• görünüm olarak bizim tulumba tatlımıza* benzeyen ispanyol icadı nefis hamur işi yiyecek. ispanya'da churreria denen ve bizim büfeleri andıran yerlerde sıcak çikolataya bandıra bandıra yenir.

    yapımı son derece basit ve ucuzdur. gerekli malzemeler:

    churros için:

    250 ml (yaklaşık 1 cup) su
    250 ml un
    125 gram tereyağ
    1/2 çay kaşığı tuz
    3 yumurta
    125 gram şeker
    kızartma yağı

    sıcak çikolata için:

    125 gram bitter çikolata
    500 ml süt
    1 çay kaşığı mısır unu (koyultmak için)
    4 yemek kaşığı şeker

    churros'un hamuru için suyu, tereyağ ve tuz ile bir tencerede kaynatın. unu ekleyin ve kısık ateşte tahta bir kaşıkla hızlı hızlı, kollarınız kopana kadar karıştırın. karışım bir top şeklini aldığında ateşin altını kapayın, karıştırmayı bırakın. yumurtaları bir kaba kırın ve iyice çırpın. daha sonra çırpılmış yumurtaları da karışıma ekleyin ve hamuru iyice karıştırın.

    yaptığınız churros hamurunu krema sıkma aletiniz vasıtası ile ince uzun, tulumba tatlısı görünümünde 4-5 cm'lik parçalar olarak çıkartın. eğet krema sıkıcı aletiniz yoksa elinizle yapın parçaları. derin bir tavada kızdırdığınız yağa üçer üçer atın yaptığınız churros'ları ve altın sarısı olana kadar kızartın. kağıt mutfak havlusu üzerine koyun, fazla yağı çektirin. bütün churros'lar kızardıktan sonra üzerlerine şeker dökün.

    bu arada sıcak çikolatayı hazırlamak gerekiyor. bunun için sütün yarısı ve çikolatayı bir tencerede çikolata tamamen eriyene kadar ısıtın. kalan sütün içine mısır ununu ekleyip iyicene karıştırın ve daha sonra bunu tenceredeki süt-çikolata karışımına şekerle birlikte ekleyin. kısık ateşte 5 dakika kadar (ya da karışım koyulaşıncaya kadar) karıştırın.

    sıcak çikolatayı geniş kaplara dökün, churros'ları her ısırışta bandıra bandıra yiyin.
  • meksikalilar tarcinlisini yaparlar uzun cubuklar halinde satilir, sicakken yenir,goruntusune aldanmamak gerekir tadi tulumba tatlisina benzemez.
  • madrid'de puerta del sol'de sabaha kadar açık bir nevi ispanyol işkembecisi tadında bir churrosçu vardır. fiestadan sonra uğranılması gerekir
  • bildigimiz lokmanin ince, uzun ve citir citir hali de diyebiliriz. tabi kendisini sicak cikolataya banarak yediginizde bilmediginiz supper bir lezzet yakaliyor, enerjik oluyorsunuz. istanbula da lazim demek istiyorum burdan.
  • çikolata sosu yeteri kadar tatlı olmadığı için asla bir sabaha karşı abbas'da waffle keyfini veremeyen, lakin sabah ayazında iç ısıtan enerji veren güzel yiyecek. istanbul'a transferine sonuna kadar desteğim vardır, az modifiye edilmesi kaydıyla...

    edit: gece gece entarisini girince bile aşerdirten bir yiyecekmiş aynı zamanda*...
  • karamellisi ve pudra sekerlisi insanda tekrar tekrar yeme istegi uyandırır.
  • madrid'te bu tatlıyı denemek için en güzel yer chocolateria san gines'tir.
  • new york'un bir cok tren istasyonlarinda meksikalilar tarafindan 2 tanesi 1 dolara satilan nefis abur cubur
  • meksika usulu olan farkli midir bilemiyorum lakin bildigimiz lokma tatlisiyla hic alakasi yok.
hesabın var mı? giriş yap