• kahvaltılık ve yemeklik olarak yenilen, biber salçası, domates salçası, ayçiçek yağı, sarımsak, ceviz ve kimyon karışımından yapılan bir yiyecektir. ayrıca tokat niksar'da tahmiscioğlu gıda tarafından imal edilmektedir.

    https://twitter.com/cevizlibahar
  • salçalı ekmek efsanesine yepyeni bir soluk getiren muhteşem yiyecektir. öyle ki cevizli bahar yedikten sonra diğerinin yüzüne dahi bakmaz ve hatta bu lezzeti geç keşfettiğiniz için üzülürsünüz.

    daha ayrıntılı bilgi için
  • sadece ekmek ve çayı bulunan birine sorulacak "tatmin edici bir kahvaltı için tek bir şey daha isteme hakkın olsaydı ne seçerdin" sorusunun muhtemel cevabı.
  • universite yillari, ilk eve ciktigim zamanlar. ev okula yakin (bkz: nardenk sokak), yemeye icmeye benim eve geliyoruz genelde arkadaslarla. bir gun yine bendeyiz, yemek felan yenecek, bisiler hazirliyoruz. dolapta bu istahli arkadaslarin dikkatini biseyler cekiyor. nasil oraya geldi hatirlamiyorum, belki bir anne ziyaretinden belki de benim memleketten donuste yedigimi yiyip yemedigimi yanimda getirmem gafletiyle, neyse... aaa bu neymis demeler, tadina bakmalar ve kavonozun dibi. buraya kadar sorun yok, yesinler evde ne varsa, severim keratalari, helal olsun ama sorun ilerki asamalarda.
    iste ben yine herzamanki gibi bizimkileri ziyarete gidiyorum gitmeden var mi oralardan bi isteginiz geyigi felan. ben tabi samimiyetle soruyorum, bunlar da ilk basta, ee oo zaman bize o senin evdeki ekmege surdugumuz seyden getirsene madem diyolar. getiriyorum, severek yiyolar felan. yine gidiyorum yine soruyorum bu sefer olesine... hic tereddutsuz bize o seyden... tamam diyorum, getiririm. neyse bi daha... bu sefer iki kavanoz getir, uc getir... yaa mevzu parasi felan da degil ama ben her gelisimde bavul ticareti yapar gibi kavonoz kavonoz cevizli bahar tasiyorum, hem agir, hem yok kirildi kirilcak telasi felan filan. sonra ben sormayi birakiyorum bunlar benim memlekete gidecegimi ogrenirlerse hic cekinmeden istiyolar. resmen bu kiz ne zaman memlekete gider cetelesi tuttular bence. ben artik memlekete gidecegimi gizlemeye calisiyorum. yine soruyolar. bu elemanlari sevmesem cekilcek dert degil, cevizli bahar da o kadar guzel olmasa tasinacak sey degil aslinda da... en son neyse ki bu cevizli bahari kargoyla adrese gonderme, diger sehirlere ve ozellikle istanbul'a dagitim basliyor da ben de bu stresten kurtuluyorum.
    ya hayir ben yillarca buyuk israrlara ragmen sarma yapmamis kimseye yedirmemis bi yaparsam ihale basima kalir, ne ugrascam diye hic orali olmamis kendimce memleketim lezzetlerini kendime saklamis biriyim sirf basima is acmamak icin ama bu cevizli bahar'da cok fena yakalandim.
hesabın var mı? giriş yap