• katilliğin gurur verici olduğu ülkenin kahramanı. abd'nin işgal ettiği ırak'ta 255 insanı öldüren katil ordusunun askeri.
  • (bkz: simo hayha)
  • nam-ı diğer diğer* ramadi şeytanı

    edit: sözlüğün kafasına göre entryden kelime azaltması editi.
  • yakında bir hollywood filminde ballandıra ballandıra anlatılacak, arka planda dalgalanan amerikan bayrağı önünde gururla poz veren yapılı, 250 den fazla eli silahlı sakallı ve çirkin çöl öcüsünü öldürmeyi başarmış iyilik savaşçısı, öldürdüğü pis yaratıkların yavruları ile gerektiğinde futbol oynayabilecek, onlara oyuncak vererek şefkat gösterebilecek kadar yumuşak kalpli, çöl yaratıkları içindeki arap kızların hayran olacağı aşık olacağı derecede (bu derece tecavüz etmesine müsaade edecek derecedir) yakışıklı halk kahramanı amerigan askerlerinden birisidir.
    lafta amerikan karşıtı olan mallar da oturur o filmi izler, beğenir.
  • küçük yaşta silahlara olan ilgisini keşfetmiş ve 8 yaşında atıcılığa başlamıştır.

    orduya katıldıktan sonra navy seal'e kabul görmüş ve ırak savaşında ciddi başarılar elde etmiştir. 160 confirme edilmiş düşmanı sniper atışıyla öldürmüştür. ayrıca savaş boyunca 2 kez vurulmuş olup 6 kez de bombalı saldırı atlatmıştır.

    2 şubat 2013'de öldürülmüştür.
  • biyografisini ele alacak american sniper filmini steven spielberg yönetecekmiş. bizlere de sabırsızlıkla beklemek düşer... *

    edit: (bkz: #33645604)
  • amerikan ordusuna bağlı olarak görev yapmış asker. 255 kişiyi öldürdüğü iddiaları spekülatiftir (bkz: tek vurup çift saymak), sonuçta kesinkin nişancı ekipleri, du ben bi gideyim bakayım öldürmüşmüyüm diye konfirme edemeyeceği için, ve karşısında nizami bir ordu yerine gerilla bulunduğu için, kesin rakamı bilmek çok mümkün değil. ama kendisine ramadi şeytanı ismi takılmıştır, bu kısmı doğrudur.

    sonuçta, amerikan savaş makinesinin propaganda araçlarından birisi olarak kullanılmıştır. chris kyle'ın başarıları amerikan basınında yer aldıkça, kesin nişancı olmak isteyen sayısında artış olduğu söyleniyor.

    sonuçta askerdir; bir asker olarak, aynı bayrak altında savaştığı arkadaşlarını korumak için verilen işi yerine getirmiştir. kalkıp da bu adamı, normal bir insanmış gibi eleştirmek sadece vicdan mastürbasyonudur. yoksa kendi içinde hiç bir mantığı olmayan eylemdir. evet savaş boktandır, evet, amerikanın ırakta ne işi var allahaşkına? ve daha bir sürü şeye evet, de, savaşı chris kyle başlatmış gibi, küfür etmenin mantığı nedir onu bilemiyorum. hatta bu nazarda, benim gözümde, hava bombardımanı ile sivillerin ölümüne sebep olan pilottan, veya panik yapıp, sivil ölümlerine sebep veren piyadeden çok daha evladır. en azından, tırnak içinde, düşman öldürmüştür.

    savaşan adam neden savaştığını sorgulamaz, sadece savaşı atlatıp güvenli yere geri dönmeyi ister. istisnalar kaideyi bozmamak kaydı ile, manyak psikopat vesaire değildir, ha o istisnayı bozan manyak veya psikopatlar da zaten çok çabuk hakkın rahmetine kavuşurlar. askerin savaş mavaş umrunda da değildir, hatta seçme şansı olsa, inan ya da inanma savaşmamayı tercih eder, çünkü can her zaman tatlıdır. savaşırken, bayrak mayrak göreve için savaşmaz, yanındaki arkadaşı için savaşır, bunu da çatışmaya girmemiş birisinin anlaması zaten mümkün değildir. savaş insanı değiştirir. boktan bi şeydir. nice aklı başında, normal ve şiddeti lanetleyen insan, badisinin kafası yanıbaşında dağıldığında ramboya bağladı, inanamazsın. ama küfür edilecek, eleştirilecek insan o değildir, ha eleştirsen de zaten bi ise yaramaz...

    savaşa, savaşı televizyonda izleyenler karar verir...

    edi: türkçe karakter
  • çekildi filmi, ustelik clint eastwood çekti. oskara bile aday oldu aq..

    kahraman denilen işgalci ibne evlatlarından bir diğeri.
  • american sniper filminde bradley cooperin oynadığı adam.
    adamı eleştirmeye falan gerek yok,adam işini yapmış sonucta ya öldürülecekti yada öldürecekti. demek ki adam iyi nışancıymışki nallayamamışlar.
  • kafasında ssleri andıran -muhtemelen navy seal olmasıyla alakalı (edit: marvel karakteri punisher logosuymuş, mqndmn manyağı)- bir arma taşıyan beyzbol şapkasıyla "aayrek"te nasıl görev yaptığını ve "ulu önder orta boylu adam corc buş'a dil uzatan valiyi nasıl iki seksen yere serdiğini" (edit: adı geçen valinin açtığı dava sonucu bunun da yalan olduğuna hükmetmiş mahkeme) sırıtarak anlatmışlığı olan "amerikan kahramanı".

    http://www.youtube.com/watch?v=uwe0w-43tny

    2013'te yine kendisi gibi sayko bir amerikan gazisi tarafından redneck cennetine uğurlanmış olması pek "ayronik" ayrıca.

    edit: okuduğunu anlayamayan bir sürü geri zekalı yüzünden şu notu eklemek zorunda kalıyorum, ilgili olmayanlar lütfen üzerinize alınmayın: ss'lerle ilgisi var demiyorum logonun, kurukafa içerdiği için ss logosunu andırıyor diyorum. (bkz: andırmak) tamam mı? hepimiz iyice anladık mı ne yazdığını?
hesabın var mı? giriş yap