmışlar.
  • gereksiz yere hava atılan şeylerden biri
  • sağlık açısından son derece gerekli olan eylem.

    çaya 4-5 tane şeker atanlar tanıyorum, gidin kola için abi.
  • hiç de öyle ulaşılması zor bir hedef değilmiş. 2 haftada bitti "bir şeker daha alabilir miyim?"ler.. böylece insan doğasını yeniden ama yeniden sorgulamış bulunduk.. küçcecik bardağa atılan üç tane şekerin anlamsızlığı ortaya çıktı. tamamen, alışkanlık. muhtemelen 3. şekere de bol acı çay içtiğiniz bir yerde alıştınız. "bir şeker, bir şeker" daha 3 oldu. 4 bile olabilirdi.

    ilk kez şekersiz içtiğinizde şimdi ağzınıza "acı" bir tat gelecek.. tırnak içerisinde yazıyorum, çünkü, aslında acı değil. tamamen kendinizi şekerli bir çay'a alıştırdığınız için onu acı algılıyorsunuz..

    şimdi sigara içenler için, ilk sigara içtikleri güne dönelim.. ve o "acı" tadı hatırlayalım.. sonra tekrar bugüne dönelim, o "acı" sigara nefesinin nasıl bir "keyif" nesnesi haline geldiğine bakalım..

    içtiğiniz "acı" çay da, bir kaç hafta sonra sizin için normal olacak ve başlangıç noktası görünmez olacak..

    bırakmak isteyenlere tavsiyem, ilk haftalar bir şeker..

    ardından çayın yanında tatlı/şeker vb. yardımlar..

    sonrası ise "keyifli" bir çay.. artık şerbet değil, çay içiyorsunuz.. kimse size bayat çay kakalayamaz..

    kendinizi "sağlığa" alıştırdınız.. artık "şekersiz" çay içtiğinizde ağzınızda o "acı" tat olmayacak.. aksine, "yahu biri bu çaya gizli gizli şeker mi atıyor, niye aynı tadı alıyorum" diyeceksiniz..

    lan son haftalarda yaptığım en iyi şey bu..

    ikincisi de oray eğin okumamak..
  • bence çayın doğası gereği yapılması gerekendir. bu konuda düşüncemi özetleyeyim:

    bakın süt, kahve, sütlü kahve, hatta içindeki sütten ötürü sütlü çay şekerli içilebilir.

    çünkü bu içeceklerle şeker birbirine lezzet olarak katılır, bütünleşir. mesela çayı asla şekerli içmeyen biri, kahveyi genelde nasıl içerse içsin arada şekerli de alabilir. çünkü bir bütünlük vardır.

    ama çay, ne kadar şeker katarsan kat o tatla birleşmeyecek, garip bir hoşafa dönecektir. çünkü aynı boyutta lezzetler değiller anlatabiliyor muyum?

    pişmiş pirinç pilavına tuz attığınızı düşünün, nasıl o tuzsuz pirinç tadı ayrı, tuzun kendisi ayrı geliyor ağza; aynı şekerli çay.

    ayrıca çayı şekersiz içen insanın şeker atan kişiye baskı yapması doğru değildir ama çaya şeker atan kişi de bir kere adam olup arkadaşını dinlesindir. çünkü hiç sevmediğim yazar (bkz: canan tan)'ın başarısız kitabı (bkz: yüreğinin götürdüğü yere git)te yazdığı gibi, şekersiz çayı ilk içtiğinde tadı kötü gelecektir ama ikinciyi içersen, ondan sonra bir daha çaya şeker atmazsın.

    bence çaya şeker atmamak biraz büyümek gibi.
  • onyıllar önce çayı şekerli içerken yanlışlıkla şekersiz içtiğimdeki o his geldi aklıma. apacı ve iğrenç bir şeydi.

    sonra şekeri yavaş yavaş bıraktım ama bunu "ay çayı şekersiz içmem lazım" diyerek değil içgüdüsel olarak günden güne azaltarak bıraktım.

    en sonunda şekersiz içmeye alıştım ve bir gün yanlışlıkla şeker atılmış bir çayı içtim. o his işte tam başta yaşadığım his gibiydi. öyle iğrenç gelmişti ki şekerli çay.

    çayı şekersiz içmenin en güzel tarafı, bayat çayı size yutturamamalarıdır.

    tanım: süper bir şeydir.
hesabın var mı? giriş yap