• marka model ve arıza bildirilirse benim gibi sektör içinde olan diğer arkadaşlarında yardımcı olup basit çözümlerin sunulabileceği harika yöntemlerdir..
  • 1- arka kapağı açın, pili çıkartıp içini bi güzel üfleyin
    2- pil ve kapağı yerine takıp çalıştırmayı deneyin.

    olmadıysa yukarıdaki iki maddeyi tekrar edin. budur.
  • sony ericsson t630 modeli ile konuşurken, sanki rüzgarlı havada konuşurmuş gibi bir ses duyuyorsanız; telefonu yere atın, sorun kısa süreli de olsa düzelecektir.
  • muhtemelen en sık karşılaşılan sorun, digitizer denen dokunmatik parçanın kırılması, onun altındaki lcd panelin kırılması ya da bunların gövdeden ayrılması falandır. iki kez başıma geldiği için tecrübeyle sabit, pekçok telefon markası ve modelinde bu parçaların değiştirilmesi çok kolay.

    amazon'dur, aliexpress'tir bir takım sitelerden sipariş edilen parça, ince uçlu alyan anahtarı, çift taraflı yapıştırıcı ve gitar penası (ki bunlar set halinde de satılıyor) ve youtube videolarıyla en fazla bir saatte değiştirilebilir. telefonun içi çok alengirliyse bilmem. iki kez iş başa düştü, yaptım oldu. ben yaptıysam herkes yapar.

    vaktiyle kullandığım telefonun digitizer denen parmağımızla dokunduğumuz ekranı kırılmıştı (lcd sağlam yani). nokia care adlı yakalarsam affetmem bayii, parça değişimi için telefonun fiyatına yakın bir şey istedi. parçayı ebay üzerinden getirtmem, karaköy'den alyan takımı almam falan derken toplamda 70 liraya hallolmuştu ki yetkisiz çakal servisler bile (meraktan sormuştum ne geçiriyorlar diye) taaa o zamanlar 250'den açıyordu kapıyı. üstelik dünyanın en kolay değişen parçasıydı, sadece vidalama işi vardı.

    şimdi kahrımı çeken telefonda da kronik ekran ayrılması sorunu vardı. youtube'dan kasayı açma videolarına baktım. modele göre hazır kesilmiş, ölçekli çift taraflı yapıştırıcı sipariş ettim. onlar da tutmadı, bir süre sonra salmaya başladı tekrar. tekrar açıp 7 liralık yerli pvc yapıştırıcısıyla işimi hallettim. kasayı tekrar açmam gerekirse canıma okunacak o ayrı. ama 200 papel bayılmaktan (evet, sorunsuz parçayı sadece yapıştırmak için istenen para bu) ve üstüne kronik sorunu tekrar yaşamaktansa bu çözüm işime geldi.

    denk getirebildikleri herşeyi kullanıcı hatası diye etiketlemek için yanıp tutuşmalarının bir sebebi var. nasıl ki ekran koruyucu plastik naneleri bile çin'den binlik deste olarak tanesini 20-50 sente getirip burada en az 10 katına satıyorlarsa, dandik ve çok kolay değişen bir parça için de aynı strateji var: geçir geçirebildiğin kadar stratejisi. velhasıl, garanti kapsamı dışında tutulan basit tamiratları kendiniz yapabilir, paranızı cebinizde tutabilir ve sinirlerinizin bozulmasına engel olabilirsiniz.
  • şayet garantisi bitmiş bir telefonunuz varsa ve eliniz de az-çok tornavida tutuyorsa rahatlıkla bazı tamir işlemlerini gerçekleştirebileceğiniz yöntemler.
    batarya değişimi, kırık ekran değişimi, şarj soketi değişimi yapabilirsiniz.
    tabi youtube'den marka ve model ile arama yapıp videosunu izleyerek yapmanız en güzeli.

    tabi telefonu tamamen kullanılmaz hale getirme ihtimaliniz de var.
    bence ilk videoyu izleyin, sonrasına karar verin ve karariniz olumlu ise guvenilir bir siteden siparişinizi geçip aile bütçesine katkida bulunun.
  • telefonunuz çok ısınıyorsa kullandıktan sonra buzluğa atın.

    ola ki arkadaşım gibi buzlukta unutursanız; donmuş telefonu kalorifer peteğinin üzerine koyarak bu sefer da ısıtın.

    denedi, çalıştı.

    (bkz: bir arkadaşım ekolü)
  • youtube’da yaşadığınız sorunu ingilizce olarak aratın, nasıl tamir edileceğini anlatan bir kaç tane video illa ki çıkıyor.
  • kapatıp açmak
  • youtube ile eş zamanlı olarak uygulanmaması gereken yöntemler. adamın çıkardığı ince uçlu tornavidalar ile benimkilerin alakası bile yokmuş, vaktiyle note 2'yi elime almıştım bu yüzden. yapıştırıcının da farklı marka olduğunu bilerek ancak; "bişey olmaz yahu" diyerek ekranı yapıştırıp bir şekilde operasyonu zorda olsa gururla tamamlamıştım ancak benim yapıştırıcı ekranı çok iyi tutmadığından olsa gerek, şiddetli sayılmayacak bir düşüşte kırılıp gitmişti.
  • (bkz: refox)
hesabın var mı? giriş yap