• chp'nin de, bu partiyi başta görmek isteyen sosyal demokratların da sorduğu sorudur.

    cevaba gelirsek en başta dinle uğraşmayı bırakmalılar. tabi ki sosyal politikalar üzerine yoğunlaşılmalı. paralı sağlık ve eğitim üzerine gidilmeli. burdaki saçmalıklar anlatılmalı.

    daha geçenlerde bir işçi metrobüs inşatında, ben olsam chp istanbul il örgütünü yığardım oraya. yap orda basın açıklamanı. yüklen yüklenebildiğin kadar.

    kürt açılımını kesin kesin yapmalıdır. başka türlü o coğrafyadan oy çıkmaz. gerekirse irlanda örneği verilmeli. ordaki yaklaşım uygulanmalı.

    hazırlanan iş kanunu desen tam anlamıyla işçiyi bitiren bir yasa. bu konuda sendikalarla görüş ve genel grev kararını destekle. basın açıklamaları yap, partilileri görevlendir.

    akp'nin neresinden tutsan elinde kalıyor ancak doğru dürüst bir muhalefet olmayınca da adamlar kendi köpeğini bile sıraya dizip sürgün edebiliyor.

    edit: tanım eklenmesi
  • chp'nin yapacağı bir hamleden ziyade, akp'nin bir hatasının veya yanlış bir hareketinin olmadığı müddetçe, chp ne yaparsa yapsın amacına ulaşamayacaktır şeklinde cevaplanabilecek sorudur.

    şöyle ki, kılıçdaroğlu öncesi chp'sinin, icraatları ve profiline bakılırsa, toplumun çoğu kesimine tepkili ve muhalif bir duruşunun olduğunu söyleyebiliriz. izmir'de çarşaf parçalayan kadın kolları, (bkz: canan arıtman) faktörü, chp'nin din düşmanı bir parti olarak görülmesinin başlıca sebepleridir. gelir-eğitim seviyesi görece yüksek seçmenin de oyunu çoğunlukla chp'den yana kullanması, elitist ve tepeden inmeci bir parti profili çizilmesine sebebiyet verdi. türkiye'de, uzun süreli iktidar hesapları peşinde olan bir siyasi grubun, muhafazakar anadolu seçmeninin kalbini kazanabilmesi çok önemlidir. ve bunu akp çok iyi başardı. chp, sürekli atatürk üzerinden siyaset yaparak, kısır bir siyasetin takipçisi oldu. uzun yıllardır chp-asker arasında devam eden ittifak neticesinde, başı örtülü kadınlar, çocuklarının harbiye'den mezun oluşlarını göremedi. dolayısıyla, dini değerlerine fazlasıyla bağlı olan halk, chp'yi, atatürk'ün partisini tek parti döneminden bu yana bir kez bile iktidara layık görmedi. atatürk'e olan sevgisine rağmen..

    belediyecilik geçmişi oldukça parlak olan rte, parti içi teşkilatlanmanın öneminin farkındaydı. iktidara geldikten sonra, kadın kollarına, gençlik kollarına ve büyük kısmını elinde bulundurduğu il ve ilçe belediyelerine gereken kaynağı ayırdı ve kendisi de bir kasımpaşalı olan başbakan, halka ''ben de sizdenim'' mesajını çok başarılı bir şekilde vermiş oldu.

    sözün özü, objektif olarak değerlendirmek gerekirse, tayyip erdoğan faktörü akp için olmazsa olmazdır. belki günün birinde, kendisi siyasetten çekilmeye karar verirse, ve yerine gelecek alternatifi karizmatik liderlik vasıflarından yoksun olursa, belki o zaman chp için bir şans olabilecektir.

    türk toplumunun, kendinden olmayanı dışlama refleksi burada da karşımıza çıkıyor. sırf alevi olduğu için, kemal kılıçdaroğlu'na asla oy vermeyeceğini söyleyen insanlar sayıca oldukça fazlalar. ve malesef ki, bu bir gerçek.
  • yandaş medyanın bu konuda çok büyük rol oynadığı soru cümlesi. eğer bu medya çeşidi yanınızda olursa kesinlikle mümkündür. hiç öyle uğraşmaya gerek yok.
  • aslında chp ne yaparsa yapsın akp seçmenini alamayacaktır. çünkü bir şeyler yapması gereken chp değil chp seçmenidir. akp'den kurtulmak istiyorsanız "ülkenin %60 ı aptalmış hakikaten""oy verdiniz şimdi çekin bakalım yobaz kafalar""hiçbir şeyden şikayet edemezsiniz oy verdiniz gericiler" demek size hiçbir fayda getirmez.

    hatta ben şuna inanıyorum artık: chp seçmeni kararsız kesimin bile oylarının akp'ye gitmesinde büyük etmen. akp'yi iktidardan edecek güç chp seçmeninin hal ve hareketleridir. hiçbir partiye oy vermeyen ve dışardan milletin düştüğü hali gözlemleyen biri olarak; "chp seçmeni akp'nin yaptığı her olumsuz durumda seçmene ; aptallar, gericiler, yobazlar demeyip onlarla iletişimlerini iyi kurarlarsa %10 gibi bir rakam chp'ye oy verebilir."
  • chp bu soruya kafa yoracağına ecevit'in 77 başarısının sebebini anlamaya çalışırsa daha faydalı olacaktır. kararsızlar hala ana muhalefetten fazla oy sayısına sahip.
  • - bol bol arap ülkelerini ziyaret eden bir genel başkan seçerek
    - sünni bir genel başkan seçerek
    - cuma namazlarında şov yapan bir genel başkan seçerek
    - nabza göre şerbet veren bir genel başkan seçerek
    - imam hatip ve ya ilahiyat fakültesi mezunu bir başkan seçerek
    - fetullah gülen ve said nursi'yi seven bir genel başkan seçerek
    - okumuş kesimi aşağılayan bir genel başkan seçerek
    - kadın erkek ayrımcısı birini genel başkan seçerek
    - despot ve megaloman bir genel başkan seçerek
    - dini siyasete alet bir genel başkan seçerek
    - anlı secde gören bir genel başkan seçerek
    - cahiliyeti öven bir genel başkan seçerek
    - sünni ve türk olmayan herkesi ötekileştiren bir genel başkan seçerek
    - öğrenci düşmanı bir genel başkan seçerek
  • cevabı; "sert, yırtıcı, bağıran, çağıran, baskın karakterli bir lider bulursa" olan soru.

    akp seçmeni kemik seçmen değil, %15'i geçmez ne olursa olsun akp'ye oy vereceğim diyenlerin sayısı.
  • akp seçmeninden çok oy verenlerin merkez sağ seçmeni olduğunu düşünürsek chp ne yaparsa yapsın o seçmenleri kendine oy vermeye ikna edemez. dolayısıyla cevap boş kümedir.

    ispiyon üzerine gelen tanım: cevabı boş küme olan sorudur.
hesabın var mı? giriş yap