• fransa kökenli black metal grubu. 1995 yılında sir noctu tarafından kuruldu
  • utopik ülke. celest tarafından kurulmuş, herkesin ona taptigi *, herşeyin onun tarafından yönetildiği cennet.
  • en azindan geforce 2 sahip olunmasi gereken a$iri kuvvetli yazilim. programcisi tam bir geek oldugu icin tum nasa journal'leri takip edip ke$fedilen her bir yildizi en float koordinatlariyla beraber yazilima giriyor.

    gune$ sistemi, uzak yildizlar arasinda milyarlarca au/saniye hizla dola$mak, samanyolunun di$ina cikip sonra tekrardan dunyaya dalmak pek keyifli.
  • içerdiği objeler: güneş, gezegenleri ve onların uyduları, belli başlı astreoidler ve kuyruklu yıldızlar, iss, mir, hubble, birsürü yıldız ve bilinen gezegenleri.
  • plug-in lerinin ve add-on larının hepsi - http://www.celestiamotherlode.net/ adresinde mevcut.
  • (bkz: starry night)
  • bir taraftan açılıp bir taraftan da riders on the storm dinlendiği vakit uzay kovboyu havasına girilen üstüne üstlük 80lerin sonu 90ların başına götürüp saber rider havası yaşatan uzay simülasyonu. indiriniz indirtiniz.
  • dünyaya yakın binlerce yıldızı ve galaksiyi gerçek koordinatlarıyla simüle eden bir uzay simülatörü.

    arada bir, insanlar olarak ne kadar küçük olduğumuzu tekrar hatırlamak adına gayet faydalı bir program. devasa uzayda nasıl bir yerde olduğunuzu görmek istiyorsanız, program başlayıp dünyaya gittikten hemen sonra demo anlamına gelen "d" tuşuna basın, vecd ile döktüğünüz göz yaşlarının ardından kısayol tuşlarını kullanarak hemen yuvanıza geri dönün.

    evren, bu makro ölçeklerde o kadar homojen görünüyor ki, güneşten başka herhangi bir yıldıza giderseniz, güneşi gözünüzle tekrar bulmanız imkansız hale geliyor. aynı şekilde, samanyolundan başka bir galaksiye giderseniz, samanyolu'nu tekrar bulamazsınız. gitmek derken, elbette "g" tuşu (go) ile gitmekten bahsediyorum; bu tuşla, ışık hızının milyonlarca katı (atıyorum) hızlarda seyahat edebiliyorsunuz. "ben tıpkı bir uzay gemisi gibi gerçek hızlarla hareket etmek istiyorum" derseniz, görürsünüz ki uzay çok sıkıcı bir yer. mesela güneşten dünyaya gitmek 8 dakika sürüyor ehheh...

    işık hızının o kadar da matah bir şey olmadığını idrak ettikten sonra, "yahu bu zıkkım bu kadar yavaşsa, benim gördüğüm her şey yalan değil mi?" soruları akla hücum edebilir. öyle olduğu zaten bu konularla ucundan da olsa ilgili herkes tarafından bilinir, ama tecrübe etmek çok daha farklı. program, ışık hızından dolayı olan görüntü gecikmesini de hesaba katma opsiyonu sunarak kullanıcıya bu etkiyi hissettirebilmekte de başarılı. örneğin, kapı komşumuz mars'a önce ışık gecikmesi modu devrede iken bakıp ardından gerçek konumu ile bakarsanız, mars'ın bile fiziksel konumunun sandığımız yerden yüzbinlerce kilometre (atıyorum) ötede bir yerde olduğunu görüp, moralinizi iyice bozuyorsunuz. (bu mod sadece güneş sistemi içinde çalışıyor. diğer yıldız ve galaksilerde ışık gecikmesi hesaba katılamıyor.)

    kendini dünyanın ve hatta evrenin en önemli varlığı olarak gören -mesela başbakanlar, ordu komutanları, şirket sahipleri, minibüs şöförleri, yazarlar ve kalfalar, vb milyarlarca insan gibi- kibirli insanlara, kısayol tuşlarını kullanmadan dünyayı bulma cezası verip gönül gözlerinin açılmasında katkıda bulunmak gibi bir projem var ama henüz başbakanlıktan onay alamadım.
  • bir de stellarium vardır, yanında güzel gider
hesabın var mı? giriş yap