• muhtemelen 90 doğumludur.

    yedi yıl sonra gelen edit: öğrendiğime göre ‘89 doğumluymuş.
  • popüler kültürü çok güzel sömürmüş yazar. sen al liselilerin yeni trendi illuminatiyi kap, internetten araştır araştır yaz altına liselilerin çok sevdiği inci sözlük imzasını at, on milyonu aşkın görüntülenme alan bir blogun olsun, kimliğini ifşa etme ki millet merak etsin. takdir edilesi.

    mantıklı cevaplar üzerine edit: türkiyede illuminatiyi liselilerin trendi yaptı denebilir. (çoğu inci sözlükten başka bir şey okumuyor ne de olsa.) ama liseliler sadece türkiyede olmadığı için yukarıdaki laf da yanlış değildir. şaka bir yana bütün bu illuminati olayları japonya depreminden sonra meşhur oldu, tek blogla olacak iş değil, ondan önce bir ton komplo teorisi vardı yahudi soykırımı yoktur, hitler yahudiydi, amerikayı illuminaticiler kurdu falan fisman.

    edit: kendini "incici" diye takdim eden değerli ergen kardeşlerim tarafından "evde taşağını sıvazlıyor" ilan edilmişim. söz konusu arkadaşın sitesindeki görüntülenme sayısına bakarsak kimin evde yan gelip işsizlikten zamanını komplo teorisi okuyarak "aydınlandığını" görebilirsiniz.

    10 yıl sonra gelen edit: adam illuminati diye komplo teorileriyle yalan bilgilerle z kuşağı kanaat önderi olmuş erdoğan mitinglerinde paylaşılıyor ya la. ülkeye bak mk
  • piyon isimli, komple siyah bir ilk sayfaya sahip olan romanın yazarı. ilk sayfada acaba bir mesaj mı veriliyor? yoksa siyah olması rastgele bir olay mı henüz çözmüş değilim.
  • hani şu 21. yüz yılın bebeleri (ben de dahil) birilerine sempati duyarak geçirir ya ergenliğini. bir süre sonra düzelir ve refaha kavuşur. kimseye sempati duymaz, hayatı az da olsa anlar ve yaşamın daha gerçekçi daha gerekli kısımlarıyla ilgilenir. (tabi bu iyi senaryo. bu dediklerimden kurtulamayıp olgunlaşamayanlar da yok değil.)
    işte benim o saçma dönemi atlatıp kayda değer şekilde düşünerek yaşamaya başladığımdan beri kimselere duyamadığım sempatiyi duyduğum nadir insanlardan. artık bu ergenlik sempatisi değil, bu cidden sevgi.
    cemre demirel samimi ve iyi bi insan. son zamanlarda kendisini biraz daha okurlarına açan olaylara imza attı ve devamı gelmesi için çok hevesliyim. edip yüksel ile skype görüşmeleri olsun radyomental'de şu ana dek iki kez yayına katılmış olması olsun beni mutlu ediyor ve ona olan sevgimi arttırıyor.
    çok iyi biri ve benim fikrimce naif biri.

    umarım bir gün tanışırım.
  • karagümrük'lüdür ve adamdır aq
  • (bkz: bir başka din tasavvuf) diye bir kitap cikarmis.
  • onun kadar okumamış olsam da;

    şehadet ve savaş; (kimin şehit olduğunu ve savaş gayesini allah'ın değerlendirebileceği)

    tebliğ olmadan sorumluluğun olup olmadığı hususunda kararın allah'a ait olduğu (12 yaşındaydım din kültürü öğretmenime "bir hintli, içinde bulunduğu toplum koşullarına göre yetişmişken ama "çok iyi" bir insan iken onu "cehennemlik" ilan etmek bizim hakkımız mı? ya da latin amerika' nın alakasız ülkelerine islam hiç tebliğ olmamış ve adamlar okuma yazma bile bilmiyor, allah bunlarda iyi olanları neden cehennemine alsın?" diye sorduğumda. cevap alamamıştım.)

    sırf "müslüman" diye, "kötü" birine cennetin garanti olmadığı

    gibi hususlarda her söylediğinin altına imza atarım.
    akıllı çocuk.
  • bir zamanlar yazılarını heyecanla okuduğum ve yeni yazılarını da heyecanla beklediğim bloggerdı. sonra sonra dinden soğudum, tarih araştırmanın gereksiz boşluğunu hissettim ve yoruldum artık bu zatı okumaktan.
  • (bkz: #75210146)
hesabın var mı? giriş yap