• aptallaştırıcı olduğundan da şüphe edilesi.
  • her telefon için aynı değildir. telefonların sar değerine göre oranları değişir.bence telefon alırken kamerasından, ekranından vs önce bu deger incelenmeli
  • yarım saat kadar telefonla konuşunca açıkçası baş ağrısı yapabilen radyasyondur. fakat bu herkeste aynıdır diyemem. psikolojik olduğunu zannetmiyorum çünkü öyle radyasyon zararlıdır diye korkan biri değilim. ama cidden de yarım saat ve üzeri görüşmelerde baş ağrısı çekiyorum.
  • insan derisinden geçemez. (bkz: skin effect)
  • etkisini azalltabilecek tekstil materyalleri hakkında çalışma yapılmaktadır. bitirme tezimi kapsayan konudur.
  • telefonla yatıp telefonla kalkan insandan 'radyasyon' sözcüğünü duymak kulağa feci şekilde eğreti geliyor.

    telefon bir uzvun olmuş sen hala ağız dolusu 'radyasyon' muhabbetleri, aşırı fason bir yaklaşım olduğu aşikar.

    telefon fetişistlerinin diline dolamaması gerekendir.
  • sar değeri olarak geçer kitapçıklarda . nokialar rekor kırar , samsunglar düşüktür. tel alırken ilk bakılması gerekendir
  • geceleri yanı başımda unuttuğum telefonu, gece yarısı uyanıp ulan radyasyon yüzünden uyanıyorum diyip yatağın altına atıyordum. ohh be geçti diye uykuma devam ediyordum. sanırım bendeki etkisi psikolojik.
  • son zamanlarda aşırı hassas olduğum konudur. sanki canlı canlı görüyorum vücuduma girişini o radyasyonun. manyaklık bende mi? evet bende. ama olsun. ben yine de bilgilendireyim. cep telefonunu hayatımızdan çıkarmak mümkün olmasa da* etkisini azaltmak için bir şeyler yapabiliriz. size kendi hayatımda da oldukça hassas bir biçimde uyguladıklarımı şöyle sıralayabilirim:

    1. konuşurken muhakkak kulaklık kullanın.

    2. telefonlarınızı geceleri kapatın. mümkün değil diyorsanız da uçak modu veya en azından internetini kapatın. bir şeyler yapın yani. ve şarja gece boyunca takılı bırakıp sabah şarjdan çekme olayını bitirin.

    3. cebinizde tutmayın veya vücudunuza yakın yerlerde bırakmayın. zaten elimizdeyken uğraşırken sürekli yakınımızda bari uzun süre kullanmadığımız zamanlarda uzağımızda tutalım. mesela çantanızda olmasın. veya otururken kendinizden biraz daha uzağa bırakın, o orada kalsın.

    4. şarjınız azken arama yapmayın veya konuşmanızı uzatmayın. şarj az olduğu zaman yayılan radyasyon normalden çok daha fazla.

    5. eğer brisini arıyorsanız telefonu hemen kulağınıza götürmeyin. karşı taraf açtığı zaman telefonu kulağınıza götürün. çok da yakın tutmazsanız iyi.

    söylediklerim sadece telefon için değil; bütün tabletler, bilgisayarlar için de geçerli.*

    bunları bir de neden uygulayayım diye sorabilecek arkadaşlara* radyasyonun etkilerini şöyle sıralayayım:

    1. birtakım kalp rahatsızlıkları yaşamak olası,

    2. işitme bozuklukları,

    3. tümör riski,

    4. baş ağrıları,

    5. kulaklarda çınlama gibi problemler,

    6. kadınlarda düşük ihtimalinin artması, erkeklerde sperm sayısının azalması,

    7. cilt kanseri,

    8. konsantrasyon bozukluğu, stres ve yorgunluk hali ve daha nicesi.

    kaynak 1

    özel edit: radyasyon etkisini azaltmak için uygulayabileceklerinizdeki 5. maddeye dair düzeltme için patates'e özel teşekkürlerimi sunuyorum. yazdıklarını da aynen şöyle bırakıyorum:

    karşı taraf açtığında değil de, karşı tarafın telefonu çalmaya başladığında, yayılan radyasyon azalır.

    telefon'dan çıkan radyasyon en yüksek seviyeye, baz istasyonu arama sürecinde çıkar. periyodik baz istasyonu arama işlemleri dışında, telefonun kullanıcısının bir arama yapma isteğinde de genelde önce bi en yakın / en güçlü sinyal seviyeli baz istasyonu arama işlemi gerçekleştirilir, bu esnada radyasyon seviyesi kısa süreyle (genelde 1 sn'den kısa) yükselir, sonra normale döner. yapılan konuşma esnasında telefon sabit konumdaysa ( yani kullanıcı araçla seyahat halinde değilse) genelde radyasyon seviyesi değişmez.
hesabın var mı? giriş yap