• apaçık bir iftiradır.

    doğrusu calvinist hareket olacaktı..

    calvinist müslümanlar
  • cemaatle ilgili ortaya atilan iddiadir.

    yobaz hristiyanligin da protestani, katoligi, ortodoksu gozumde ayni bok oldugundan, cemaatin sii, sunni, alevi, protestan, baptist, katolik vs. olmasi beni zerre ilgilendirmiyor.

    fakat beni ilgilendiren detay su ki: 12 yildir adini cokca duydugumuz, 'pensilvanya', 'okyanus otesi' gibi kod isimlerle selamlar cakilan cemaatle ilgili, son 4 aydir muthis bir "aydinlanma" yasiyoruz. bunca kotu, tehlikeli örgütlerin, paralel yapilanmalarin devlete sizmasina izin veren, bilip de susan hukumet ise hala 'sandiktan aldigi gucle' sutten cikmis kasik kadar ak, basimizda duruyor. bir 12 yil sonraki baska bir orgute, paralele kadar elimizdeki firindan taze cikmis paralel bu, ve benim cemaatle ilgili 17 aralik sonrasi uydurulan hikayelere inanan herkese sorularim olacak:

    bunca gundur 'din kardesligi' adina guzel guzel gecinen dini butun muslumanlar, hani o %40 kusur var ya, ha iste siz.

    'kandiriliyorsunuz' diyince kizan siz.

    simdi salaga anlatir gibi:

    cemaat din kardesinizdi, buraya kadar dogru mu?

    hangi ara 'örgüt' oldu, 'paralel' oldu, 'islam'in protestan'i' oldu, 'cia' oldu?
    17 aralik 2013- 17 nisan 2014 arasi 4 ayda mi?

    diyelim ki, hep paraleldiler, hep 'ötüken'diler, hep 'örgüt'tüler, hep 'tu'ydular, kakaydilar, lan bunlari bile bile devlete sizmalarina kim goz yumdu o zaman? cehape mi? iktidarda kim var? madem tsk'ya, baykal'a yapilanlar cemaatin komplosuydu, niye basbakan sesini cikarmadi? niye bilip de sustular? niye o komploya kimse dur demedi?

    ilker basbug madem sucsuzdu neden onca zaman iceride yatti?

    siz oylarinizi ulkeyi yonetsin diye siyasi bir partiye verirken, o parti alip devletin en kilit kurumlarini 'cemaate' verdiyse, bunda tek suclu cemaat mi?

    ha bir de devletin organlarina nufuz edebilmek icin namazi, orucu, tesetturu terk edebilen bir cemaatten bahsedilmis, canim buna sizin lugatte 'takiyye' deniyor.
    pastadan pay kapabilmek icin 'google'dan ayet' sallayanlar var, onlara ne diyecegiz? deccal mi?
  • daha doğrusu var bende . cemaat hareketi aydınlanmacı anadolu hareketini bertaraf etmek için kurulmuş sahte bir aydınlanma hareketidir. afrikadan kara çocuklara iki türkü ezberlet. sonra bunu buradaki iyi niyetli , aydınlanmacı anadolu insanına gelişme diye yuttur. sonra da bu insanların beynini yıka , parasına göz dik .
  • iktisadi alanlara cok mudahil olması göz önünde bulundurulduğunda doğru bir tespit. hani protestan ülkelerde ekonominin katolik ülkelere kıyasla daha gelişmiş olması akademik açıdan da bolca irdelenmiş bir konudur, o acıdan yani
  • saçma gelen ifade. bildiğim kadarıyla islamic orthodoxy terimi dünyanın her yerinde şia için kullanılıyor. he illa ben analoji kuracağım diyorsan hizmet hareketi opus dei ile epey benzeşir.
  • eksi içinde akp için çalışan gönüllü çemişlerin cemaate hristiyan algısı yamamak ve düne kadar meftunu oldukları hocaefendilerini yıpratmak için sevabına gayretlerine tipik bir örnek. dört koldan çalışıyorlar.mesela bugün yandaş medyada hocaefendinin hz muhammede "büyük hakareti" işleniyor. bakalım yarın sırada hangi entry, hangi haber var?.. ne diyeyim yiyin lan birbirinizi!..
hesabın var mı? giriş yap