• içimde japonya'ya gitme isteği uyandıran öğreti. değerim bilinir hiç değilse.
    (bkz: huzur)
  • (bkz: sadou)
  • çayın yolu anlamına gelen japonca kelime.

    ayrıca türkiye'de satış yapan bir çay firması markası. özellikle jasmine pearls isimli yasemin çayı müthiştir. daha fazla bilgi için:

    (bkz: http://www.chado.com.tr/)
  • oolong çayını içtim bu markanın. gayet başarılı,denemek için bir tane satın aldım. ayrıca güzel olan şey bu siteden satın alınan çaylara kargo parası vermiyorsunuz.
  • sılver needle beyaz çayının içimi gayet yumuşak olan çay markası. piyasadaki bilindik markanın beyaz çay diye sattığıyla alakası yok. saf ve aromasız bir lezzet. ayrıca yeşil çayını içmediyseniz yeşil çay içtim demeyin. bir yeşil çay tiryakisi ve uzak doğu dahil olmak üzere türlü çeşidini denemiş birisi olarak yok böyle bir şey diyorum.
  • çayları abartıldığı kadar kaliteli olmayan, ancak ''loose leaf'' tipi çay satan yer kıtlığı ve alternatif yokluğu nedeniyle mecburen alışveriş yapılan, (hakkını yemeyelim) markette satılan dandik poşet çaylardan çok çok daha kaliteli çaylar satan, bedava kargo hizmeti olan, sıkça alışveriş için kullandığım site...yeşil çay ve oolong çaylarını sıkça tüketmekteyim..tavsiye olunur...
  • estonya'da ufak bir çaycı dükkanı. tallinn'in dünya mirası listesine girmiş old town kısmında ana kapıdan girdikten sonra sağ taraflardaki ara sokaklarda ilerleyince tanıştım kendisiyle. vitrininde çay hakkında kitaplar bulunan, raflarında çay ve çay malzemelerinden başka bir şey bulunmayan, uzak doğu dillerinde yazılmış tablolardan oluşan ufak bir çaycı. çalışan tek bir bayan vardı ve kendisi de çok yardımcı oldu, çayın gelmişini geçmişini ve neyin nasıl demleniceği hakkında sıkılmadan ince ayrıntılarıyla anlattı. normal bir satıcı edasıyla gözlerinizin içine bakarak 'bunu da aaall' demedi ayrıca, dünyanın farklı köşelerinden tatlar denetti. çıkışta da elime bir kart tutuşturdu. her ay elime geçen paranın yarısının çaylara gitmesine neden olan serüven böyle başladı. oradan aldığım çayların bitmeye yaklaşması ve kıyamayıp içmemem üzerine türkiye internet sitesinden ısmarlamaya başladım. bunlar dışında bir ara budo'da ve english home'da satılıyordu. bu ufak yer sayesinde artık kitaplığımda kitaptan çok çay var.
    öneri olarakta, eğer giden olursa kesinlikle lao cang tuo cha ve chai denemeli.
  • bütün çaylarını tek tek denemek istedğim çay markası.
    (jasmin pearls içimi pek güzel yeşil çayı tavsiyemdir.)

    edit: white earl grey'i yoğun bergamot koku ve tadını sevenler için önerebilirim.monday theraphy de hiç fena değil.

    isteğiniz üzerine de deneme amaçlı farklı çaylar yollamalarıyla da takdirimi kazanmışlardır.
  • ben şimdi buradan aldığım 50 gramlık yeşil ve beyaz çaya 20'şer lira verince (yani kilosu 400 tl'ye denk geliyor) kendimi acayip salak ama bir yandan da mutlu hissediyorum. bir yandan da "ama markette, aktarda satılan çayların ne idüğü belli değil" diyerek avunuyorum. umarım doğru bir avunmadır. umarım chado beni kandırmıyordur. umarım kapitalizm beni kıskacı altına almamıştır.
  • (bkz: kedoçay) ve (bkz: asia chai art) dan daha kötü çayları daha pahalıya satıyor. dağıtım anlaşmalarının keyfini sürüyor bence. bir de piyasaya ilk giren olmanın.
hesabın var mı? giriş yap