• yazın odtü tarih bölümünde soğuk savaş üzerine verdiği dersi yaz sıcağına rağmen ilgi çekici kılmayı başaran hoca. büyük britanyada üniversite eğitimi üzerine bilgilerini ve deneyimlerini benimle paylaşıp yol göstermekten üşenmemiştir ayrıca. memlekette soğuk savaş, britanya krallığının tarihi gibi çoğu kişinin merak etmediği alanlarda uzmanlaşan ender kişilerden olarak da takdir toplamıştır. ayriyetten derslere zaman zaman öğrencilik hayatını geçirdiği iskoçyadan yadigar diadora glasgow rangers formasiyla gelirdi.
  • bilgili ve mütevazı ikilisini bünyesinde barındıran, damak tadına güvendiğim, queen hastası, sempatik, güleryüzlü, dost canlısı, saygıdeğer şahsiyet.
  • odtü, bilkent, başkent derken şimdi de çankaya üniversitesi'ne geçen, 31 mart 1969 dogumlu gezgin uluslararasi ili$kiler ve tarih hocasi. rahat, iyiniyetli ve ogrenci dostu olarak bilinir. ba$kent sozluk'te "ba$kent iibf'nin tek delikanli hocasi" diye bir yorum vardi hakkinda; oyle anlatalim. bu arada, samimi tavirlari ders anlatmasina da yansir ve sohbet eder gibi ders anlattigindan dersler zevkli gecseler de not tutmak ali$ana kadar zor ve/veya imkansizdir ki ali$manin da garantisi yoktur. odtu tarih'teyken verdigi 'bipolar world: history of the cold war' dersi, okulun kaydi en hizli dolan secmeli dersiymi$.

    soguk sava$ sonrasinda avrupa ve turkiye ve kuresellesme ve alternatif kuresellesme adlı derlemeleri ve birtakim kitaplarda chapterlari ve makaleleri vardir. aylardir basildi basilacak diye bizi meraklandirdigi bir de orta asya-kafkasya derlemesinin cikacagi rivayet edilir.
    ayrica (bkz: #9145890).
  • soyadinin hakkini veren kisi.

    cogu akilli insan gibi solak olmasi, siradanlik sinirlarinin disinda oldugunun ilk sinyalidir. bunca yillik kisiliginin kivrimlarinda, efendilik ve asabiyet tonlarini, goze hos gelecek bicimde harmanlamasi basta sasirtici gelse de, bu harmanin kraliyet ailesinde irsi olmasi, betimleyici olabilir. yemeyip yedirir, ama giymeyip giydirmemezlik yapmaz.

    tatli serttir, bes cayi ile iyi gider, rakiyla da fena durmaz.
  • genel sekreter olmustur, hem de oyle boyle degil koskoca cankaya universitesi nin genel sekreteri. haliyle gozluk takip mini etek* giymesi icap eder kanimca.
  • çok ayrıntılı bilgiye sahip, mütevazi, güleç, her türlü konuyu ilgi çekici hale getirebilecek birisi(ingilizce ders anlatırken türk eğitim sisteminden çıkan birisinin ne istediğini çok iyi biliyor gibi hissettiğim olmuştur) , henüz 2 yıllık üniversite hayatımda ders aldığım en tatlı hoca olabilir kendisi.
hesabın var mı? giriş yap