• electronica ve acid jazz müzik yapan fransız muzisyen.

    web sitesi için... http://chrisjoss.free.fr/
  • old school ile new schoolun super birleşimi olan you've been spiked albümü superdir..
    funky bass lar, wah wah turkcesi vakvak gitarları ile 60 ve 70 lerin lerin muziini getirir aklına insanın..ilk şarkısı discothèque dancing ocean's eleven da çaldı mı çalmadı mı tartışması yapmıştık bayağı bir sure..

    (bkz: eighteenth street lounge)
  • esl'nin yuz aklarindan olan fransiz muzisyen. funk, disko ve elektronik muzigi cok guzel harmanlar, daha sonra da rahatca dinlememiz icin bize sunar. 4. albumunde de ayni modda kendileri. bazi noktalarda etnik ogelere de el atmis ama funk ve disko her zamanki guzelligiyle karsimizda.

    teraphonic overdubs adli yeni albumunun incelemesi ve 2 ornek parca icin:

    http://proodos.blogspot.com/…raphonic-overdubs.html
  • tune down isimli şarkısı oldukça şükela olan müzisyen.
  • birkaç gün önce better call saul izleyen arkadaşlarım sayesinde tanıdığım müzisyen. yapmak ve duymak istediğim müziğe öylesine yakın ki ben bile şaşırdım şarkılarını dinlerken.

    chris joss'u geç de olsa keşfettiğime çok seviniyorum çünkü zaman zaman gerçekten tam olarak dinlemek istediğim türde müziği bulamadığım için (eminim herkes buna benzer şeyler hissetmiştir zaman zaman, hatta tam o müziği bulunca "kafamdaki müzik buydu" gibisinden şeyler söyleriz) tatsız hissettiğim olmuştur. şimdiye kadar kafamdakine en yakın müziği wax poetic albümleriyle karşılıyordum. ancak sevdiğim tüm seslerin (fender rhodes başta olmak üzere oturaklı bir bas-davul birlikteliği ve sonrasında funky öğeler) bir araya bu kadar güzel getirildiğini ilk defa görüyorum.

    chris joss dinlerken aldığım keyfi alabilmek için arka arkaya thievery corporation, koop ve jamiraquai albümleri dinlemem gerekiyordu. chris joss sayesinde tek albümde hepsinden aldığım keyfi alabiliyorum (televizyondaki pazarlama reklamları gibi oldum iyice)

    ben de ilk önce tune down şarkısıyla tanıdım fakat sonrası çabuk geldi, albüm bazında ise favorilerim şimdilik you've been spiked ve dr.rhytm ancak bu favorilerim değişebilir çünkü henüz hiç dinlemediğim remix albümü ve bir iki albüm daha var. albümleri belli bir sıraya veya düzene göre dinleyemememin sebebi ise chris joss sayfasını açtığımda gönül rahatlığıyla herhangi bir albümün herhangi bir şarkısını açabiliyor olmam.

    çok abarttığımı biliyorum ancak benim için büyük keşifti. hatta bir ara "madem sevdiğim sesleri duymak için müzik yapıyorum, burada yapılmışı olduğuna göre artık uğraşmayı bırakabilirim" gibi bir düşünce bile geçti aklımdan. umarım bol bol yeni albüm yapar ve ben de keyifle dinlemeye devam ederim.
hesabın var mı? giriş yap