• yaklaşık 15 senedir otizm ile mücadele amacıyla 44 ülkede kullanılan bir ilaç.
  • üstteki yazarın google translate ile çevirdiği ve anlamsızlığın kara deliğine benzeyen garip girdiyi paylaşmasına sebep olan şey bu nootropik ilaç ise, kullanmadan önce gerçekten sorgulanması gerekir.

    hayvandan bulaşan prion hastalığı riskini taşıyabileceği konusunda net bir kanıt olmamakla birlikte, çoğu kişinin bu endişe nedeniyle kullanmaktan kaçındığı bir ilaçtır. zira bu ilacın üretimi, domuz beyninden çeşitli nöropeptidlerin süzülerek çıkartılması ile gerçekleşir.

    ilaç kas içine doğrudan enjeksiyon veya seyreltilmiş çözeltide damar içine verilerek vücuda alınır.

    temel etkisi beyin hücrelerinin büyüme hormonu olarak tabir edebileceğimiz bdnf (brain derived neurotrophic factor) seviyesinin artışı olarak değerlendirilen bu ilacın kullanılması ile beyindeki nöral ağların olgunlaşma ve yeniden yapılanması desteklenmiş olur. kaygı seviyesinde azalmaya bağlı sosyal ilişkilerde rahatlama, konsantrasyon artışı, öğrenme kolaylığı gibi alanlarda gelişmeler gözlemlenebilir.

    hakkında oldukça sınırlı araştırma olmasının yanı sıra, reddit gibi anektodal bilgilerin paylaşıldığı kaynaklardaki kullanıcı profili genelde biohacking ve kendi bedenlerinin işleyişi ile kafayı bozmuş ya da modern tıpta aradığını bulamamış neurodivergent (nörofarklı / nörotipik olmayan) bireylere ait olduğundan, raporladıkları bilgilere mesafeli yaklaşmayı zaruri kılar. diğer yandan bunlar ilacın etkisiz olduğu anlamına da gelmez. zira aynı profildeki kullanıcıların benzeri nootropiklere kıyasla bu ilaç için yazdıkları pozitif raporların oranı negatiflerden bir hayli yüksektir.

    son olarak oldukça pahalı ve edinmesi zahmetli olan bu nootropik ilacın beyninde fiziksel travması bulunmayan bireylerdeki nootropik amaçlı kullanımı, 5 gün boyunca 5 ml alınarak 2 gün ara verildiği 3-4 hafta süren kürler şeklindedir.

    dip not: antidepresan özellik gösteren ilaçların büyük çoğunluğunun da bu etkisinin bdnf seviyelerindeki yükselmeye bağlı olduğu mevcut teoriler arasında en kuvvetli olanıdır çünkü beklenen antidepresif etkiler serotonin vb. nörotransmitter seviyelerindeki artıştan ziyade bdnf seviyesinin yükselmesine paralel ortaya çıkmaktadır.
hesabın var mı? giriş yap