• öykülerini okumaktan haz duyduğum insan, 1987 yılında yaşar nabi nayır öykü ödülü, 1996 yılında sait faik öykü ödülü almış yazar
    can yayınlarından çıkan kitapları:
    "uzak noktalara doğru"
    "yalnız uyuyanlar için"
    "bilinen bir sokakta kaybolmak"
  • genç kuşak (pek de genç değil; tahsin yücel, fethi naci gibi eleştirmenlere göre genç tabii) öykücülerden. bir öykü kitabı da, 'temmuz suçlu'.
    yalnız, mahzun, kırgın insanların hikayelerini anlatır. bol bol bira ve sigara tüketen kırık insanlardır cemil kavukçu'nun öykü kahramanları. hatta bir öyküsünde sirkeci tren istasyonunda dilencilik yapan yaşlı, topal bir adama bırakır sözü.
    (kişisel bir görüş gerçi) yabancı dillere çevrilmesi gerekli yazarlardandır.
  • pazar güneşi diye bi kitabı vardı hepsinden önce.genç kuşak denilen bu yazar da ellisine merdiven dayamış durumda...
  • bugünkü öykü ve öykücü patlamasının nedenlerinden biri de cemil kavukçu'nun doksanlı yıllarda görmüş olduğu ilgidir. kasaba sıkıntısını en iyi anlatan yazarlarımızdandır... bu yönüyle, sinemacı nuri bilge ceylan'ın akrabası gibi görünür... 'uzak noktalara doğru' adlı kitabı bilhassa tavsiye edilesi, alınası, okunasıdır.
  • sudaki duman "nuri bilge ceylan'in akrabasi gibi gorunur" demis cemil bey icin, akrabasi olmasa da arkadasi oldugu kesin. bakiniz nuri bilge ceylan altyazi'nin subat sayisindaki soylesisinde uzak'tan bahsederken ne buyurmus (bir yazarla calisma ihtimalinden, uyarlamalardan vs. konu acmis roportajci):
    -ortak calisma olabilir, onu istiyorum. yeri gelmisken onu da soyleyeyim, uzak'in senaryosunu bir yere getirdikten sonra ankara'ya gidip orada yasayan hikayeci cemil kavukcu ile birlikte senaryo uzerinde biraz calistik. uc gun kadar. cok faydali da oldu. ama istanbul'a dondugumde yeniden cok kez degistirdim senaryoyu. yani biriyle calisma konusuna kapali degilim. hatta bu daha disipline edici de oluyor. tabii bu konuda onemli olan dogru kisiyi bulmak...
  • kendi kuşağının en iyi öykü yazarı olan sevimli bir mühendis ve türk edebiyatında özellikle 80'li yıllar taşrasını en iyi anlatan edip.. yazacak şey çok kendisi hakkında, nolya'yı okuyup ağlayan müridleri biriktiriyor şimdilik.. dökülecekler ve "hasan ali - cemil elele, genel greve" sloganlarıyla sahaya inecekler..
  • 1951 dogumlu. yasar nabi nayir oyku ödülü ve sait faik abasiyanik öykü ödüllü yazar. oykucu aslinda ama iki roman da yazdi. oykuleri daha güçlü. anadolu ile sehir hayatini yanyana iyi koyabilen sicak dili olan bir yazar. kitap fuari'nda yakindan gorup konustum. heyecanli biri. onun icin genc nesil deniyordur belki kendisine.
  • çok yakında yine can yayınlarından gamba isimli bir romanı ve nolya isimli bir öykü kitabıyla sevenlerini mutlu edecek olan yazar, öykücü. öykülerindeki başarıyı romanlarında da yakaladığı kanısındayım.
  • bildiğim kadarıyla inegöllü. okuldaki bir söyleşisinde oradan kurtulma çabalarını uzun uzadıya anlatmıştı.
hesabın var mı? giriş yap