• güney kıbrıs rum kesimi'ni çekirgelerin istilasından sonra birleşmiş milletler gıda ve tarım örgütü'nden (bkz: fao) gelen öneri. ayrıca tarifler de verilmiştir.

    1-onlarca dişi çekirgenin karnını boydan boya keserek içine yer fıstığı doldurun. derin bir tavada kızgın yağda hafifçe pişirin. tuzla tatlandırın. fazla pişirip yakmayın.
    2-fırında pişirilmiş çekirgeleri ezerek toz haline getirin. bu yemek, yolculuklarda yemek için idealdir.
    3-çekirgelerin bacaklarını koparın. kuruttuktan sonra lezzetli bir hal alır ve yenmeye hazır olur.

    (bkz: hay allahım)
    (bkz: başımıza taş yağacak)
  • yillar once uzaktan kuzenim ve cetesinin kendilerini komando zannedip issiz alanda kamp yaptiktan sonra ak$am acikinca giri$tikleri faaliyet. 7-8 ya$larinda onlarca velet topladiklari cekirgeleri $i$e gecirdikten sonra kizartip yemi$ti.
    artik bi vakitte eve donduklerinde ba$ gosteren kusma sonucu veletlerin ebeveynleri killanmi$, tumu acilinden hastaneye goturulmu$tur.
    yakin gecmi$te ogrendigim kadariyla * bu boceklerin di$i olanlari yeniyormu$. e o ya$ta cocuk cekirgenin tenasul organina bakip ayiramiyacagina gore erkek di$i ne bulduysa yemi$tir.
  • sevgili dayimin cekirgeye onceden ''topla bakalim ayaklarini ''dedikten sonra yaptigi sey ! efendim neymis, tarladaki hayvan pis olmazmis, ve ne isi varmis da ayraninin icine girmismis!
  • normal besin zincirimizin elemanlarını oluşturan hayvansal ya da bitkisel besinlerin tümüyle dünya üzerinden silinmesinden sonra yapılması düşünülebilecek bir eylem...arı mayanın yakın arkadaşı çekirge fred (isim yanlış olabilir)sayesinde çekirgelere biraz sempati duymuş isek de yiyecek kadar değil...
  • haram olduğuna dair yaygın bir sanrı olmasına karşın, helaldir, bunda bütün mezhepler ittifak halindedir. hatta hz. muhammed'in de yediğine dair rivayetler hadis kitaplarında mevcuttur. ibn ebî evfâ (ö. 86) şöyle demiştir: "resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem ile beraber (altı veya yedi sefer) gazveye çıkmıştık. gazve esnasında aleyhissalatu vesselam’la birlikte çekirge yedik." (buhârî, sayd, 13; müslim, sayd, 52; ebû dâvûd, et’ime, 22; tirmizî, et’ime, 22; nesâî, sayd, 37.)
  • bir orduyu, dört tarafı kuşatılmış, tüm ikmal yolları kapanmışken hayatta tuttuğu kayıtlıdır tarihte..

    (bkz: fahrettin türkkan)*
    (bkz: medine müdafaası)
  • ilk olarak viyana gezimiz sırasında bir barda denk geldik, başta tabi ki "ıyy mıyy yok artık yemeyiz" tepkilerini versek de sonuç olarak tadına baktık.
    tadı burger kinglerden yediğimiz içi boş patates kızartması gibi ve ketçap-mayoneze bandırılıp yenildiğinde, bir de yanında soğuk bir birayla efsane giden bir lezzet.
    üzerinden azca bir vakit sonra eve gelince de çekirge sevdamızı devam ettirebilir miyiz diye araştırırken antalya çekirge'yi keşfettik, siparişten önce sahibi selami abi'yi aradık, pişirme tavsiyeleri yemek önerileriyle ve hoş sohbetiyle sağolsun çok yardımcı oldu. bu arada çekirge temiz hayvan öyle her bulduğu şeyi yemiyor seçici bir yapıya sahip. ayrıca yaptığım araştırmalardan çekirge bol protein içermekte, çoğu sporcu ve vücut geliştirici bu yüzden çekirge ağırlıklı beslenme yapmakta olduğunu öğrendim.
    hala ara ara evde çekirgeli yemekler yapıyorum ve şuan bahsettiğim çoğu kişi hala iğrense de bunun tamamen ön yargılardan ibaret olduğunu unutmayın. olur da bir gün bir yerlerde denk gelirseniz tadına bakmaktan çekinmeyin. (bkz: köri soslu çekirgeli tavuk sote)
  • güney kore de pirinç patlaklı çikolata sanıp yediğim çikolata kaplı çekirge sonrası, kültürler arası diyaloğumda ufak tefek sekteye uğramalar olduğu doğrudur. zaten çikolataya fındık yerine çekirge koymak da ne bileyim. :)
  • karides gibi ayıklanıp sadece eti kalacak şekilde sunulsa deneyebileceğim olay. ancak bir üstteki yazarın paylaştığı fotoğraflara bakınca öğürme hissi geldi. yok yani şekli şemali belli bunun önyargılarımı yıkamıyorum.
hesabın var mı? giriş yap