• kardeşim rap isyan, itiraz demek değil mi?
    hiç mi itirazın yok?
    çıkıp anlatsana rüşveti, komisyonu, milyarlık ihaleleri, imar değişiklerini, orman yangınlarını, göçük altında öldürülen madencileri, cezaevinde ölen gazeteciyi.
    anlatsana din tüccarlarını, tarikatlara peşkeş çekilen öğrenci yurtlarını, anlatsana reza'yı, reza'nın önüne yatan vekilleri, kol saatlerini, havuz medyasını, terör örgütü lideri olarak yargılanan türk silahlı kuvvetleri genelkurmay başkanını ...
    çocuk tacizcilerini, tecavüz yasası çıkartmaktan aciz milletvekillerini ...
    anlatmak isteyince dokunduracak çok şey var.

    ya da tercih diyelim, estetik diyelim. baskı yok kimseye, hatırlatmak var.

    kardeşim sen olmuşsun suspus

    edit: ceza kardeşim namusumla trollük yapmaya çalışıyorum halden anlarsın. sanatın politik niteliğini, senin güzel lakabını ortaya atarak hatırlatmak istedim. halkımız magazin seviyor. canını sıkma.
  • çetere tutuyor namussuz. şu sanatçı hükümete giydirmedi hala çok kırgınım modunda teker teker sanatçıları yazacak herhalde. lafa gelince mahalle baskısından yakınırsınız. ekşide mahalle baskısının dik alasını siz yapıyorsunuz, dümbük.
  • yıllar önce yapmış. kim gelirse başa "cuk" oturur bu şarkı türkiye sizinle gurur duyuyor
  • milyonlarca kişiyi karşısına almayıp uyanıklılık etmektedir. kılıçdaroğlu'da da bu zeka olsa keşke. milyonlarca dinleyicisi olan şarkıcılarla dalaşmasaydı. allah'ın rapçisi daha kurnaz.
  • ceza zamanında rap'i türkiye'ye tanıtırken/anlatırken; rap şöyle isyankar böyle protest. bu müzik türü sayesinde kitlelere daha kolay ulaşabiliyoruz. söylemek istediklerimizi daha rahat ifade edebiliyoruz. politikacılar bizden korkuyorlar. rap çok önemli bir kitle iletişim silahıdır falan demiyor muydu?

    bırak başlı başına bir şarkı yapmayı herhangi alakasız bir şarkısının herhangi bir yerinde herhangi protest bir cümle bile yok ceza'da. yıllardır etliye sütlüye karışmadan o konser benim şu konser senin gezip duruyor. rock'n coke'da rockçılara çıkarttığı orta parmaktan bile daha kısa cümleleri var ceza'nın.

    (bkz: kara saplı yalamanın gördüm çoktu balyası)
  • di di reklamında oynadığı gün bitmiştir benim için
  • hükümetten korkan rapçiye değil de rapçiyi bile korkutan hükümete serzeniş yapmak lazım
  • sagopa sen misin?
  • ceza'nın da da poet ile birlikte yaptığı bir parçası vardır aslında.

    buradan
hesabın var mı? giriş yap