• (bkz: amasra)
  • amasra'da adi en fazla duyulmus lokantadir. grup gelenlere indirim yapar , muhtelif turlarla ortak calisirlar. bayram tatillerinde rezervasyon yaptirmak gerekebilir. salatasi guzel, kizartmalari iyidir ama canli balik'la yarisamaz kanimca.
  • fiyat olarak canlı balıktan daha uygun, kalite olarak biraz daha zayıf kalan lokantadır. akademi türkiyenin final zamanları canlı balıkla ortaklaşa çalışarak barışa oy atılsın diye halka 1 milyar değerinde kontör dağtmışlıkları vardır.
  • salataları canlı balıkınkilere ezici üstünlük sağlayan amasra mekanı. salataların ne kadar önemli bir faktör olduğu oraya gidildiğinde daha net anlaşılacaktır. amasra salatası denilen namı almış yürümüş bir salata vardır, en güzeli neredeyse orası tercih bile edilebilir. balıklar da aşağı yukarı aynı lezzettedir. canlı balık konum itibariyle avantajlı olabilir ama burası da ferahtır. fiyatlar daha uygundu diye hatırlıyorum. amasrayla özdeşleşmiş bir kalıp ve yer*
  • balıkları genelde 3 kişilik tavalar halinde ortaya servis eden amasranın en iyi balık lokantalarından biridir. popüleritesinin artmasıyla fiyatları da yavaş yavaş artmaya başlamıştır ama hala makuldur. benim gibi bazı insanları tatmin etmeyen tek yanı ise tatlı niyetine üzerine fıstıklı bal dökülmüş manda yoğurdu ikram edilmesidir.
  • amasra'da bulunan bir balık lokantası. bol sirkeli ve çicek böcek şeklinde dilimlenmiş havuçları ve turplaryla meşhur amasra salatası yanında taze hamsi, rakı ve karadeniz manzarası. sanırım bunlar mekanda açılıp coşan iştahınızın kaynağı. bu mekanda olmasa da rakı, taze balık, salata üçlüsünü amasra'da bir yere mutaka deneyin...

    edit: bir saat boyunca yedim ama hala açım...
  • amasra'da balığın en pahalı olduğu mekan.
  • muhtesem salatasinin yaninda balik yiyebileceginiz mekandir. en buyuk rakibi canli balik adli restorandir ama salatasiyla bence bir adim ondedir. turkan soray ve kadir inanir'in basrollerini paylastigi gonderilmemis mektuplar adli filmin bu beldede cekilmesiyle baslayan amasra esnafinin gotunun kalkmasi cesmi cihan'a da bulasmis eski kalitesi ve fiyatlarini aratir olmustur.
  • amasra'nın en meşhur balık restoranı olup, bayram ve resmi tatillerde rezervasyonsuz uğranmaması gereken mekan; zira kapıdan girmek bile mümkün olmuyor yoğunluktan..
hesabın var mı? giriş yap