• epey ilgili ve epey bilgili bir sanat sever.

    https://twitter.com/celinesymbioss

    o kadar bilgiyi paylaşırken kullandığı dile hayranım. ne bir megalomanlık ne bir kibir ne de böbürlenme var.
    hani birisi bilgisini aktarırken utanır ya o hesap.
  • twitter'da mutlaka takip edilmesi gereken kişi. rastladığım en iyi, en bilgili kullanıcılardan biri. sanat nasıl anlatılır sorusunun cevabını en güzel şekilde veriyor. keşke video ya da podcast tarzı bir iş yapsa.

    #herkesiçinsanat
  • bir kaç hafta önce twitter'da "ben bedavaya anlatıyorum gitmenize gerek yok " şeklinde bir tweet atarak beni hem güldürmüş hem hüzünlendirmiş sanat insanı. gerçekten bedava anlatıyor, görseller veriyor, görsellerin içine giriyor, detayları gösteriyor. buna rağmen hala iddaa kuponu bekleyen takipçileri varsa gitsinler, üzmesinler...

    #herkesiçinsanat
  • twitter'ın en güzel hesaplarından biri.
  • hem günlük hayatın hem de sosyal medyanın için hapsolduğu yapış yapış popülerizmin ortasında çiçek gibi açan bir hesap. büyük emek harcıyor. ellerine sağlık.
  • salakça geyiklerden ibaret olan sosyal medya denen çöplükte gerçekten emek harcayarak insanlara sanatla ilgili bilgi veren muhteşem bir hesap. hayranıyız.

    (bkz: herkes için sanat)
  • yeni keşfettiğim twitter hesabı. resmen bütün öğleden öncemi paylaşımlarına bakarak geçirdim. söylediğine göre de yazarlık için sıra beklemekteymis. yönetim bir el atsa da kaliteli içerikler okusak tartışsak şu sözlükte.

    yaptığı floodlari da bir araya toplayıp sabitlenmiş twit yapmış. vallahi harika.
  • twitter kullanıcıları arasında rastlayabileceğiniz kaliteli hesaplardan biri.

    https://twitter.com/celinesymbioss

    yaptığı floodları okumak fazlasıyla keyif verici. okumak isteyenler için;
    https://twitter.com/…s/timelines/697170937431588864

    ayrıca kendisinin ekşi sözlük bekleme listesinde olduğunu attığı bir tweet ile öğrendim. kendisini en kısa zaman içerisinde ekşi sözlük semalarında görmek dileğiyle.

    #herkesiçinsanat
  • kişisel sanat danışmanlığı yapmadığını kendisinden beklenmeyecek bir şekilde bildiren kişi.

    yine de sever sayar takip ederiz.
  • hayvan gibi bir kitap arşivi var. internette de sonsuz kaynak var. kopyala yapıştır yürüyor hanımefendi. yaptığı boş iş değil kesinlikle çok iyi ve faydalı bi fikir. hazır bilgiyi özetleyip paylaşıyor. paylaşırken kendi de öğreniyordur hatta ama çılgınlar gibi abartılacak bir tarafı da yok. kolay gelsin diyelim.

    edit: "türk resim sanatına destek vermeyin çünkü çok kısır" şeklinde bir açıklama yapmış. bu hanım sadece copy paste yardımıyla bilgi paylaşıyor. tertemiz. kendisinin açıkladığı gibi liseden sonra üzüntülü bir dönemden geçip resimle ilgilenmeye başlamış biri. toplasan 4-5 senelik resim geçmişi var ve haddini aşarak* "türk resim sanatını desteklemeyin" şeklinde bir deklarasyon yayınlayabiliyor. çünkü onbinlerce takipçisi var. başka bir şey değil.

    2. edit: bahsi geçen tweetlerini silip bu entry üzerinden "öyle demedim" demiş. durduk yere böyle bir entry neden gireyim? tweet silip insanı yalancı durumuna düşürüyorlar. tekrar ve daha düzgün şekilde izah edelim: bu hanım çok net biçimde "sergilere gitmeyin, türk resim sanatını desteklemeyin, çok kısır" yazmıştı. hatta başka kimselerin tepkilerini de çekmişti twitter'da. benim tahammül edemediğim şey türk sanatına hiçbir katkı yapmayıp, katkı yapılmasının da önüne geçecek açıklamalar yapılması. bu ülkede gece gündüz resim yapan, yıllarını resim yaparak geçiren ve sadece ülke sanatına katkıda bulunmak umuduyla yaşayan insanlar var. evet sanatı okumak yazmak güzel ama yetmez. üretmemiz de lazım. üretilmesi için sonsuz azim, özveri + destek ve cesaret lazım. bu sebepten bilhassa bu ülke koşullarında, 100.000 kişiye hitap eden birinin kendi kısıtlı yakın çevresine bakıp dev genellemelerle "türk resmini desteklemeyin" açıklaması yapması en hafif tabirle; cahil cesaretinin ürünüdür. bunun dışında diğer bilgilendirici paylaşımlarına laf söyleyen yok.

    eskiden "söz uçar yazı kalır" derlerdi artık yazı da uçuyor. bu entry kalacak.
hesabın var mı? giriş yap