• tutuklu tuğamiral

    "“yüce türk milleti'nin bilgisine,
    yetmiş altı yaşında, emekli deniz astsubayı ve kıbrıs gazisiyim. vatanım ve milletim için 30 sene hizmet verdim. hayatımı bu değerler uğruna feda etmekte hiçbir beis görmedim.
    deniz kuvvetlerinde muharip astsubay olarak gemi silahlarını kullanmak görevine sahiptim.
    kara savaşlarına bigane olduğum halde komutanlarımın emriyle kıbrıs 6. kolordu emrine verilerek kara muharebesine katıldım. taktik ve silah bakımından yabancı olduğum bu görevi asla yapmam, yapamam düşüncesi içime doğmadı.
    yurdum ve yüce milletim için canımı vermeyi, şehitlik mertebesine yükselmeyi şeref addettim.
    yukarıda şahsım hakkında verdiğim bilgiden maksat askerlik mesleğinin mukaddesliğini şahsım adına anlatmaktır. bu düşüncelere hâkim olmuş bir baba olarak, oğlumu şerefli ordu mensubu olması için peygamber ocağına verdim.
    o da bu manevi görev bilinci içinde azim ve gayretle vatan ve milletini şer güçlere karşı müdafaa etme çabasıyla türk kültürünün şerefli addettiği paşalık mertebesine nail oldu.
    23.02.2010 günü duyduğum haberle hayatımın şokunu yaşadım.
    oğlum, devlet ve milletimin aleyhine komplo ile itham edildi.
    ben bir baba ve asker olarak asla vatanına ve ulusuna ihanet edecek bir evlat yetiştirmedim. hiçbir somut delile dayanmadan yapılan ithamların sonucu oğlumun tutuklanmasının acizliğin ifadesi olduğunu düşünmekteyim.
    bu sanal teorilerin insan hakları ve mukaddes değerler içeriğinde anne, baba, eş ve çocukları büyük üzüntüye gark etmesi kimsenin hakkı değildir.
    bu husus hakkında ulu allah'ın yüce mahkemesinde davacı olacağıma büyük ulusuma söz veriyorum.
    tuğamiral cem aziz çakmak'ın babası
    mustafa cemil çakmak
    gazi em. dz. ast. sb.”"
    ___
    http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/…9&tarih=2010-03-08

    ek:31.03.2010 tarinde tahliye edildi
    http://www.ntvmsnbc.com/id/25076459/
  • balyoz davasının tutuklu sanığı onurlu bir tuğamiral. savunmasının belli bölümlerini şu adreslerde bulabilirsiniz. http://askerhaber.com/…netle-yargilanacaksiniz.html http://www.2023haber.com/…lanacaksiniz-122950h.html
  • iki sene içinde balyoz' un rövanşı olacak, çok can yanacak diyen ses kaydı yayınlanmıştır.

    http://www.dailymotion.com/…en-rovany-alacayiz_news
  • balyoz davasindaki yargilamasiyla ilgili olarak avrupa insan haklari mahkemesi'ne basvurmus olan kisi. mahkemenin kararina göre (judgment degil, decision), 23 subat 2010 tarihinde balyoz davasi kapsaminda gozaltina alinmis ve ertesi gun tutuklanmis kendisi. 31 mart 2010 tarihinde istanbul 9. agir ceza mahkemesi tarafindan serbest birakilmis. savci iddianamesini 6 temmuz 2010 tarihinde hazirlamis. golcuk donanma komutanliginda bulunan belgeler sonrasi, 11 subat 2011 tarihinde bir kere daha tutuklanmis. bu tarihten, eski ceza kanununun 147. maddesi uyarinca 18 yil hapis cezasina carptirildigi 21 eylul 2012 tarihine kadar da tutuklu olarak yargilamasi devam etmis.

    basvurucunun sikayetlerine gore aihm'nin yaptigi degerlendirmeye gelelim; basvurucu çakmak ozgurlugunden yoksun birakilmasini gerektirecek makul suphelerin bulunmadigini ve ozgurlukten alikonma isleminin ic hukuktaki kurallari cigneyerek yapildigini ileri surmus mahkeme onunde. mahkeme ise basvurucunun bir darbe hazirligi yaptigi iddia edilen bir orgute uye olmaktan dolayi tutuklandigini ve buna dayanak olarak da dosyada bir cok dokuman oldugunu belirtmis. bu dokumanlarin sahte oldugu yonunde de sahte olmadigi yonunde de bilirkisi raporlari oldugunu soyleyen mahkeme, burada belgelerin sahte olup olmadigini arastirmak icin daha iyi konumlandirilmis olan makamin yerel mahkemeler oldugunu belirtmis. her akli basinda kisinin de tahmin edebilecegi uzere mahkeme bu belgeler sahtedir veya degildir dememis. bu iddiayi acikliga kavusturacak olanin oncelikle turkiye'deki yargi mercileri oldugunu soylemistir. mevcut durumda dosyaya bakan objektif bir gozlemcinin, çakmak'in bir suç isledigine iliskin makul bir suphe gelistirebilecegini soylemis ve basvurucunun bu iddiasini temelden yoksun bularak reddetmistir. (burada hatirlatilmasinda yarar olan bir nokta var; aihm ictihadina gore makul suphenin bulunmasi icin ortada mahkumiyete yol acacak veya dava acilmasina sebep olacak kadar agir bir suphe bulunmasi gerekmiyor. yani dusuk bir kriterden bahsediyoruz.)

    basvurucunun 1 yil 8 ay suren tutukluluk suresinin cok uzun oldugu sikayeti hakkinda ise aihm, çetin dogan kararinda oldugu gibi, bu iddiayi temelden yoksun bularak reddetmistir. mahkeme halihazirda 3 yil surmus olan ceza davasinin suresinin cok uzun oldugu iddiasini da, ulusal yargi makamlarinin davayi geciktirecek bir seye sebep olmadiklarini nazara alarak, reddetmistir.

    cem aziz çakmak ayrica tarafsiz ve bagimsiz bir mahkeme tarafindan yargilanmadigi, kendisini savunmasi icin gerekli zaman ve kolayliklara sahip olmadigi, suçu hakkinda kendisine en kisa zamanda bilgi verilmedigi gibi iddialar atmistir ortaya. aihm ise adil yargilanma hakkina iliskin bu iddialari yargilama halihazirda devam ettigi icin ic hukuk yollari tuketilmedi diyerek kabul edilemez bulmustur. basvurucu bunun disinda masumiyet karinesinin de ihlal edildigini soylemisse de aihm bu konuda cem aziz çakmak'in hicbir delil baslangici ortaya koymadigini, iddiasini aciklayamadigini soyleyerek bu iddiayi da reddetmistir.

    strazburg yargiclari basvurucunun sadece tutukluluk kararina karsi etkili bir basvuru yoluna sahip olmadigi iddiasini hukumete bildirmis ve onun bu konudaki goruslerini istemistir.

    karari gormek isteyenleri soyle alalim; http://hudoc.echr.coe.int/…search.aspx?i=001-117478
  • az önce ankara gata'da günlerdir yattığı yoğun bakımda durumunun ağırlaştığı haberi geldi. dualarınızı esirgemeyin suserlar!

    direnmen lazım cem abim! daha bizlere bunları yapanların hesap verdiğini görecek gözlerimiz!

    edit: imla
  • doktorlarının dediğine göre kanseri bütün organlarını sarmış ve artık tıbbın yapabileceği bir şey yokmuş. her an kaybı bekleniyor.

    ama cem abim direniyor. aklında bitirmediği için daha bu davayı, kalbi müthiş bir güçle durmayı reddediyor.

    bu ülkede yüzlerce insanın özgür yaşama hakkını haksız yere elinden alan kişi, kurum ve oluşumlar var. bu yetmiyormuş gibi insanların yaşama haklarını da aldılar ellerinden. önce ali tatar, sonra murat abim*, şimdi de cem abim.

    işin ironik tarafı, bu kişi, kurum ve oluşumlar ağızlarından bir an bile allah ve kitabı düşürmeyenler. şimdi otursunlar öbür tarafta bunca haksızlığın ve aldıkları canın hesabını nasıl vereceklerini düşünsünler.

    biz, ankara gata'da, kalbinin durmayı reddetmesine bağlandık, bir mucize bekliyoruz. umarım o sayfa sayfa haber yapılan mucizelerden biri bizi bulur da, bize bu haksızlıkları yapanlara karşı savaşmaya cem abimle beraber devam edebiliriz.
  • hayatını kaybetmiştir.
  • maalesef bu guzel insan da aramizdan ayrildi. hukuk adaleti olmadigi gibi ilahi adalet de yok.
  • kendisi icin bugun saat 16:00'da ankara gata cennet kapisi'nda toren duzenlenecektir. cenazesi yarin, ogle namazini muteakiben istanbul selimiye camii'nden kaldirilacaktir.

    hepimizin basi sagolsun. biz balyoz ailesi olarak bir kayip daha verdik. hep soyluyoruz; bunlarin hesaplari tek tek sorulacak neden olanlardan.

    ısiklar icinde uyu cem abim...
  • bugün vefat eden amiral. bir kumpas yüzünden hayatının son dönemlerini suçsuz yere hapiste geçirmek zorunda kalmıştır. sevenlerinin başı sağolsun.

    kendi kaleminden birkaç birşey okumak isteyenler için çok kısa bir yazısı.
hesabın var mı? giriş yap