• wired dergisinin baş editörü. long tail kuramının mucidi ve aynı isimli kitabın da yazarı.
  • ted konferanslarinin (http://www.ted.com/) arkadasindaki adam (wired editoru ile ayni kisi degil).

    ted konferanslari yilladir yapiliyor ama konusmalari 'halka acan' bu arkadas. iyi bir sey yapiyorlar gibi. konusmalarin bir kismi ilham veren cinsten. karmasik bilimsel ve politik konulari makul, neredeyse her zaman akici, zaman zaman eglendirici bir tonda sunuyorlar. izlediklerinizi vaktiniz varsa bir de turkceye cevirmeniz mumkun, ki yeterince ingilizce anlamayan da faydalansin, coluk cocuk ilhamini bugun alsin (esin de alabilir, zorlama yok) konusmaci olsun ted'de bir gun, mesela.
  • türkiye'ye gelmiş ve "i'm in turkey, where youtube is banned. you never realize how much embedded video there is in your life until you lose it." demiş. ne güzel rezil olduk, çok iyi oldu.
  • türçede uzun kuyruk ve bedava isimli kitapları yayınlanan teknoloji editörü.
  • bir şeyin bedava olması ile çok çok ucuz olması arasında dağlar kadar fark olduğunu anlatan bedava isimli kitabın yazarı.
  • birdman değil sanırım
  • geleceği üretenler adlı kitabın yazarı.

    kitabında web çağının girişimcilik üzerindeki etkisini anlatıyor. açık kaynak kodunu çok sever ayrıca.
  • (bkz: geleceği üretenler) adlı kitabın yazarı.
    kendi deneyimlerinden ve üretim ilişkilerinden bahsettiği kitap tavsiye edilir.
  • 59 yaşında, george washington üniversitesi'nde fizik alanında öğretimine, quantum mechanics and science journalism ile devam edip the university of california, berkeley mezun olan 3d robotics ceo'su. 3d robotics

    hbr yapay zeka kitabında "dronlar işe başlıyor" makalesinde dronları geniş bir perspektiften değerlendirerek, çok yakın gelecekte hayatın içinde kritik rol oynayacağı alanlara ışık tutmuş.

    büyükbabası fred hauser'den esinlendiğini ve büyükbabasının 1930'larda otomatik yağmurlama sistemini icat ettiğini ve patentleri odasında asılıymış. ( outliers kitabını hatırlattı.)

    "yağmurlama sistemini bir robot olarak göremezsiniz ama öyle: bugünkü sistemler internete bağlı, veri topluyor, otonom olarak çalışıyor ve en önemlisi, sadece çalışıyor.
    çiftlik dronlarınında böyle olduğunu düşünün: içinde dronlar ve dışında onları şarj etmek için güneş pilleri olan kutular çiftliğin her tarafına dağılmış. sulama sistemi gibi, günün belli zamanında uyanıyorlar ve kutuların içinden yükselerek işlerini yapmaya başlıyor; ürün haritalama, zararlı bözek saptama ve hatta arılar gibi dölleme yapma..."
hesabın var mı? giriş yap