• nefes almayı kolaylaştıran 9:23'lük bir mogwai parçası.. come on die young albümünde bulunur.. (bkz: nefes almayı kolaylaştırmak)
  • "minimalist şarkı nasıl yazılır?"ın en güzel cevabı.
  • john wyndham'ım son kitabı. ilginç bir kitaptır. hayali bir arkadaştan söz edilir.
  • arka arkaya sayısız kez dinlenebilecek bir mogwai parçasıdır.

    beyninizi birkaç çekirdeğe bölüp; birinde gitar, birinde bateri, birinde piyanoyu çalıştıran,
    aynı anda çalan her enstrümanı, ayrı ayrı duyabilmemizi sağlayan,
    algıları yükselten bir parçadır.
    dinleyen 100 denekten sadece 1'i beğenmiştir.
    genele hitap etmeyen, özelde yaşayan ve yaşatılan bir parça olup, günde en az bir kez sakinleşmek için dinlenmelidir.

    http://fizy.com/#s/1nx30u
  • 2013 yılında gösterime girecek film.
  • john wyndham'ın çılgın attığı bir başka güzel kitabı. hayali arkadaşı olan bir çocuğa sahip bir çiftin hikayesi. hikayenin ilginçliği çocuk bilmemesi gereken şeyleri biliyor, aşırı zekice sorular soruyor ve en önemlisi bunları bir yerden ezberlemeyip kendi kelimeleriyle söylemeye çalışıyor. zaten psikologların içinden çıkamadığı kısım da burası. sonrasında çocuğun kendi kontrolünü istediği zaman hayali arkadaşına vermesi gibi olaylar yaşanıyor. spoilera dalmadan burada bırakayım. eserlerini okuyacaklarına krizalitler ve triffidlerin günlüğünü öncelikle tavsiye ediyorum. bu bir tık daha alt kalitede bir eser.
  • john wyndham'ın twilight zone,amazing stories öyküleri tadında bir kısa romanı,son romanı. https://www.goodreads.com/book/show/161849.chocky 84-86 arası çekilmiş chocky,chocky's children,chocky's challenge adlı 3 mini dizisi var.anladığım kadarıyla ilk seri kitabın uyarlaması diğer devam dizileri kitabın bir nevi serbest devamı.türünü çocuklar için bilim-kurgu olarak kabul edebiliriz.
hesabın var mı? giriş yap