• isim hakki ve oyunun motorunun haklarina kimin sahip oldugu cok onemlidir zira oyun bu noktadan sonra iki parcaya ayrilabilir. yine de gonlumuz oyunun devami seklinde. bana gore tarihin en basarili oyun serisinin devami mutlaka olmalidir. ustelik gercege bu kadar yakinlasmisken..
  • kasım ayının henüz belirlenemeyen bir gününde piyasaya çıkacak olan, 02-03 için çıkarılan enchancement packleri içeren, zaten aklımızın ermediği antreman programının daha da geliştirilmiş halinin yer aldığı, ayın ve yılın golü ödüllerinin verildiği championship manager 4 versiyonu.
  • 21 kasım 2003 tarihinde piyasaya çıkacak olan championship manager 4 versiyonu.
  • eger oyunun almanya'da cikacak bu versiyonunda da bi önceki versiyondaki gibi futbolcu ve teknik ekip isimlerinin lisansi alin(a)mayacaksa üzüntüleri devam ettirecek bir oyun olmaktan öteye gitmez benim icin.
    kurdugu takimda cesar luis prates'i görmek isteyen bir ki$iyim, gabriel garcia marquez* benzeri uydurma isimleri degil.
  • cikmasina su an itibariyle 15 gün 20 saat 51 dakika kalmis olan oyun.
  • efsanenin son ayağı..alıp, camekan içine koyup saklamak gerek..
  • yukleyip oynadigim ve yeni yeni bissuru sey goremedigim oyun.. ama mesela deli farkliliklar var yok diil.. favorite staff hadisesi var mesela..demo da nerden geldiyse benim bi alan shearer fanligim varmis..yalan aslinda ben sahsen eric cantona ve recep cetin faniyimdir..o fanliklari ayarlasak supper olur...

    training cildirmis..artik oyunculara "calis kopek" demek yerine "sen calis kopek mufit* istatistigini tut sunun" diyebiliyorsunuz.. sonracima.. cm4 deki bozukluklar zaten patch ile duzeltilmisti burda patchli versionu duruo...

    ayrica fazla dikkat etmedim ama alsancak stadinin cimleri ile anfield road in cimleri farkli duruo gibi..yani nasi diyorsunuz siz bilgisayarcilar hmm sahalar icin bi kac farkli texture yapilmis..

    replay hadisesi gelmis ki ben attim ilk golden sonra (cilgin antrenorum ben ilk macimin 4. dakkasinda gol attim) kapadim bu fasiliteyi..

    bakiim baska neler..hmm..haa ayin golu cilgin olmus soliim bole alttan gecen o maclar haybeye oynanmio yani gusel gusel goller oluo..gerci makine sanirim uzaktan atilan golleri guzel gol olarak algilio ya hadi neyse..

    sonra statlarinis degisio..13 de sabit diil..ama neye gore dusuo yukselio bilmiorum..bakicas ona bi ara..
    chairman istatistikleri yok hala..yada refree stats hala yok...

    sadete gelirsek(eski turk filmlerinde hakimler konusurdu bole ne gusel saygin kisi imaji verio insana sadet waay) bu oyun cm4 ile unuttuklari seyleri tekrar oyuna koyduklari oyun..eh gerci biz fanlar olarak sadece kadro update i yapilsa gene alirdik..almaz miydik komutan ucan tekmecigim?..

    unutmadan oyun baya hizlanmis..bide oynayacaginiz takimla gecmiste yapmis oldugunuz maclarin puan cetveli geri gelmis..
  • sanildigi gibi cm'nin sonu olmayacaktir.* tahminimce si games oyunu baska bir sirketle ortaklik kurup devam ettirecektir.
  • demosunu oynadıktan sonra elimizde aşağıdaki şekilde bir artı eksi listesi oluşan futbol oyunudur. önce oyunun artı puan verdiğimiz özellikleri:

    + "set nickname" fasilitesi geri gelmiş güzel olmuş, ali eren'in erkek güzeli olarak görünmesini sağlayabiliyorsunuz yeniden.

    + oyuncunun information bölümünde "effect of training" modeli gelmiş. bu sayede oyunculara bastığınız antremanların işe yarayıp yaramadığını görüyor, eksiklerini telafi etsin diye fazladan antreman yaptırabiliyoruz.

    + transferler ile ilgili gelişmeler olmuş; her sezon başında ısıtılıp ısıtılıp ortaya sürülen medyadaki bomba transfer haberleri burada da var, o haberleri yalanlamak için basın açıklaması üzerine açıklama yapmak durumunda kalıyoruz. bunun yanısıra kulüplerin transfer teklifleri de sağlam temellere oturulmuş. yani üç kuruş parayı denkleştiren kulüp hop diye bütün parayı bir oyunucuya yatırmıyor; takas yolunu öneriyor*, taksit yapayım diyor, maç başına para vereyim diyor. örneğin deneme maksatlı arsenal'i aldığım oyunda, barcelona kulübü bir sürü parası olmasına rağmen lauren'i satın almak için elli ayrı opsiyonlu teklif getirdi. reddettim tabi ki. neyse, bir diğer güzellik de "inquiry" denen nane. bu inquiry hadisesiyle bir oyuncunuzla ilgilenen kulüp sizin bu oyuncuyu satıp satmama niyetinizi öğrenmek istiyor, gerekirse de sizden fiyat istiyor. aynı şekilde siz de ilgilendiğiniz bir oyuncu için kulübünden bir fiyat isteyebiliyorsunuz. hatta gazetelere televizyonlara "ali eren'le ilgileniyoruz, conson''u kulübümüzde görmek istiyoruz" şeklinde demeçler verip transfer piyasasını kızıştırabiliyorsunuz. tüm bu özellikler bizim ligi hatırlattığından dolayı pek sevdim yeni özelliklerini.

    + antrenörlerinizin ve yardımcılarınızın favori oyuncu listesi var, oyuncuları hakkında hiçbir bilginiz olmayan takımları yönetirken işe yarayabiliyor.

    + takımdaki yabancı oyuncuların bildiği yabancı dillerde de detaya girilmiş, seon başında ilhan cavcav gibi getirttiğiniz zencinin bildiği yabancı diller sezon ortasında "english, turkish (basic)" şeklinde görünürken; yıllardır türkiye'de oynayan ve bizden biri olan conson gibi adamların özelliklerinde direk "english, turkish" olarak görünmektedir.

    + oyuncularınızın özellikleri kısmına "favori kişilerim" diye yeni bir bölüm eklenmiş. bir nevi icq yani*. bunun tam olarak ne olduğuna güzel bir örnek vermek gerekirse, hmm.. hah, pascal nouma'nın favori kişiler bölümünde mircea lucescu'nun görünmesidir diyebiliriz. (bkz: #1897078), (bkz: #1898782)

    + 2d pitch modunda maçı seyrederken sarı kart gören oyuncuya top geldiğinde, kartı gören oyuncunun ismi sarı renkte görünüyor. bu da size kart gören oyuncunun üzerine oynamaya, onu tahrik etmeye ve emre aşık gibi kırmızı kart görmesini sağlamaya yardımcı oluyor. (bkz: #3583202)

    + yeni eklenen özelliklerden belki de en güzeli, oyuncuların detayları bölümünde yer alıyor. adam bir maç oynadıktan sonra "form" adında yeni bir tab ekleniyor ve orada oynadığı maçların istatistikleri yer alıyor. yani işte kaç tane pas atmış, bunun ne kadarı başarılı olmuş, kaleye şutu var mı, kaç tanesi gol olmuş vesaire. maç esnası stats yazan yerdeki verilerin aynısı yani.

    gelelim eksi puan verdiğimiz hadiselere:

    - transfer edecek oyuncu ararken "interested" seçeneği yine yok. onun yerine yardımcınızın mümkün olmayan adamları elemesi diye bir şey var ki, yardımcınızın tabiatıyla doğrudan alakalı bir eleme yapılmış oluyor.

    - training, yani antreman hadisesi yarmış bitirmiş. maç taktiklerine, rakibin analizine ayırdığınız zamanın iki katını antreman programında geçireceğinize emin olabilirsiniz. olaya tamamen hakim olana kadar epey bir süre geçeceğe benziyor. ancak benim vaktim yok kardeşim, tık tık tık maçımı oynayayım diyorsanız tüm antreman programını yardımcınıza verebilir, ara sıra kontrol edebilirsiniz.

    - maç oynanırken 2d pitch özelliğini "extended" veya "key" olarak ayarladığınızda, pozisyon bittikten sonra default olarak "overview" moduna geri dönüyor. bu eksiklik maçı "posession" veya "team stats" bölümünden izleyenler için bir süre sonra çok sinir bozucu olabiliyor.

    evet sevgili sözlük okuyucuları, iki saatlik bir demo oyunu sonucu elimizde böyle bir liste oluştu. elbette oyun tamamen piyasaya sürülene kadar eksiler artılar değişecektir lakin ben bu sürümün championship manager 4 faciasının zararlarını telafi edeceğine inanıyorum, bekleyip göreceğiz. söz sende gülgün?
  • muhtemelen besiktas'ta satilan cdleri beta oldugu bug dolu olan,baya hizli gibi gozuken oyun.yalniz database'i kucuk yaparsaniz en iyi oyuncular bile cikmiyor...bir de training hicbir turlu basarili olmuyor nedense...
    (bkz: alessio cerci)
    (bkz: stoycho mladenov jr)
    (bkz: freddy adu)
hesabın var mı? giriş yap