• celpip web sitesi

    university of british columbia'nin destekledigi toefl ibt tarzi dil sinavi.ucreti $185 (cad) + vergi oldugu icin diger sinavlara gore daha uygundur ve ozellikle kanada'ya gocmenlik islemlerinde ve vatandasliga basvuruda kabul edilir.

    normalde sinav sonuclari 8 is gununde internetten ogrenilebilir fakat $100+vergi (ucretlendirme standart degil) gibi ekstra bir ucret oderseniz 3 is gununde de sonucunuzu alabilirsiniz.

    not : test merkezleri kanada'da.baska ulkelerde ve sehirlerde(dubai disinda) test merkezi yok.
  • birlesik arap emirliklerine de test merkezi acmislar. dubaide. ama amerikada yok
  • internette ucretsiz calisma materyali olmayan sinav.
  • kanada'da yasiyor ve oturum karti almaya calisiyorsaniz eger sakin ama sakin bu sinavi almayin arkadaslar. iki defa bu sinavi aldim ve aldigim tarihler arasinda 5 ay vardi. ikinci sinava baya baya oturup calistim. ilk sinavda yaptigim hatalara baktim. az once ikinci sinavin sonucu geldi. ilk sinav ile tum notlar ayni. speaking tamamen kabus. ben ilk sinavda speakingden 6 puan aldim 12 uzerinden. 4 senedir kanada'da yasiyorum ve gayet aksanli ingilizce konusuyorum. bunun karsiligi asla ama asla 6 degil. hadi sinav formatina yabanciydim ilk sinavda vs ama ikinci sinavda tum bunlari degerlendirerek girdim. yaptigim hatalari inceledim ve sinav formatina gore baya baya hazirlandim. en az 8 puan bekliyordum bu seferkinden ancak 7 de kaldim. bir cok forumda okudum redditte baktim herkes bundan bahsetmis zaten. celpip is scam diyorlar burada. yani dolandirici. writing ve speaking degerlendirmesini yapanlar kesinlikle en dusuk puani vermek icin elinden geleni yapiyor. listening ve reading oyle degil cunku sorularin hepsinin cevap sikki var. yani test sistemi ne yapiyorsan o ama speaking ve writing icin bu gecerli degil.
    kanada'da dogup buyumus insanlar bu sinavda reading ve listeningden 12 veya 11 civari alirken speakingden 7-8 alan bir suru insan var.
    cinnet gecirme sebebi tamamen. ustelik sinav sonucuna itiraz etmenin tek yolu var. o da itiraz ettiginiz hangisi ise onun icin 55 dolar arti tax odeyip tekrardan hesaplanmasi icin istek gondermek. baska kisiler bakiyor. atiyorum 4 bolumude listening writing speaking readingi baktirtmak isterseniz tekrardan 55x4= 220 dolar odemeniz gerekiyor. ulan gerizekalilar yeni sinav fiyati zaten 300 dolar.

    kisacasi adamlar muazzam bir sistem kurmus. burada oturum karti almaya cabalayan butun gocmenler ya celpip ya ieltse basvurmak zorunda. celpipe basvuranlarin sayisida baya ciddi burada. tamamen bi keriz silkme mekanizmasi olusturulmus.
    ielts sinavim var simdi onumuzdeki ay. o speakingten 9 uzerinden 7.5-8.0 almassam ne olayim.

    bakin tekrar soyluyorum. paraniza yazik etmeyin. gidin direk ielts sinavi icin randevu alin sakin bu celpipe bulasmayin.
    celpip is a scam.
  • yıllar sonra nihayet vatandaşlık başvurusunda bulunmaya karar verdiğim için girdiğim sınav. açıkçası konuşma bölümünde bilgisayara konuşmak son derece tuhaftı. gerçek kişiyle konuşmadan bir kişinin konuşarak iletişim kurma seviyesini tespit etmenin tam olarak mümkün olduğunu zannetmiyorum. sınava daha bugün girdim, değerlendirmeleri hakkında henüz bir fikrim yok.
    edit: güncelleme
    diğer entryleri okuyunca puanlamada zorlayabileceklerini düşünüyordum. ancak öyle olmadı. bilgisayarla konuşma sisteminin tuhaflığı yüzünden bana göre zorluk yaşamama rağmen sonuçlar son derece iyi geldi.
hesabın var mı? giriş yap