• gnc firması tarafından üretilen sözde diyete yardımcı tablet.
  • yağlı yemeklerden önce damarlardaki yağı emsin diye birtane atılarakta kullanılan kimyasal..
  • etkisi yemeklerden önce iki tablet alınarak daha çok arttığı söylenen ilaç.
  • (bkz: #9358305)
  • türkçe'de çitosan veya kitosan olarak bilinen katyonik polisakkarit. beslenme katkısının yanında, pek çok kullanım alanı vardır.
  • 2 gün önce kullanmaya başladığım ilaç. kesinlikle yarım saatten ziyade biraz daha sonra içince aclık hissini daha bir iyi kapattığını soyleyebilirim. su gunlerde 92 kiloyla basladıgım yolculuga ilerde editlerle update etmeye calısacagım. fiyatı 70 lıra civarında ama ilk musterısı ısenız kart felan verıp 50 li fiyatlara dusurebılıyorlar. su anda gunde sabah ve aksam olmak uzere 2 hap kullanıyorum, henuz bır yan etkı gormedım, susatacagını bıldıgım ıcın zaten su sıcak yaz gunlerınde delı gıbı su ictigimden susatıyormu tam bılemıyorum.haydı hayırlısı sevgılı sozlukculer.
  • (bkz: kitin)
  • evet ilk haftami bitirdigim kosumda beni yalniz birakmadiginiz icin tesekkur ederim ey sevgili sozluk.(burda erman hoca alintisi oldu idare edin).

    evet chitosan ilk gunlerde kesinlikle daha etkiliymis gibi geldi. bu arada afedersiniz yalanimi seyedeyim ben bayagi 220 pound u 92 kilo diye hesapladim matematiksel ozurluymusum affimi istiyorum. bayagi 100 kiloluk bir danaymisim. icim acidi ama olsun zira bugun itibariyle 200 okka cekiyorum ki 90.91 kiloymusum, hemi de hayvanlar gibi olmasa da eskiye nazaran,duzgun yedigim aksam yemeginden sonra tartildim.

    chitosan'i hala sabah ve aksam olmak uzere kullaniyorum, aslinda bana gore goz istahina fazla etkisi yok, neden derseniz, sabah az yiyen bunye hap almadigim ogle yemeginde gozumu donduruyor, yemege abaniyorum. ama aksam yemeginde hap aldigimdan kelli yiyesim pek gelmiyor. bu arada avrupa yakasinda irdelenen bu hap kesinlikle ata demirer'in taklidini yaptigi sekildeki gibi cok yagli seyler yediginizde hapin uzerine, midenizden fena sesler cikabilir, sorumluluk kabul etmem.gnc'ye gidin kasiyere kafa goz dalin.

    ilk 2 haftadaki izlenimlerin ve sonuclar ortada, filinta olur muyum bilemiyorum. bu arada gecen 2 haftada en az 2 gun hapi almayi unuttugumu, bir iki gunde tek hapla gecistirdigimi dusununce daha da verebilirmisim kilo, ben bir esegim.

    bu arada izlenim demisim bi halt yazmamisim, ya aslinda hap hakikaten midenizde dambil varmis gibi agir tutuyor, ama gene de zorlasaniz eski hayvansi istahinizi kullanarak cok da yiyebilirsiniz. fakat sonucu fena oluyor. bildiginiz sanki bir tepsi kuzu eti yemis gibi mideniz agirlasiyor, sodaya abaniyorsunuz hatta "bir daha bu kadar yersem cumle alem beni diksin" pismanligini da yasatiyor. bu yuzden bir sonraki yemekte zike zike az yiyorsunuz. bildigin mide vicdani yaptiriyor bu ha$in hap. 2 hafta sonra bulusmak uzere, ha bu entry'i okurken ismimin altina verilen linkten haptan dolayi olum haberimi felan okuyorsaniz da alayinizin gotune koyum, boyle de obur hayatta nanik yaparim size.

    yillar sonra gelen edit: sagolsun bir cok yazar arkadasim "ee sonu ne oldu?" diye bana yazi gonderdi aciklamami yapayim.

    demis oldugum gibi hakikaten ilk baslarda chitosan vucutta agirlik yapici bir etkisi var, fakat 2-3 hafta sonra etkisini yitirmeye basladi, zira ne kadar tavsiye edilen sekilde almis olsam da , bu sureden sonra istahimda cok birsey degismedi, hatta kanada'ya dondum burdaki chitosan enteresan sekilde amerikadakine gore mg orani yari yariya az, yani ilk cikan chitosana gore 2 kati almaniz gerekiyor. fakat bana bu da fayda etmedi ve seviyeli bir sekilde iliskimizi sonlandirdim, zira gene free will abi hersey, bu tur seyler ilk baslarda etki etse de insan vucudu garip, herseye hemen ayak uyduruyor alisiyor. dozaj yetmiyor, istah kapatici etkisi azaliyor, herseyde oldugu gibi. insan vucudu ki eroin gibi bir maddeyi aldiginda bile ikinci seferde daha yuksek dozajini istiyor(biliyorum ornek biraz kotu oldu)

    size ne kadar dogru gelir ama, bence hersey gene insanin iradesiyle alakali. ha burda betty puf puf bacimi tenzih ederim, ama obezite derecesinde kilo probleminiz yoksa bu tur seyleri almaktansa , aksam yemegini erken yiyip gec saat yemek yemeyip, ekmegi, ozellikle dair product dedimiz sut urunlerinden, ve disari yemeklerinden ki iclerine katilan sanayi yagi gibi yaglarin vucuda ettikleri acik, mumkun oldugu kadar uzak durursak, chitosan'a ihtiyaciniz olmaz. hala 2 kutum duruyor, saka bir yana alayimmi diye dusunmuyorum degil. yalniz tek aldigimda bahsettimmi bilmiyorum ama hayatimda bu kadar estetik sicmamisimdir, yemin ederim grafiker ,3d ci cizse bu kadar guzel yapamazdi. kusura bakmayin igrenc bir cumleyle entrymi bitireyim. herkese saglikli yasamlar.
  • selilozdan sonra dunya uzerinde en cok uretilen bu polimer karidesin kabugundan uretiliyor. uzak doguda o kadar karidesi ayiklamisiz kabuklar cope gitmesin denerek icindeki kitini kitosana donusturup satiyorlar. bu haplar niye bu kadar pahali bilmiyorum. ısin ozu iyi kar yapiyorlar bence. chitosan asidik ortamda pozitif yuklu oluyor. sen yaglari yutuyorsun ki yaglar negatif yuklu bunlar yaglari cevirip emilmesini engelliyor. teorisi bu ama gercekten ise yaradigina dair ciddi bir kaynaktan bir sey okumadim. pozitif yuklu oldugundan anti bakteriyel olarak gecmekte yani bakterilerin hucre duvarini parcaliyor ve olduruyor ama biomalzeme biliminde ota foka antibakteriyel dediklerinden ne kadar guclu bir antibakteriyel bilemiyecegim
  • karides kabuğundan elde edilen, maliyeti yüksek bir polisakkarittir. içme suyu/atık sulardan bor ayrımı konulu tez çalışmamda gördüm ki bu alandaki araştırmalarda biyosorbent olarak kullanılıp, 50% ve üzerinde efficiency(verim) elde edilebiliyor chitosan kompozitli yapılar sayesinde.
hesabın var mı? giriş yap