• suc kapsami icine giren eylemler ile bunlara uygulanacak cezalari inceleyen hukuk dali.
  • hukuk fakültesinde okutulmaması gerken ders. kanaatimce hukuk fakültesini bitirmiş kişilerin dünyadaki hal ve davranışları göz önünde bulundurularak cennet cehennem kavramı onlarda ceza hukuku çalışma ceza hukuku çalışmama çeklinde editlenmelidir.
  • bugun girdigim finalinde batirdigim ders...
    istanbul universitesi bu ders icin suc teorisi adli kitabi okutuyor...
  • anayasada gösterilmiş olan kişi hak ve özgürlüklerin sadece lafta kalmaması için, bu hak ve özgürlüklere karşı fiillerde bulunanları müeyyidelendiren hukuk dalı. anayasaca toplumdaki insanlara sağlanmış olan hakları teminat altına almakla yükümlüdür. insanları bir düzene ayni düzlem içinde konuşlandırmaya çalışmaz, toplum düzenini tedirginlik verici şekilde bozanların islah edilmesini hedefler. bu da, ceza müeyyidesinin son seçenek olarak kullanılma ilkesini göz önünde bulundurarak daha rahat anlaşılabilir.
    ayrıca zamanının en iyi ceza "kanunu" olan 1889 italyan kanunu da faşist italya zamanında ortaya çıktığı için ırkçı düşüncelerden etkilenmiştir, fakat liberal-muhafazakar bir kanundur, baskıcı bir kanun değildir!!!
  • sanıldığının aksine modern ceza hukuku faile ceza vermek için yapılmıyor..
    modern ceza hukukunun amacı sadece ceza vererek hukuk düzenini korumak değil, önlem almak ve ceza verilmesi gereken bir pozisyona ne bireyi ne de hukuku düşürmemeye çalışmak.. zaten ceza hukuku bir görüşe uymamanın üzerine kurulsaydı kenan evren anayasa değil ceza yasası yapardı herhalde..
  • tum hocalarinin icinde birer canavar tasidiklarina kanaat getirdigim pek bir zevkli dersin konusudur."cocuklar ben simdi a ya tecavuz etsem,x e el atsam,suraya bomba koysam,oldursem,patlatsam,karimi bassam adamla akabinde dograsam...boyle gider bu...hatta dersin birinde hoca aynen soyle demisti;"cocuklar simdi hizmetci egilmis yeri siliyor,ben gidip oksasam booolee(popo sekline uygun elle sivazlama hareketi) bu sarkintilik olur.ama eger boyle yaparsaaam (eli dondan sokup kaydirma hareketi)bu eveeeet ne olur?"
    bu arada yeni ceza kanunumuz 1 nisanda yururluge giriyor.cicegi burnunda hukuk mezunu arkadaslara gecmis olsun diyoruz.*
  • bi kaç denemeden soora sınava çalışırken kolay gelen, sınava girdiğinde çatır çatır bütün cevapları yazdığın ama soora notunu gördüğünde dumura uğratan, bence hukuk fakültesinin en kıt, en mükemmeliyetçi kürsüsü.
  • yarın genel hükümler finalim olmasına rağmen; kendisini çalışmaya çalışmak nedeniyle an itibariyle bünyemin meme yaptığı ve beynimin mavi ekran verdiği derstir.

    konuyla ilgili diğer başlıklar şöyle:

    (bkz: finalden onceki gece)
    (bkz: bir dersten kalmadan onceki son sozler)
    (bkz: yarin sinav var ama ben hala yaziyorum sendromu)
hesabın var mı? giriş yap