• siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü mezunu birisi.

    http://i50.tinypic.com/2nkbr8.jpg
  • milliyetciligin,hangi millet icin olursa olsun ne kadar acinasi,zavalli hatta igrenc bir ideoloji oldugunun cevabidir kendisi ve tweetleri.

    savci cinayetinin ardindan yazdiklari:

    edit:daha sonra bu tweeti silmis:

    "her [türk] savcı bir terörist değil mi?" - gen. bahoz erdal"
  • iki arkadaşımızı twitter üstünden 'ifşa etmiş' büyük usta.

    kendisinin liberal kürt güruhunun aydınlık'la bire bir uzlaşan aklı olduğunu görmek güç değil. keza polisle araları 'hiç de iyi olmayan' arkadaşlarımızı 'bana küfrettiler' diye isim isim afişe etmesi, melih gökçekvarilikten öteye gidemiyor.

    bir de twitter'daki ifşa meselesi şu anlamda önemli.

    twitter bir 'kamusal alan'.

    bu bağlamda kişiler 'yarı-anonim' dediğimiz kimliklerini üretmekte özgürler. sahip oldukları bu özgürlüğü yaramaz oğlan çocukları gibi 'amcası' büyük tc polisine (!) ihbar etmesi gerçek anlamıyla şahsına yakışır bir davranış olmuş.

    bu şahıs daha evvel de kürt siyasal hareketinden birçok insana 'alçaltıcı' ifadeler ile yaklaşmış.

    ihbar ettiklerine diyor ki 'fotoğraflarınızın', 'nicklerinizin' arkasına saklanıyorsunuz.

    bu bağlamda tüm örgüt hukukunu yargılamayı bırakın, çok daha 'safça' bir tutumla ilerliyor. kürtler'in 'kimliklerine zorla yazılan' isimlerinin yerine kullandıkları kürtçe isimlere de 'yalan' ya da 'sahte' diyor.

    hangi kürt'ün adı bir nüfus kağıdından daha sahtedir ki?
  • ırak ve kürdistandaki siyasi kesimler ve aktörleri hakkında ciddi bilgi sahibi olduğunu düşündüğüm öğretim görevlisi. çünkü twitterda bu konuda epey iddialı bi profil çiziyor kendisi. farsi iran düşmanlığının görevini sürdürdüğü israil ile ilişkisinin olup olmadığını sormak isterdim kendisine.
  • bir kürt olarak tweetlerini okuduğumda, kürt olarak değil israilli olarak yazdığı alenen görünen adam. yoksa israil'in hizbullah'ı vurmasının kürt halkına faydası ne ki, amigoluğunu bu yapsın?

    iran, ışid'le mücadelede barzani'ye silah yollarken adam 'allah iran'ın belasını versin"e varabilen ilginçlikler sergiliyor.
  • akademisyenmiş. insana bu akademisyenlik ne zamandan beri bu derece boş-beleş adam uğraşı oldu dedirten cinsten.

    adama twitter'da denk geldim. kürdistan'ın türkiye'den daha demokratik bir ülke olduğunu falan söylüyordu. ya tamam rezil, 3. dünya ülkeleri standardında bir demokrasimiz var da saltanatla yönetilen barzanistan ile türkiye'yi de kıyaslamayın bi zahmet arkadaş. kıyasladığı yerin başkanı mesud barzani, kdp kurucusu mustafa barzani'nin oğlu. onun yeğeni neçirvan barzani kürdistan başbakanı. onun yardımcısı da celal talabani'nin oğlu kubat talabani.
  • kürt dilbilimci ve yazar feqî huseyîn sağniç'in torunudur.
  • washington da yaşıyor galiba. bitlis tatvan da doğup daha sonra ırak kürdistan bölgesel yönetimin de üniversite eğitimi alıyor, tel aviv de eğitimine devam edip daha sonra washington caddelerinde geziyor. bir danışmanlık firmasında çalışıyor...
    dün birçok düşüncenin en aşırıcısı olan bu zat, bugün sırf ayın 15'inde maaş yatıyor diye o günkü düşüncelerinin tam zıttı konumda yer alıyor. acaba kaç para alıyor, yani kendi halkına karşı mücadele etmek için kaç para yatıyorlar hesabına. mısırlı kahinler gibi şişmiş bir göbek, kalın bir enseye sahip.
hesabın var mı? giriş yap