• kendini sağlıklı yaşam ve temiz yemeye adamış ancak tatlıdan da vazgeçemeyenler için muhteşem bir alternatif.

    (bkz: chia tohumu)

    chia, zaten bilindiği üzere yağ, protein ve lif açısından son derece faydalı bir besin. sıvılarla birleştiğinde onları jelleştiren enteresan bir özelliği var.

    o yüzden kendisini geceden, badem sütü, hindistan cevizi sütü veya şahane bir probiyotik kaynağı olan kefire katıp, sabah da bilimum meyve, kuru meyvelerle tatlandırırsanız harika bir tatlı elde etmiş olursunuz. nihayetinde eklenen meyvelerin şeker içeriğinden dolayı sabahları çok önermesem de, ferah bir kahvaltı yerini tutabilir pek tabii. benim yaptığım gibi kahvenin yanında öğle yemeği niyetine de tüketebilirsiniz.

    güzellikleri ise hayal gücünüze kalmış.

    afiyet olsun.
  • ben de yeni keşfettim bunu . ama nasıl yapılır nereye katılır hiç bir fikrim yok :/
  • hakkında burada yazan yorumları okuyup gaza gelmeyin. hiçbir şeyi tatlandırdığı falan yok. jel haline gelmesi "tatlandırdığı" anlamına gelmiyor. tarafımca denenmiştir chia "balonu" sağlık için yiyebilirsiniz tatlı için ise alakası yok.
  • gerçekten tatlı olan, puding olan bir tarif vereyim ben.

    bir muzu çatalla ezip püre yapın. üzerine ajda bardaktan bir parmak eksik süt, 2 kaşık chia ve 1 kaşık kakao ekleyip karıştırın. sonra tüketmek istediğiniz porsiyona göre 2 ya da 3'e bölün. (tamamını yemeye kalkmayın. günde 1 çorba kaşığı chiadan fazlasını önermiyorlar.) sonra da buzdolabında dinlenmeye bırakın.

    şekeri bıraktığımdan beri en favori tatlım oldu bu. bir şans verin derim.
  • benim gibi tripofobisi olanlar kesinlikle uzak dursun. ciddiyim.
    aç kalsam bile yemem bunu tadı da o kadar çirkin.
  • tripofobi yi coşturdukca coşturan tadı da bir boka benzemeyen yiyecektir. belki tripofobinin verdiği yetkiyle tadını da alamamış olabilirim ama düşüncesi bile midemi bulandırıyor.
    faydaları ise vücutta su tutmayi arttiriyor, tokluk hissi oluşturuyor. chia'yı puding dışında omlete, keke, krebe vs. de koyup tüketebilirsiniz.
  • bir ara zayıflamak için bayaga bayaga yedim ama artık midemi bulandırıyor. özellikle o jelleşen hali. zayıfladım mı o dönem için evet ama sonrasında gene aldık kiloları.
  • en güzel chia puding'in kaju sütü ile yapılan olduğunu düşünüyorum. 1/3 su bardağı kajuyu geceden suya koyun. sabah bir tane hurmanın üzerine kaynar su dökün, 10 15 dakika kadar yumuşadıktan sonra süzdüğünüz kajuyu ve hurmayı 1 su bardağı su ile blenderdan geçirin. bunu kakao, maca, tarçın gibi bilimum şeyle de aromalandırabilirsiniz. bu kaju sütünün içine 2 yemek kaşığı chia atın. karıştırın dolaba atın veya yanınıza ara öğün niyetine alın. verdiğim tarif 2 porsiyonluktur, afiyet olsun
  • ben bayıldım kendisine. yapımı çok kolay her şeyi göz kararı koyuyorum bi kaç saat sonra hooop pudingim hazır.
  • 1 porsiyon için muz, kakao, en az %90 oranlı bitter çikolata, ceviz, maksimum 1 yemek kaşığı chia tohumu ve süt karışımıyla mükemmel oluyor. tabi en az 4-5 saat dolapta beklemesi lazım.
hesabın var mı? giriş yap