• biri açıktan rakı içer; diğeri gizli içer.
  • al birini vur ötekine tarzı karşılaştırmadır. millet için geldik diyip zengin mi olunur aq
  • kesin öyledir.

    (bkz: #49014317)
  • chp'nin hiç zenginini görmediğim için kıyaslayamadım. etrafımda ne kadar chpli varsa hepsi fakir.
  • hayret yazan olmamış. chp zengini koç-sabancıdır, akp zengini cengizdir,albayraktır, sancaklıdır. tanım: japonya'dan fazla dolar milyarderi olup gelir adaletinde sondan 3'e oynamaktır. paranın dini imanı partisi olmaz, ikisi de mide bulandırır.
  • ayni insanlar oldugu icin aralarinda pek bir fark bulunmayan guruhtur.

    nasil ya, nasil ayni insanlar dediginizi duyar gibi oluyorum. evet bu ulkede yanci bir kesim var, iktidar kim ise ona yamanip ondan gecinen ve bu sekilde para kazanan.

    hic dikkat ettiniz mi bilmiyorum bu ulkede merkezi camiler 2004'ten sonra dolup tasmaya basladi. dun raki icen bugun kabe ziyaretine gidiyor. eski sermayenin en buyukleri koc/sabanci dahi bugunku hukumetten geciniyor. aydin dogan'in vergi affini veren akp, vaktiyle onu aydin dogan yapan ise onceki hukumetler. boyle yuzlerce ornek verebiliriz.

    yukaridakilere bildigim tek istisna "anadolu kaplanlari" denen yesil sermayenin biraz dallanip budaklanmasi. fakat onlar da aslinda ayni insanlar (dun ihlas holdingi batiran ile cok farklari yok), sadece istanbul yerine hinterland'larina fabrika kurma girisimleri degisik olan.
  • çalışıp zengin olan vs çalıp zengin olan
  • kitlesel oran büyüklüğü açısından; chp zengini < akp zengini

    oy oranıyla alakası olmadığını söylemeye gerek yoktur sanırım.
  • biri işçi haklarını savunur gibi yapıp onların emeklerini sömürerek kazandığı parayı rakı sofrasında yer, diğerinin nerden kazandığı meçhul olan parayla neler yaptığı merak konusu.
    alkol yok, karı kız yok, kumar yok vs napıyonuz bu paraları bi açıklayın da rahatlayalım.
  • chp zengini dediğinde aileden gelen bir kültür birikimi de bulunmaktadır. mal varlığını falan geçiniz en büyük mirasları evlerindeki kitap dolu eski kütüphane ve çocuklarına verdikleri eğitimdir.

    akp zengini çıkarcıdır şark kurnazıdır. yurtdışında "şirketçik"leri vardır ama sorsan vanmünütten öte ingilizce bilgisine sahip değillerdir. anlamazlar okumazlar sorgulamazlar. iyi yaladıkları için ve yüksek mevkiilerdeki memleketlileri sayesinde bir şekilde cepleri para görmüştür. onu da kıt kanaat geçinip üstüne başına giyecek birşey ya da okuyacak iki kitap almadan biriktirerek zengin olmuşlardır.

    paranın değerini bilirler bilginin değerini bilmezler.

    mutludurlar. cehalette gelen bir mutluluktur tabi bu.
hesabın var mı? giriş yap