cemal safi
-
1938 dogumludur, 1990 ve 1991'de yilin sairi odulunu almistir. 40 tanesi orhan gencebay'da 150'ye yakin siiri bestelenmistir, bu tarih itibariyle hala yasiyor.
-
ankara da yaşar. özellikle muazzez ersoy, muazzez abacı gibi sarkıcılar için oldukça kuvvetli bir söz kaynağıdır. şiirleri ilgi alanıma girmez ama saygı duyarım yaptıklarına.
-
cemal safi bir vakitler sanirim bir sucu icin bir $iir yazmi$tir. duydugum en kufurlu $iirlerden biridir. orhan abimiz bunu bestelemez tabii ki. yalniz kufur dedim de bir turlu bulamadigim bir $aheser geldi aklima(bkz: nefinin a kopek redifli hicviyesi)
-
(bkz: ayrilik nikahi)
-
zekai tunca ile de ekuridir. beraber imza attiklari en onemli eser imkansizdir
-
bedirhan gökçe'nin ilgi alanına girer.
-
son donemde neredesin firuze ile tekrar gundeme gelen ya evde yoksan sarkisinin soz yazari insan(mi$).
-
orhan gencebay'ın "cemal ağabey... soyadı gibi saf bir şiir adamı, edebiyat adamı ve insanı büyüleyen gerçek bir söz büyücüsü" diye bahsettiği insan; gencebay'la aynı mahallede doğup büyümüşler. ben sadece gencebay şarkılarındaki sözlerinden tanıyorum; tek hece'ye bayılıyorum. fi tarihinde ceviz kabuğu programında birkaç şiir okumuştu; ağladı ağlayacak bir hali vardı hep...
bulunması pek güç üç şiir kitabı vardır. ilgilenenler için:
imzalı kitap isteme 0 312 316 50 60
dost kitap evi 0 312 425 80 57
vurgun (1993)
sende kalmış (1998)
kıyamete 40 kala (2002) -
güzel duyguları şiirleştirmek için fazla zorlayan, zorlamanın sonucunda da estetik olmayan ürünler veren şair. güzel şiirleri de yok değildir.
-
bilkent üniversitesi türkçe topluluğunun bahar şenlikleri kapsamında 4 mayıs 2005'te bilkente bir şiir dinletisi yapmak üzere çağırdığı zeki, hececi şair.