• yirmili yaşlarının sonuna henüz gelmekle birlikte ışıltılı ve başarılı bir kariyere sahip caz ve fusion ustası trompetçi, bestekar, donald harrison jr'ın yeğeni. katrina kasırgası ve yaşattığı felakete atfettiği anthem'le gözüme girmiş, önceki albümlerinden fuzzy tadındaki rewind that ile saygımı kazanmıştır. 2004'te berklee'yi bitirdikten sonra derhal profesyonel müziğe atılan scott'ın eleştirilecek birkaç yanı var kanımca. bunlardan biri giyimi. statükocu olduğumu söyleyebilirsiniz, belki de öyleyimdir. ancak bir cazcının, müziğin en olgun halini sunan bir genç ustanın bling'le bol kıyafetlerle rap mi caz mı yaptığını düşünmek hoş değil. gerçi son aylarda giyimi çok güzel oldu, hargrove gibi olgun bir hava yakaladı gençlik döneminin sonlarına adım adım ilerlerken. ancak anthem'in kapağındaki pozdan kartonetteki fotoğraflara kadar her yerinden "rapper"lık akması hoş değil.

    öte yandan enstrümanını bu kadar arka planda tutmasını (tercihsel olabilir) gençliğine veriyorum. çünkü besteleri o kadar güzel ki, miles davis'in sırayı coltrane'e verdiği günler gibi tıpkı; trompeti aramıyor insan. modern caz için "olmasa da olur, aslolan akustik caz" diyen bu satırların yazarı tarafından ayakta alkışlanıyor genç adam.

    soprano trombon'da iyi olduğu kadar flugelhorn'u çok güzel çalıyor scott. bu zamana kadar freddie hubbard ve roy hargrove kadar iyi çalan kimsenin olmadığını düşünmüştüm, ancak scott bir daha sorgulattı tonuyla. unutmadan, scott'ın litany againt fear gibi bir besteyi yazabilecek kadar sağlam bir yetenek olduğunu not düşerim.

    son olarak, george clooney'nin leatherheads'inde birkaç sahnede yer almış. clooney scott'ın gülümseyişinde louis armstrong'ı gördüğünü söylemiş.
  • 2010 yılı çıkışlı yesterday you said tomorrow albümünde thom yorke'un the eraser eserini yorumlamış kişi.
    (trt) radyo 3 te bu yorumu dinleme şerefine erişmiştim,
    buyrun siz de deneyin
    http://www.youtube.com/…deos=zg0jexevuf8&playnext=1
  • new orleans'a ve geleneklerine bağlılığını gururla sürdüren trompetçi .2012 mardi gras için maskeleri çekip yerli kıyafetleriyle new orleans sokaklarında ağabeyi ve amcasıyla arz-ı endam etmiştir, hem de " spy boy" olarak !

    http://www.youtube.com/…umovbbt9jg&feature=youtu.be
  • katrina felaketinin üzerine bestelediği anthem albümü muazzamdır kendisinin. mükemmel bir ağıt çalışması.
  • anthem albümü damar ötesidir. çok başarılıdır.
  • 22 ekim 2013'te salon iksv'de konser verecek olan müzisyen.
  • 1983 dogumlu ama, 22 yildir muzigin sahne kisminda profesyonel icraci olarak yer almis harika bir muzik adam scott.salt jazz icracisi denilmesini istemiyormus. eserlerinde diger turlere kapilar,pencereler, kopruler, labirentler ekliyor ve daha ilginc sentez eserlere dogru yol aliyor.o yonuyle hakli.fakat yine de jazz temelinde bir dönüşüm hikayesine eklemlenecek harika bir yolculuk scott'ın muzigi.
  • tam adıyla christian scott atunde adjuah, 1983 doğumlu amerikalı trompet sanatçısı, besteci ve prodüktör. caz alanında eserler veren genç bir yetenektir. sanatçı, 27. akbank caz festivali kapsamında yakında türkiye'de sahne alacaktır.

    web sitesi - http://www.christianscott.tv/

    wikipedia - https://en.wikipedia.org/wiki/christian_scott
  • 27. akbank caz festivali’nde beni hayretler içerisinde bıraktılar. elektronik altyapıya sahip caz, evriminin son aşaması mıdır bu bilinmez ama scott’ın bu konuda çığır açtığı kesin.

    ayrıca bu güzel yazı için bantmag ekibine çok teşekkürler.
hesabın var mı? giriş yap