• eğer kimi çekici bulduğumuza biyolojimiz karar veriyorsa, bütün insanlar ortak bir biyolojik kalıtımı paylaştıklarına göre kimin çekici olup kimin olmadığına dair geniş kapsamlı bir karara varılmış olması gerekiyor.
    bununla ilgili araştırma yapılmış ve gorulmuş ki genel olarak her yaş grubunda, kuşakta, kültürde vs. çekici olarak görülen insanların özellikleri ve bu özellikleriin tercih edilmeleriyle ilgili tahmin edilen nedenleri şöyleymiş:
    * yüzde simetri olması ve temiz bir cilt. bu madde kişinin sağlıklı olduğunu gosteriyormuş ki bu da başarılı bir şekilde çoğalma ihtimalini yükseltiyormuş. (ben çekici bulduklarımla şu ana kadar çoğalmayı hiç düşünmemiştim ama bilinçaltında yatıyormuş bu istek galiba.)
    * erkeklerde geniş ve güçlü bir çene. bu ise kişinin yeterli düzeyde testesterona sahip olduğunun işaretiymiş ve "verimli" bir partner olacağına dair izlenim bırakmaktaymış. (gerçi ben çekici bulduğum kişilerin çenelerine dikkat edip testesteron oranına gore değerlendirdiğimi de hatırlamıyorum ama bunu duyduktan sonra artık ister istemez çeneye gözüm takılır herhalde)
    * bayanlarda bel üstü - bel altı oranı oranı ve omuz- kalça genişlikleri oranı da oldukça önemliymiş. ayrıca olgunlaşmış , geniş bir leğen ve yeterli yağ miktarı da hamilelik için hazır olmanın, dolayısıyla "verimli" bir partner olacağının işaretiymiş ve bu yuzden çekici algılanıyormuş. (ben bu maddeyi oldukça sevdiğimi belirtmeden geçemeyeceğim ama keşke yağ miktarı hakkında daha açıklayıcı bilgi verselermiş)

    sonuç itibariyle ister istemez bilinçaltımızda yatan "başarıyla üreyelim" düşüncesinin etkisiyle doğal seleksiyonu göz önünde bulundurarak genlerimizi gelecek nesillere daha iyi aktarabileceğimiz partnerleri çekici bulmaktaymışız. (kısacası çekiciliği ön planda tutuyorsam bunu tamamen insan türünün hayrına yapıyorum, insan neslinin geleceğini düşünüyorum, kendim için bir şey istiyorsam namerdim.)
  • uredikten 9 ay sonra ortaya cikanlari besleyebilmek icin gerekli olan kaynagin gunumuzdeki karsiligi: bol para.
  • http://users.pandora.be/merelbeke/sa/eng.html adresinden test edebileceğiniz hede ... albeni
  • formüle edilmesi çok zor soyut bir şey. jean reno "güzelliğindeki" bir adamın çekici bulunma nedeninin asla ve asla bulunamaması.
  • tamamen insanin kendisini oyle hissetmesi ile alakalidir.

    mesela boyle "ayiyim ben homur homur" hissetigimde bir tane hatun da donup bakmaz bana. ne zaman boyle moralim bozuk halde bar'a gitsem bi tane bile kadin kaldiramam oyle depresyon triplerinden hoslananlar bile bakmaz.

    ha ama moralim iyi cekmisim altima siyah bokserimi, giymisim ustume yakisani, farkindayim dunyanin en cekici erkeginin ben olduguma. iste o zaman atliyor hatunlar ustume ustume, isik bile yanimdan gecerken kiriliyor, etrafimda olay ufku olusuyor. oyle boyle degil cekiciligim yani.
  • şeytan tüyü sahibi olma hali. olunmaz doğulur. çirkinde de güzelde de olur, demekki orantı ya da kabul edilmiş estetikten bağımsız.
  • merak ve gizemin birlestigi noktada ortaya cikar ozellikle merak olayin sermayesidir o olmadan kiz kismisi istedigi kadar gizemli olsun kar etmez.
  • görselliğin yanı sıra kişinin feromon seviyesinin de oldukça etkili olduğu durumdur. zira güzel sayılmayacak bir kadın çok da çekici gelebilir. tabi kişiyi tanıdıktan sonra çekici kılan zekası, hareketleri, konuşması gibi etkenler de vardır, ama ilk izlenim için çekicilik sadece bunlardan ibarettir.
  • kime göre neye göre sorgulaması, fiziki çekicilik ile ilgili bölümü "tartışılamaz" kılar gibi görünse de, "ahah göz var nizam var be" yaklaşımı her kamyoncunun altına girip, etrafını, kendisini çekici bulan insan dolu, sayan tipleri zor duruma düşürmektedir. nitelik vs nicelik.
hesabın var mı? giriş yap