• ilk gördüğümde bana fallout 'u hatırlatan post-apocalyptic eğitim yuvası. şehirden ve güzel olan herşeyden uzak olması insanları yıldırsa da bir süre sonra insanın beynin sünger kıvamına gelmesi ile sevilen yer. cbütf de doğru düzgün hiç bir şey yoktur. okuldaki insanların genel uğraşı eğitim gördükleri binanın arkasında yükselen gökdeleni izleyerek "acaba bize yetişir mi diye" iç geçirmek, okulun önündeki dozerler ve doğa şartları yüzünden dağılmış parke taşlı yolsa volta atmak, okulun muhtelif yerlerine tüneyip çay, kahve içmek ve hailyle ders çalışmaktır. öğrenciler sosyal ihtiyaçlarını okulun arkasında bulunan ve çamurlu bir yamaçtaki keçi yolundan gidilen huzurevinin kafeteryasında giderirler. kafeterya özellikle türk kahvesi ve sürekli beş milyon bozdurmak isteyen yaşlı teyzeleri ile ünlüdür. fakültede herhangi bir klüb aktivitesinden bahsetmek mümkün değil ne yazık ki. okulun öğrencilerini çoğu izmirden gelip gitmektedir. bu kişiler olabildiğince az vakitlerini okulda geçirmek isterler. geri dönüşü otostopla yapmak mümkündür. görülüp gezilmeden tercih edilmemesi gerekilen yerdir. uzun lafın kısası eğer aklınızda çimlerin üzerinde yayılıp ders çalışılan üniversite hayatı varsa unutmayın cbütf 'de buna en yakın şey izmir-istanbul anayolundaki şeritler arasındaki yeşillendirilmiş alanda oturup sağınızdan solunuzdan yük kamyonları size su sıçratırken, egsoz koklamaktır.
  • hastanesinde insanları hırsızlara karşı uyarırken "hırsızlığa sebebiyet vermemek için lütfen cep telefonlarınızı ve cüzdanlarınızı sık sık kontrol ediniz" şeklinde bir cümleyle beni benden almıştır
  • kazanan öğrencilerin %70' inin izmirli olduğu fakülte. ki bunların da %50' si ege ve dokuz eylül' den sonra başına geleceklerden habersiz 3. tercih olarak burayı yazmışlardır. bunun başlıca sebebi izmir' e yakın oluşu ve izmir-manisa arasında ulaşım sağlayan en az 4-5 servis şirketinin bulunmasıdır hiç kuşkusuz. fakülte manisa' nın direkt girişinde organize sanayi bölgesinin hemen yakınındadır. bornova' dan 45 dakika , en uzak mesafeden 1.5 saat sürmektedir servis yolculuğu. uyumak için oldukça elverişlidir. ayrıca şoförler ve diğer fakülte öğrencileri tarafından 'tıpçılar' diye adlandırılırsınız. forsunuz olur. ama bu yolculuk sırasında sabuncubeli olarak adlandırılan bi ölüm tuzağından geçmek gerekmektedir, özellikle kışın sis nedeniyle yolculuk iyice korkunç bi hal alır.

    tüm bunları istemeyip napcam ben serviste yea evde kalırım diyosanız anlaştığınız bikaç arkadaşınızla okul çevresinde uygun fiyata ev bulabilirsiniz. ama eğer niyetiniz üniversiteye geldim ben her gün ortamlara akarımsa maalesef manisa en kötü tercihlerden biridir. bu soruna da zamanla alışıp anayoldan otostop çekerek yarım saatte kendinizi küçükpark' a atabilirsiniz.

    ama alışmanız gereken sorunlar sadece bunlar değildir. fakültenin herhangi bi kampüsünün bulunmaması, takılabilinecek tek mekanın powerturk' ten başka kanal göstermeyen bi televizyonu olan kantin olması sebebiyle öğrenciler orta halli bi lise büyüklüğündeki taş bina içinde gossip girl çevirirler. ilk üç dönem öğrencilerinin aynı katta bulunması sonucu kim ne giymiş, falanca kimle çıkmış, kimden ayrılmış, o saçını nasıl yapmış, bu kime bakmış .. gibi konuları tartışmak için bolca vaktiniz olur. tüm bunlardan sıkılıp en son "iktisat' ın orda çimler varmış" diyip oraya yönlenirsiniz. tabii okulun küçük olmasının faydaları da yok değildir. öğle arasında yaşını başını almış öğretim görevlileriyle masa tenisi oynarken bulabilirsiniz kendinizi. kampüsün güzellikleriyle ilgili açılan bir başka grup için bkz: http://www.facebook.com/…php?gid=35652081677&ref=ts

    bu samimi ortam sebebiyle bikaç hoca dışında yoklamayı pek sallayan olmaz. çok büyük sorun olursa da öğrenci işlerinin değişmez elemanı taylan abi' yle konuşup halledilir. zaten 150 kişiyi sınıftan bozma bi amfiye sıkıştırdıkları için ders dinleyen (dinleyebilen) öğrencileri hocalar tanır, ona göre muamele yapar. ders sırasında camdan ya da arka kapıdan kaçanlar olur bol miktarda. ayrıca not da çok büyük problem değildir. kurul ortalaması 54 olan bi öğrenci finalden esrarengiz bi şekilde 66 alabilir. örnekleri çok görülmüştür.

    her türlü eksikliğe rağmen yavaş yavaş faaliyete geçen hastane binası, yeni yapılan düzenleme çalışmaları vs. bundan sonra okulun daha hareketli olacağına dair umut vaadetmektedir. burayı tercih edicek öğrenciler için tek tavsiyem var; karar vermeden önce pişman olmamak adına en az bi kere gelip görün.

    not: yemekhane' de oldukça uygundur fiyat olarak ama yemeklerin tadı felakettir, son zamanlarda düzelmye başlamıştı heyecanla yeni eğitim öğretim yılını bekliyoruz. saygılar..
  • güzel hiç bir yanı olmayan, varlık felsefesi yaptıran lise birimi.
  • bu okulun turkmsic ekibi, 10-13 mayısta ayvalık'ta uluslararası cybh kongresi düzenliyor. ayvalık'a kaç zamandır gitmiyorum. kongrenin konusu da cazip. hevesimi kursağımda bırakansa katılımın 150 euro olması, bulunduğum şehirden izmir'e uçup, oradan otobüsle balıkesir'e gitmek zorunda olmak ve tüm masrafların, yol harçlığımın falan birleşince asgari ücreti geçmesi. oha diyerek selam ediyorum. ama katılabilecek olan varsa; http://www2.bayar.edu.tr/galen/eng/index.html
  • hali içler acısı olan bir yüksek liseden kaliteli bina-çevre-ekipmana sahip modern bir hastaneye 5-6 senede evrilmiş (evet resmen evrildi) fakülte. büyük illeri puanı tutmayan ama ucundan da olsa oralarda yaşamak isteyenler için (izmir) iyi tercihlerden birisi haline geldi şu durumda. tabi adındaki tıp kelimesi olayı iyi bir tercihten çıkarıyor, o ayrı.
  • ege tıbba giremeyenlerin favori fakültesi.
  • adı 2 senedir manisa celal bayar üniversitesi olarak değişmiştir. başlığın güncellenmesinde fayda var. afaki sallamaktansa somut verilerle bilgi vermenin daha doğru olduğunu düşünüyorum. mesela 2014-2017 yılları arası indeksli yayın karnesine bakıldığında 107 kamu üniversitesi arasında 44. sırada yer almıştır.
    zaten tıp fakültesi tercihlerinde de ortalarda yer almakta olan tıp fakültesidir. manisa'nın izmir girişinde yer aldığı için izmir'den ulaşım, tünelinde yapılmasıyla oldukça kolay hale gelmiştir. bornova'da ikamet ederseniz kolaylıkla gidip gelebilirsiniz.
    edit: yayın karnesinin tüm üniversiteye ait olduğu ile ilgili bir mesaj aldım. ne yazık ki sadece tıp fakültesine ait yayın karnesine ulaşamadım. aslında yayın karnesinin çok iyi olması da eğitimin çok iyi olduğu anlamına gelmiyor. bu sadece akademisyenlerin bilimsel performanslarıyla ilgili. peki eğitimin kalitesini nasıl objektif olarak değerlendirebiliriz. iki şeye bakılabilir.
    1. öğrencilerin tıp fakülteleri arasındaki seçim sıralaması (buna da aslında eğitim kötü ancak izmir'e yakın olduğu için puanı yükseliyor şeklinde itirazlar gelebilir)
    2. fakültenin akreditasyonu: tebdad adlı kurum tıp fakültelerini oldukça ayrıntılı bir inceleme ve takip sürecinden sonra eğitim açısından akredite etmektedir.
    ezcümle manisa celal bayar üniversitesi tebdad tarafından akredite edilmiş 30 civarı tıp fakültesi arasında yer almaktadır.akredite tıp fakülteleri listesi türkiye'de 84 tıp fakültesi olduğunu dikkate alacak olursak manisa celal bayar tıp fakültesi ortalamanın üzerindedir diyebiliriz.
    bu listede yer almanın önemli bir artısı da usmle sınavına girmek için önkoşul olmasıdır. yurtdışına gitmek isteyenler için önemli olacağını düşünüyorum.
  • coronavirus şüphesi ile acili karantinaya alınan hastane.
    tık
  • kesinlikle seçilmemesi gereken bir tıp fakültesidir. pandemi dönemi süreci başta olmak üzere tüm dönemlerde temel prensibi öğrenci merkezli olmayan, değişik şekillerde öğrenciyi nasıl mağdur ederiz diye özel çaba harcayan okuldur kendileri.
hesabın var mı? giriş yap