• simdiden oylar %90'a vurmus gibi duruyor.

    gozunuzu seveyim mal mal ortada fol yok yumurta yokken secim kutlamaya baslamayin.

    nasil akp her secimde sanki son partiymis gibi zorladikca zorluyorsa en az onlar kadar zorlamak gerekiyor son ana kadar.

    adamlar ince'nin konusmasini kesiyor; basliga bakiyorsun butun entry'ler "cok korkmuslarsa demek ki" tadinda.
    arkadas, adamlar korkmussa da dogrusunu yapiyor.
    chp'ye sempatisi olan sen ben belki anliyoruz da; akpli adam chpli biri ekrana cikti mi sovmeye basliyor. kendi gozlerimde yayin baslayinca kufreden, kesilince "oh be" ceken bir topluluk gordum.

    arada derede kalan her adam da sizin kadar super zeka degil. olan biteni anlamiyorlar; bir teknik sikinti var herhalde zannediyor.
    hadi diyelim olayi anladi; ince'nin ne dedigini gene bilmiyor.
    yarin erdogan lafi egip bukup "bunlar iste fetocu"ye getiriyor lafi. adam da ince ne demis oradan ogreniyor.

    16 sene gecti yahu, hala su malliktan kurtulamadiniz; sozlukte secim olmus bitmis, akp bir tane milletvekili bile meclise sokamamis da her chpli zafer sarhoslugu yasiyor gibi.

    abicim neyin kafasindasiniz?
    16 senedir, tek secim kaybetmemis parti, ari gibi calisiyor, butun halkin dusuncesini hali gibi dokuyor, neyin sarhoslugu bu?

    ayrica bunun 2. bir etkisi de, bu sekildeki davranislarin disaridan gereksiz "kendini begenme", "kendini bir sey zannetme", "diger partilere ustten bakma" gozukmesi.
    bunu akp yapar; cunku adamlar oyle ya da boyle tek secim kaybetmemis.

    sen yapamazsin, sen ustten ustten kucuk daglari biz yarattik seklinde konusamazsin. halkin destegi olmasa hicbir sey yapamayacagini bastira bastira soylemen gerekiyor.
    akpli olsun, mhpli olsun, hdpli olsun; otekine bok atmaman lazim. adam kazanman lazim.

    her negatif cumle binlerce kisiyi sana oy vermekten vazgecirtir.
    negatif konusmaktansa neden siz daha iyisiniz surekli ona bastira bastira vurgu yapmaniz lazim.

    birakin artik su kendini begenmisligi, artistligi; akp ulkenin anasini 16 sene aglattiysa bu tarz chpliler bir o kadar ulkenin anasini sikti.
    bunu kabullenin, chpli elitligi, ustten bakmasi diye bir tabir oldu sizin yuzunuzden. cuvaldizi sok akp'ye de, igneyi de kendine bir batir be kardesim. senin de hatalarin olmasa bu adamlar yillarca secim kazanmazdi.
    havan kime amk? ne havan var da neyin havasini atiyorsun?

    simdi izleyin alta gelecek entry'leri bahsettigim adamlar nasil gene ayni sekilde yaziyorlar.
  • hangi kisminin anlasilmadigi yazilirsa duzeltilecek bir konu.

    oncelikle: (bkz: straw man)
    yazarin bunu isteyerek yaptigini sanmiyorum ama varolan ve siyasette cok kullanilan bir taktiktir kendileri.
    enrty'nin herhangi bir yerinde "tamam" hareketini kotuledigim falan yazmiyor. aksine, "tamam" hareketi chp'nin son 20 yildaki en iyi kampanyasi olabilir. straw man dedigimiz olayda da sanki oyle demisim gibi alinip oradan curutmeye calisirsin.

    dedigim sey made madde su:
    - akp chp'ye bok atar oyle secim de kazanir
    - cunku adamlar iktidar; butun medya ellerinde.

    - chp aynisini yapamaz
    - iki sebebi var; bok attigin kesim cogunluk kesim. cogunluga bok atarak hicbir sey kazanamazsin. surekli pozitif ama guclu bir dil kullanmak gerek. bahsettigim sey de tamam hareketi degil.
    -- mesela cok meshurdur "makarna vererek secim kazanilmaz" soylemi. birincisi kazanilir, kazanildi. ikincisi akp'ye bok atarken yoksul insanlari da kotulemis oluyorsun. o kisilerin cogusu koru korune akpli degil ama bu soylem onlari oyle yapiyor. onun yerine, soyle bir sey olabilir mesela "yatirimlarimizla kimseyi makarnaya/komure muhtac birakmayacagiz. devlet secim zamani degil, her daim yoksuluna yardim edecek"

    - chp ve chpliler zafer sarhoslugu yapmasin
    - daha bu durum ince'den basliyor. adam bas bas her yerde "kazanacagim" diyor. bak kazanir kazanamaz o baska bir olay. ama bu halktan oy rica eden bir uslup degil. bunu akp bile yapmiyor. her mitingde adamlar "sizler olmasa bizi 2 gunde harcardi bunlar, allah rizasi icin oyunuzu ve desteginizi eksik etmeyin" diyorlar. simdi hangisi daha cok sahiplenmeye oy vermeye itiyor seni?
    - sozlukte bakiyorsun; 3-5 kisi ankete cekimserim demis. onlarin hepsini ince'ye yaziyorlar. kazandik, oylarimiz %60'lari vurdu diyorlar. kardesim nasil bir optimistikliktir bu? sen hic %30'u gectin mi?

    yani daha yazilir ihtiyac olursa, ama ne dedigim, ne demek istedigim az cok budur.
    gizli akpli olup olmadigim bilmem kac senedir sozlukte yazdiklarima bakilarak anlasilabilir.
hesabın var mı? giriş yap