• ayvalık merkez'de daracık sokakların kesiştiği eski binaların arasında bir pansiyon. bahçesi ve terası ile ayvalık turlarına başlarken ve dönüşünde size dinlenecek güzel fırsatlar sunan pansiyonun odaları da pek bir şekerdir.
    pansiyon sahibi beliz hn. da çok şeker bir ev sahibidir. ki yanılmıyorsam fransız olan kocası da dili döndüğü kadar size yardımcı olur.

    http://chezbeliz.web.tr/
  • beliz'in yeri manasına gelir chez beliz. işletmecisi beliz hanım ve hollandalı eşi auke van der velde'dir. bu pansiyonun ayvalık merkezdeki ilk pansiyon olduğu rivayet edilir ve pansiyonun odalarında numara yerine aile büyüklerinin isimlerini görürsünüz. babaannelerimizin evindeki gibi bir mimariye sahip bölümünde kalmıştık burda, yan odayla aramızda duvar yerine kalın buzlu cam olması ilginç bi deneyimdi tabi. ancak odanın içinde tuvalet ve duş şansının olmaması, üstüne bir de orada çalışan görevli kadın ve oğluyla aynı banyoyu kullanmak durumunda olduğumuzu öğrenmek tatil süremizi 1 geceye indirmiş ve o sabahı de zor ettirmişti bize. belki 45 yaş ve üstü bireyler için cazip olabilir beliz hanimin pansiyonu ve muhabbeti, ancak biz kocasıyla hollanda üzerine muhabbet etmiştik çoğunlukla.
  • işletmecisi olan beliz hanım'ın pansiyonculuğu, tecrübesi yıllara dayanan eski bir ayvalık'lı olan çetin amcadan öğrendiği konuşulur.
    (bkz: yalı pansiyon)
  • kaçık ve tatsız bir sahibeye sahip pansiyon. aman diyeyim uğramayın.

    kendisine de insanları sınıf sınıf ayırmamasını, toplumsal kutuplaşmaların müsebbibi olmamasını salık veririm. kalan 3-5 yılında bir parça insanlık edinmesini ve bunun temiz odalardan, iyi bir kahvaltıdan daha değerli olduğunu anlamasını umuyorum.
hesabın var mı? giriş yap