• "olm monaco'lu adam mı olur" diyebilirsiniz ama bu 16 ekim 1997 doğumlu arkadaşımız tam da oradan gelme. 2015 avrupa formula 3 sezonunun ortasına kadar lider gitmesine rağmen sezon sonu dördüncülüğe kadar düşen arkadaşımız; 2015 macau grand prix'inde 2. olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı tekrardan. e bunun öncesinde ilk büyük çaplı açık tekerlekli araç mücadelesi olan formula alps 2.0'da (fransa, belçika, italya, avusturya ve benzeri şampiyona) sezonu ikinci kapattığını görüyoruz.

    ismini ilk olarak ferrari driver academy (fda, ferrari genç pilot yetiştirme programı) üyesi antonio fuoco için araştırma yaparken duyduğum leclerc 2012'de wsk euroseries liderliğini de kapmıştı fuoco 3. olurken ki max verstappen'i de geçmişti bu arkadaşımız söz konusu şampiyonada.

    peki neden başlığını açtık nicolas todt'un all road management (felipe massa, pastor maldonado, james calado gibi adamlara arka çıkıyorlar) tarafından kariyeri belirlenen bu arkadaşımızı ona gelelim? italyan basınına göre genç pilot akademisi üyesi raffaele marcielo yerine; yavru şahlanan at olarak getirilmiş (twitter'dan kaynağa yorum yaptım devam ediyor dediler gerçi). her ne kadar olayın kesinliğini teyit edemesem de leclerc'in geleceğinin parlaklığını farkedebiliyorum.

    2016 yılında gp3'te art takımında yarışması beklenen (ancak formula 3'te de devam edebilir, kesinlik kazanmadı) arkadaşımızın haas, sauber veya ferrari'de cuma antrenmanlarına çıkması da bekleniyormuş. italyan haber bloglarının ardınan resmi duyurular veya mainstream haber sitelerinden açıklamalar gelirse editleriz yine.

    kişisel sitesi;
    http://www.charles-leclerc.com/

    twitter'ı;
    https://twitter.com/charles_leclerc

    formula renault 2.0 testlerinden (imola) görüntü;
    https://www.youtube.com/watch?v=f7aj1kigu6g

    veletken yaptığı röportaj (nasıl başladın, hayalinin formula 1 olması gibi temel sorular);
    https://www.youtube.com/watch?v=ddels3uayqa
  • f3, karting ve formula renault serilerinde yeteneğini gösterdi. esteban ocon ile aynı seviyede tutulabilir. ama 1 tık altı olur.

    (bkz: esteban ocon)
  • sonraki 2-3 senede her an formula 1'de görebileceğimiz genç yetenek. kartingden beri kendisini takip ederim mükemmel bir sürüşü var.
  • gp3 şampiyona lideri... umarım şampiyon olduğunu da yazarız şuraya.
  • eheheheheheh 1 seneden biraz fazla bir süre önce başlığını parsellediğim eleman 2016 gp3 şampiyonu oldu. ferrari genç pilotu kontenjanında haas ile genç pilot testlerine katılmanın yanında serbest antrenmanlarda da boy göstermişti. ayrıca eski ferrari araçlarından biriyle fiorano'da test yaptığını hatırlıyorum (kendi twitter'ında linki vardı haberi çok çıkmasa da). yürü koçum diyorum kendisine.

    -------------

    haas'ın diğer genç pilotu (leclerc'in şampiyon olduğu an yarış 3.lüğü verirken çarpıştılar) için;

    (bkz: santino ferruci)

    2016 kışında sezonlar öncesi "gp3'e git koçum kendini gösterirsin hem." diye tavsiye verdiğim ve çaylak sezonunda düzenli podyumlar kapan eleman için;

    (bkz: jack aitken)

    -----------

    böyle pilotlarla 10 sene boyunca dehşet yarışlar seyrederiz.
  • 2016 gp3 şampiyonudur ve 2017 sezonunda gp2'de prema racing için yarışacaktır.
  • 2017 f2 sezonunu domine etmekte olan monaco'lu pilot. belçika gp'sinin 1. yarışını 26.6 saniye farkla kazanmıştır.

    ayrıca kendisi ferrari driver academy pilotudur. önümüzdeki yıllarda kendisini kırmızı tulum içerisinde görebilmemiz oldukça muhtemel.

    edit: 26.6 saniye hiç oldu:( oliver rowland ile birlikte yarış sonrası yapılan kontrollerde tespit edilen kurallara ayrkırılık nedeniyle diskalifiye edilmiş.
  • bugün jerez'deki feature race sonucunda birinci olarak formula 2'deki şampiyonluğunu 1 yarış kala ilan etmiştir. seneye sauber inş.
  • seneye sauber'de yarismasi kesinlesen genc ve cok yetenekli pilot. takim arkadasi ise marcus erricson olacak gibi duruyor.

    kendisi 20 yasinda, ve bana kalirsa verstappen, ocon ve norris ile birlikte jenerasyonunun en yetenekli yariscilari arasinda. tahminimce 2-3 sene sonra williams, renault veya force india; ondan bir sene sonra da ferrari ile yarisacaktir.

    bunlari nereden mi tahmin ettim? bu sene bir yarisin bitimine 6 tur kala pite girip medium lastiklere gecti ve 1. likten 12. lige dustu. birinciyle arasinda 20 saniye ve 10 araç fark vardi. yarisi kacinci bitirdi dersiniz?
  • 1997 monte carlo doğumlu monacolu genç formula 2 pilotu. ferrari'nin genç pilot yetiştirme akademisinden onur belgesiyle mezun olup, şu an formula 2'de yarışmaktadır. çok korkusuz bir sürüş stili var. ama aptalca bir cesaret değil max verstapen'inki gibi. tıpkı kendisi gibi ferrari'nin akademisinden çıkan antonio giovinazzi ile beraber ferrari'nin büyük umudu.
hesabın var mı? giriş yap