• chp’den trump’a: tehditler bize sökmez

    chp sözcüsü faik öztrak, abd başkanı donald trump’ın türkiye’ye yönelik “mahvederiz” çıkışına “bu tehditler bize sökmez” diye yanıt verdi.

    trump dün gece twitter’dan yaptığı açıklamada suriye’de çekilmelerinin ardından 20 mil genişliğinde (32 km) bir güvenli bölge kurmak istediklerini açıklarken, “kürtlere saldırırlarsa türkiye’yi ekonomik olarak mahvedeceğiz” demişti.

    partisinin myk gündemine ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen öztrak, trump’ın açıklamlarına da değinerek şöyle konuştu: 'türkiye tarihinde kimse böyle tehdit edememiştir. bu tehditler bize sökmez.'

    kaynak

    ezik kemal'in 'akp seçmenine yaranma' politikaları doğrultusunda verilmiş bir destektir.
  • trump'ın açıklamalarından sonra tepki göstermek akp'ye destek vermek anlamına gelmez, ülkeyi tehdit eden bir kişi, kurum yada örgüte s.ktir demek başkadır, olması gerekendir.
  • chp, trump'a karşı türkiye devletine destek vermiştir. vermese miydi? akp seçmenine yaranmakla ne alakası var. hepimiz aynı ülke vatandaşı değil miyiz? böyle birlik olunması gereken konularda bile ayrımcı düşünürseniz ayvayı sapıyla yemiş bu ülke.
  • akp'ye degil turkiye cumhuriyeti'ne dir o destek. hukumete degil yani. hukumet ama biz kabul ediyoruz da diyebilir. ya da "olmaz oyle sey" diye ic politikaya gurleyip kimsenin olmadigi yerde peki diyebilir.

    trump'da akp'yi tehdit etmemistir zaten.
  • gayet de yerinde ve olması gereken ancak suserler tarafından ne beklendiği anlaşılamayan destektir.

    "lepiska saçlım ne diyorsa doğrudur" mu demeliydiler ?
    " trump bizim babamız o ne derse o olur mu deselerdi?
    son derece açık basit ve net bir şekilde taraflarını belli etmişler işte ne var bunda ?

    chp'nin demediğini de ben söyleyeyim;
    (benden sonra tekrar edin)

    trump senin götüne koyayım ! *
  • siyasi kimliği bir kenara bırakarak tavır almış ana muhalefet partisi. abd başkası sarı öküz erdoğan'ı değil türkiye cumhuriyeti'ni tehtid ediyor. chp akparti'ye destek vermiyor, trump karşıtı tavır alıyor. şu noktada trump karşıtı tavır alan söylem yapan herkesin aynı cephede görünmesi son derece doğal.
  • yanlış olan destektir. zira akp yarın abd ile arayı düzeltir, ki bence şu anda da bozuk değil, olan chp'ye olur. chp'liler gerçekten kör mü? abd'nin her seçim döneminde akp ile bir gerilim unsuru yaratarak oylarını artırmasına yardımcı olduğunu ve bu tartışmanın da aynı amacı taşıdığını görmüyorlar mı? şimdi kimse çıkıp; "koskoca abd, akp'nin oyu artsın diye bunu yapar mı" demesin. yapar, çünkü akp, bugün abd'nin ortadoğu politikalarının yaşam bulmasını sağlayan bir aktördür. yani açık bir şekilde abd politikalarına hizmet etmektedir. ve bu niteliği sürdükçe, abd, akp'nin yönetimde kalması için elinden geleni yapar. türkiye'nin geçmişi bunun gibi örneklerle doludur. üstelik sadece türkiye'de değil, dünyanın birçok az gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkesinde de aynı durum yaşanmaktadır.
  • yanlış olan önerme.

    chp türkiye'de bulunan her siyasi parti gibi, dışarıdan tehdit edildiğinde, iktidar partisini değil türkiye'yi korumak zorundadır. yani buradaki durum trump'a karşı akp'ye değil, türkiye'ye destek vermesi olayıdır.

    akp türkiye demek değildir. siyasi partiler fanatiği olacağınız kuruluşlar değillerdir. eğer bu ikisinden birinin tersine yada her ikisinin de tersine inaniyorsanız, çok üzgünüm ama siz ülkeyi değil kendinizi düşünüyorsunuzdur. türkiye'den kaçıp gidenlerle aranızdaki tek fark onların daha mantıklı bir hareket yapmış olmalarıdır.
hesabın var mı? giriş yap