• thailandda bir şehir.
  • mantak chia 'nın tayland 'daki merkezinin bulunduğu şehir.
  • taylandin kuzeyinde bir sehir. jungle gezmeye merakli turistlerin ugrak yeridir.
  • kesinlikle bangkok'dan daha sevimli bir sehir zira etrafta beyninizi zikercesine
    'badi masaaa' diyen tipler yok ayrica acayip keyifli turlara da katilabiliyorsunuz
    bangkok'dan buraya 10-11 saatlik yatakli trenle gelmek mumkun
    first class fiyati 1270 baht (40 $)
    ucak da bir alternatif ama uc dort gun onceden bileti almak gerekiyor.
    burdan 5-6 saatlik bir otobus yolculuguyla sinirina gidilip ordan botla laos'a gecilebilir.
  • 1997 yılının sonbaharıydı. unutmak istediğimiz o lanetli dünya halter şampiyonası bu şehirde düzenlenmişti. ünlü türk büyüğü hafız süleymanoğlu'nun ikinci kez kolunun kırılmasına ve türk halterinin öksüz kalmasına neden olan o şampiyona...
  • tayland'ın en güzel şehirlerinden biri. şehri dolaşmanın en eğlenceli yolu motorsiklet kiralamak(günlüğü 5-10 lira civarlarında)... yemek kursları var, ben gitmedim ama gidenler güzel diyor. eğer ki, kabile görücem,dağa çıkıp trekking yapacağım diyorsanız, önce bir kere daha düşünün sonra hala kararlıysanız eagle house 2'yle gidin.
    yemekleri bangkok'tan da, güneyden de farklı, daha da bir baharatlı. çıkışını hesaba katın, öyle yiyin. hangi gün olduğunu bilmiyorum ama bir ara bir pazara denk geldik, bayağı büyüktü, hediyelik eşya stoğunuzu rahatça doldurabilirsiniz.

    tabi, hazır motorsiklet kiralamışken, tayland'ın en yüksek dağının tepesindeki tapınağa, doi suthep'e gidin, yol zevkli oluyor.
  • kuzey tayland'ın önemli kültürel kenti.

    kent, ping nehri boyunca uzayan vadi üzerinde kurulmuştur.

    son zamanlarda giderek modern bir şehir görümüne bürünen chiang mai, kente her yıl gelen bir milyon kadar turist/ziyaretçi ile dikkatleri üzerine çekmiştir.

    tayland'ta en çok ziyaret edilen tapınaklardan biri olan wat phra doi suthep bu kenttedir.

    chiang mai, 2007'nin en çok dikkat çeken 30 trendy destinasyonu arasında, asya'dan kyoto, kuala lumpur, osaka ve pekinle birlikte ilk beşte yer almıştır.
  • eğer thailand'a fotoğraf çekmeye gidecekseniz birinci sıraya burayı koymalısınız. bangkonk'a uçakla 1 saat uzaklıktadır. 3-4 dolara bir tuk tuku bütün gün tutabilirsiniz. o zaten sizi görmeniz gereken her yere götürecektir.
  • şehrin en populer mekanı zoey in yellow a gittiğinizde duvarda "kıymalı pide, lahmacun" afişini göreceksiniz. sakın şaşırmayın.
    burada eğlence hayatı türklerden soruluyor.
hesabın var mı? giriş yap