• halka inememeleri, iyi organize olamamaları, üst düzey yöneticilerinin çok kibirli olmaları vs vs
  • laftan ibaret olmasıdır.

    söyledikleri ne kadar doğru olursa olsun halka bunu gösteremedikten sonra bir ehemmiyeti kalmıyor.

    akp'nin il ve ilçe teşkilatlanmalarıyla chp karşılaştırılınca hava civa kalıyor. chp sokaklara inerek halkı kazanmaya çalışmadığı sürece hep kaybetmeye mahkum maalesef.

    akp mahallelere öyle bir yayılmış ki insanları istediği gibi kandırıyor ve söylediği her yalana inandırıyor. böyle olunca da seçimden seçime düzenlenen mitingler hiç bir işe yaramıyor.

    yani kısaca chp ve seçmeni halkı cahil diye aşağına halkı bilinçlendirmelidir.

    tabii öncelikle kendi bilinçlenmelidir. neden akp'yi istemediğini bilmeden akp'ye karşı çıkan insanlar tanıyorum. unutulmamalıdır ki neyle savaştığınızı bilmezseniz nasıl savaşacağınızı bilemezsiniz.
  • tüm sebebi rahmetli ismet inönü'nün iki politikası yüzündendir:
    1.demokrat parti tarafından dinin siyasete alet edilmesine sessiz kalması.
    2.ortanın solu görüşü.
    bu iki politika yüzünden chp,türkiye'de istiklal devrimin tamamlayıp devşiremediği sol tabanına kaydı.
    halkın tümünü kucaklayamadı.kucaklamak istese de bu politikaları yüzünden geç kaldı ve yanlış anlaşıldı.
    not:benim için mustafa kemal atatürk 1,ismet inönü 2'dir.ama bu demek değildir ki yanlışları olanı eleştirmeyeceğiz,kraldan çok kralcı olacağız.tayyip'in şaklabanlarına döneriz,mazallah.
  • pkknın ülkenin başına bela olduğunda hdpnin, tayyip ülkeyi batırdığında akpnin oy oranının arttığı bir ülkedeyiz. chpnin iktidar olabilmesi için büyük ihtimalle ülkücülerin türkiye'yi yakması falan gerekmekte.
    kimse burada mantık aramasın.
  • yeteri kadar oy alamamasıdır.

    editoryal: siyasi yelpazenin hiç bir kesimi tarafından yanlışlanamayacak kesinlikteki siyasi yorumum siklenmedi...canınız sağolsun
  • ekşi sözlük yazarları yuzundendir. yani burada ki chp liler yuzundendir. bir tane halkçı adam gormedim surada. bir partinin oy verenlerinin hepsi mi din dusmani, milleti asagilayan, bal yapmaz ari gibi anca konusan, ozgurluk diyip sadece kendi konusan tip olur arkadas. arada kalan biri olsam, burayi gordukten sonra siksen chp ye vermem. lan burdakiler boyleyse yuzde 25 i allah dusmanima vermesin. ya da versin, yiyin birbirinizi amk.
  • levent gültekin bi konuşma yapmıştı.tam hatirlamamakla birlikte aşağı yukarı mesaj şuydu.chp yıllardır rejim diyordu. sonunda ekonomi yapilandirmasiyla ilgili çalışmalar yaptı ancak bu kez ülkenin sorunu rejim sorunuydu. ülkeyi elli yıl geriden takip ediyorlar.
    o söylediğinde daha etkileyici olmuştu ama hala katılıyorum.
  • chp orada duruyor, içinde çalışanları tenzih ediyorum ama ne yaptıklarını, hedeflerinin ne olduğunu, vatandaşa hangi mesajı ilettiklerini, bunu yaparken yeterli kaynakları var mı bilmeden yorum yapılamayacak sebeplerdir. bunu ekşi sözlükte tahmin yarışmasına çevirip ortaya hiçbir şey koymamaktansa merak edenlerin gidip üye olup yerinde tespit etmeleri elzemdir, yoksa daha çoook tartışırız
  • chp'nin ekonomik temelli programı ilk kez 7 haziran seçimleri öncesinde ortaya çıktı. 1 kasım seçimleri öncesinde ise halktan yeterli ilgili gördü. ancak normal şartlar altında bir seçime gidilmedi. bombaların patladığı, terör örgütlerinin cirit attığı koşullarda seçime gidildi. bu yüzden özellikle mhp'li ve hdp'ye oy verip pkk'dan rahatsız olan muhafazakar kürt seçmen akp'ye geri döndü. bu koşullarda halk ekonomik programı değil, güvenlik programını seçti.

    bunun yanında artık resmen 4 parti var. akp, chp, mhp ve hdp. diğer partiler eridiği için chp ya diğer 3 partiden oy alacak ya da her yıl seçmen listesine eklenen 18 yaşındaki gençlerin ilgisini çekecek. üniversite öğrencilerinin ilgisini çekebiliyor ancak eğitimini yarıda bırakanların ilgisini çekemiyor. chp oylarını arttırmak istiyorsa mhp ve hdp akp'den oy çalmak zorundadır.

    rasyonel olarak yazdıklarım. buraya kadardı. şimdi gelelim türkiye toplumunun irrasyonelliğine; bu ülkede seçmenlerin sırf bir bölümü kılıçdaroğlu alevi ve akp'liler namaz kılıyor diye onlara oy veriyor. bu unutulmasın. chp iktidar olmak istiyorsa öncelikle hdp ve mhp; akp'den oy çalmak zorundadır. bunun yanında chp; karadeniz'de akp, iç anadolu'da akp ve mhp, doğu ve güneydoğu anadolu'da ise akp ve hdp ile rekabet etmek zorundadır.
  • 4s+din sömürüsü*

    he rabialı tuğralı cipler elit değil chp elit evet.
hesabın var mı? giriş yap