• mevlidhan, gazelhan, kasîdeci. mersiyyeci. istanbul'un en büyük ses üstadlarındandır. fatih'in, süleymaniyye'nin hocaları ezan-kıraat alanında kendisinden ders alırlar.

    buyrunuz şöyle bir kerbelâ kasîdesi:

    http://www.youtube.com/watch?v=uqvqu5rgq4a

    bir tâne de naat dinleyin:

    http://www.youtube.com/watch?v=z67mco1awkk
  • hafız celal hoca'nın güncel bir kaydıyla, merhum sebilci hüseyin efendi'ye ait eski bir kaydı ile yapılan ortak bir mersiye icrası vardır* :

    http://www.youtube.com/watch?v=c6hcpovlnke

    bu güne dair bunca ayrılığın, kavgaların, binküsur yıldır hala doyulmayan kanların, atlar tepişirken arada kalan masumların döktüğü göz yaşlarının sebebini sorgulatır insana.. insanın insana olan sonsuz garazının sebebini düşündürür..

    sordurur insana; şemseddin sivasî hazretleri'nin kaleminden, bu günün yezidlerine:

    "...

    yüz tutup leşker-i â'daya o şâh-ı mazlûm,
    dedi: ey, dinini dünyaya veren kavm-i zalûm,
    daha dün terk-i cihan etti o sultan-ı ulûm,
    ne çabuk sizde iğrâz nümâyân oldu

    ..."
  • ilk mahkemede serbest kalacaktır. eğer olay basına aksettirildiği gibiyse çıkmalıdır da. öte yandan istanbul gibi bir şehrin emniyet müdür yardımcısı neden korumasız olur, bu tip bir emniyetçiyi evine kadar takip eden adam ne tür bir manyaktır.
  • direk tehdit altında kalmadan birini öldürmüş olan katil, eski emniyet müdür yardımcısı. (nefsi müdafaa bile olsa birini öldürürsün katil olursunuz, bu kadar basit) video görüntülerinde vurulan kişinin elinde silah gözüküyor ama herhangi bir şekilde silahı doğrultmamış. celal yılmaz direk silahı doğrultup yanındaki adamı itip adamı dibinden 2-3 kez vuruyor. adam da o sırada silahını doğrultmaya çalışıyor son anda ama ölüyor direk.

    ortada silah çekildiği için bir savunma durumu olabilir ama silah doğrultulmadığı ve de karşıdan ateş açılmadığı için kendini koruma durumu olamıyor. normalde bu durumda bir kişi en kötü 2. derece adam öldürmekten minimum 10 yıl ceza alır silahlı birini vurduğu için ama burası türkiye ve adam emniyet genel müdür yardımcısı (idi). şimdi olacakları söylüyorum; ya göstermelik 1-2 sene, maksimum 3-4 yıl ceza alır ki bu da paraya çevrilebilir ya da ölüm kalım meselesiydi o vurmasa, onu vuracaktı denip serbest kalır. açıkçası ben kolay kolay hapis yatacağını zannetmiyorum. olayı takip edeceğim.

    edit 1: gramer (bir gramer hatasından bu kadar çok mesaj alacağımı düşünmemiştim, nefsi müdafaa'dır tamam :) )

    edit 2: öldürülen kişi elinde silahla, motosikletle gidip adamı takip etmiş. bayağı bir sorunluymuş yani. elindeki silahı sağa sola insanlara doğrultmuş. bu bilgiler doğrultusunda nefsi müdafaa rahatlıkla olur. tabi bu celal yılmaz'ın yaptığı acemiliği değiştirmez. silahlı birini kafasına ateş ederek dibinden direk öldürmek nefsi müdafaadan doğan hakları zorluyor. açıkçası bu bilgiler ışığında bir ceza durumu olur mu olmaz mı emin değilim. normal bir vatandaş olsa ceza alma ihtimali olabilir derdim ama celal yılmaz'ın savunma ve emniyetçi olma durumundan ötürü ceza almayacağını garanti edebilirim.
  • en fazla 1 yil yatip cikar. tayyip polisini yedirtmez.

    bir arkadas ozel mesajla uyardi: cemaatciyse muebbet yiyebilir.
  • öncesini, sonrasını ve/veya tarafların kimlik bilgisini bilmeden söylüyorum ki izlediğim videoda kabak gibi net bir nefsi müdafaa durumu var. istanbul gibi bir şehirde bi insana karşısından motorundan silahın ağzına mermi sürerek sinir ile inen biri geliyorsa çok da yapabilecek bir şey yok.
  • (bkz: #54119832)
  • gri bölgede kalmış polis. bilirkişi raporu doğrultusunda ceza alabilir de almayabilir de.
    yalnız benim merak ettiğim konu şu, bugün çıkan haberlerde 3 kurşun sıkılmış deniyordu. başına omzuna ve kalbine. videodan görülen ise sadece kafasına tek bir mermi.
    eğer otopsi raporu ile ilgili ailesinin açıkladığı 3 kurşun bilgisi doğruysa, mantıklı tek açıklaması yerde can çekişmekte olan adama 2 mermi daha sıktığı. bu durumda ceza almaması gibi bir ihtimal yok sanırım
hesabın var mı? giriş yap