• bazen girdiğin entry ile alakalı güzel, kapsamlı, aydınlatıcı mesajlar geliyor bazen de çaylaklar ile tartışıp ediyoruz. bunların yanında sorduğun sorulara en içten yanıtı verenler yine çaylaklar oluyor.

    madem durum böyle neden kararsızlık yaşıyorum;
    çok küfür ediyorlar. bari bir argüman sun öyle et küfrünü. o da yok direkt dalıyorlar.

    mesaj alımını kapatıp olumlu etkileşimlerden mahrum kalmak istemediğim için çağrıda bulunuyorum:

    -küfür etmeyin.
  • +1 diyerek desteklediğim entry.
  • sözlükte çok kişiyle mesajlaştım ama mesajları yüzünden engellediğim sadece iki kişi var, ikiside çaylak. adamlar çaylakken engellettiler kendilerini.
  • anlamadigim bir konu var, nasil bir diyalog kuruyorsunuz da bu caylaklar kufur ediyor? yani caylaklar kufur ederken, siz mavi boncuklar mi dagitiyorsunuz?
  • açın sevin bizi.
  • şu ana kadar toplam 6 tane hakaret veya küfür içeren mesaj aldım, bunların 5'i çaylaklardan. ve hakaret sebebi olan entrylerin geneli herhangi bir kışkırtma unsuru barındırmayan entryler.

    mesela, maç başlığına "şu pozisyonda şöyle bir karar çıkmalıydı yoksa ben mi yanlış biliyorum" gibisinden bir entry yazmışım, çaylağın teki "fenerbahçe düşmanı şerefsiz ibne" diye mesaj atmış. e hayliyle ben de biraz küfür mesaisi yapmak zorunda kaldım bu dangalak arkadaşa.

    böyle olunca çaylaklardan mesaj alımını kapatmayı düşünüyorum fakat bu sefer de çaylak olduğum ve önemli bir konuda yazarlara ulaşmak isteyip de ulaşamadığım vakitler geliyor aklıma. sonra vazgeçiyorum.

    velhasılı şimdilik mesaj alımını kapamayı düşünmüyorum. umarım tahammül sınırlarımı biraz daha zorlayıp, kapatmak zorunda bırakmaz kendini bilmez birkaç kişi.
  • yazar olduktan sonra çaylak statüsüne düşmüşleri bir kenara bırakarak konuşacağım. bende de bu kararsızlık olduğundan ötürü son 1-2 haftadır mesaj alımını açmıştım. büyük hataymış meğer, kuyruğuna basılmış kedi gibi canhıraş küfreden mallardan mesaj almak haricinde hiç bir olayı yok. aralarında yazarlığıyla gık edemeyip, çaylak hesabından yürüyen de vardır diye tahmin ediyorum. hiç gereği yok, şu cümleyi kuracağımı hiç sanmazdım ama 10 çaylağın 9'unu adam yerine koymaya da gerek yok.
  • ne zaman açsam aynı gün hatta aynı saat içinde seviyesiz, küfürle dolu, insanlarla konuşmayı bilmeyen yaratıkların sözlerine maruz kalıyorum. kapatmak istemiyorum fakat bu seviyesiz canlılar insanı zorluyor. üzerinize alınmayın çaylak dostlar. onlar kendilerini biliyor.
  • tanım: yazarların çaylakların bazı hareketlerine sıkılmış olmasından kaynaklı mesajlaşmak istememe durumlarındaki kararsızlık.

    bir çaylak olarak derim ki; yapmayın, etmeyin, eylemeyin..

    makale/kitap aranıyor başlığına yazıyorsunuz uğraşıp makalenizi buluyorum sonra bir bakıyorum çaylaklara mesaj alımına kapalı. boşuna uğraşmış oluyorum. geçen yanlış girilen makale vardı insanlar çok fazla okumadığı için en azından yanlış bir şeyler öğrenmesinler diye düzeltme talep edecektim yine çaylaklara mesaj alımına kapalı.

    hem ayrıca çaylaklar birbirini çok fazla görüp takip edemiyor. yazarlar daha ziyade okuyabiliyor anladığım kadarıyla ama onlar da mesaj alımını kapatırsa yazdıklarımız üzerinden kiminle konuşabilir, tartışabilir, sohbet edebiliriz?

    yeterince hayalet gibi değil miyiz çaylak olarak zaten?
hesabın var mı? giriş yap