• hiv'yi bulan arastirma merkezidir burasi. deprem sonrasi bir grup arastirmacilari da gelip tum bolgede afet sonrasi ihtiyaclar uzerine calismislardi. daha sonra bu konuda bir makale yayimladilar.
  • holivud filmlerinde
    ef-bi-ay
    si-ay-ey
    en-ef-es
    ile birlikte adi en cok anilan kamu kurumu...
    genelde amanin felaket filmi cekelim dendiginde adinin gecmemesi filmin tirt olduguna, adinin gecmesiyse filmin uber boktan olduguna delalettir.

    si-di-si
  • lisa cuddynin basini agritan kurumlardan. cdc.
  • insanlığın son umudu.
    (bkz: çok fazla dizi ve sinema izlemiş insan)
  • (bkz: 12 monkeys)
  • merkezi atlanta’da bulunan saglik kurulusu. her turlu salgin hastaligi inceler. wuhan virusu ilk ortaya ciktiginda burada calisan, daha once ebola salginiyla mucadelede de aktif gorev almis arkadasima sordum, ne yapalim diye. dunya saglik orgutu’nun onerileri disinda bir sey demedi. onlar da herkes gibi bu hastaligi yeni yeni taniyorlar.
  • united states department of health and human services'e bağlı olarak çalışan birleşik devletler federal hükümeti ulusal sağlık ajansı.

    kısaca cdc olarak yazılır. bağlı olduğu bakanlık ise kısaca hhs olarak yazılır.

    uluslararası tıp literatürüne ve kamuoyuna sunduğu açık kaynaklar sayesinde sağlık alanında önemli bir yere sahiptir. birleşik devletler'de meydana gelen ölüm nedenlerini, hastalıklara ilişkin istatistikleri yıllara göre istatiksel olarak yayınlar. birleşik devletlerde görülen pek çok hastalıkla ilgili güncel bilgi ve dataları paylaşır.

    merkezi atlanta'da bulunur. esas görevi abd vatandaşlarını tehdit eden sağlık tehditleri ve sorunlarıyla ilgili ulusal tebdirler ve önlemler almak ile bu kapsamda araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunmaktır.

    dünyada az sayıda bulunan biosafety level 4 (bsl-4) yani en üst düzey güvenlik düzeyi gerektiren bir laboratuvar sahiptir. bu seviye laboratuvar genelde hiçbir tedavi veya aşısı olmayan ölümcül virüs ve bakteri türleri saklanır.

    ayrıca kendi içinde gribal enfeksiyonlarla mücadele, salgın hastalıklar, aids-hepatit gibi hastalıklarla ilgili özel bölümler de vardır. görüldüğü üzere bireysel konulardan ziyade toplumsal tehdit riski fazla olan hastalıklarla daha çok ilgilenir.
  • ikinci dünya savaşı sırasında amerikan ordusunun işgal edilen bölgelerde yaygın bulunan sıtma hastalığından korunması çalışmaları için kurulmuş. (braun: "biopolitics and the molecularization of life", p. 15)
hesabın var mı? giriş yap