• urfa'nın en doğru düzgün mekanını kapattırıp tinerci yuvası yapanlara inat yeni yatırımla restore edilen taş handa hizmet veren restoran. mevsiminde keme kebabı yemek lazım, onu yemeden de urfa'da kebap yedim dememek lazım.
  • hayatımdaki en güzel kebabı bana yedirmiş, şanlı urfa'daki mezarlıkların yanında bulunan, efsane restoran.

    o kadar efsane ki, acılı şalgamı su niyetine rahatlıkla içebilen beni, kebabın üzerinde gelen acılı kırmızı biberiyle de etkilemiştir. zira wasabiyi zevkine sade yiyen bir insan olarak, kırmızı biber acısıyla hakikaten gözlerimi yaşartmıştır. gerçek anlamda yaşartmış olduğunun altını çizeyim. ancak öyle güzel bir acı ki bu, insan mazoşizme varıyor vesselam.

    aynı zamanda sıra geceleri de çarşamba, cuma ve cumartesi günleri gerçekleşmekte. onun haricinde de hakikaten çok güzel sıra gecesi şarkıları var. house müziğe aşık biriyim ama bu davul zurnalı şarkı çeşidi de inanılmaz samimi geliyor ve davulun tokmağıyla birlikte ayağımla ritim tutuyorum. kalkıp oynayasım var. mekanın yarısı dolu olmasına rağmen her masadan birileri ayağa kalkıp zaten oynamaya başlıyor elinde mendiliyle.

    girişteki resimlerde, abdullah gül'den tutun da murat boz'a kadar çerçeveler bulunduğundan, buraya hakikaten uğramadan urfa'dan ayrılmayınız.
  • şanlı urfa'da inanılmaz doğru bir tercihle sıra gecesine katıldığımız özel restaurant. düzeni, tarihi yerinde tutuşu, yemekleri, müziği, çalışanların ilgisi ile bizi memnun etmiştir.
    sahibinin önceki bir memnuniyetsizliği nedeniyle yola çıkan ziraat mühendisi cevahir asuman yazmacı olması ve kadın girişimciliğinde örnek gösterilmesi bizi daha da mutlu etti. samsat han'ı tarihini yansıtarak yaşatanların yolu açık olsun.
hesabın var mı? giriş yap