• özellikle türkiye'nin etki alanı haritasıyla dikkat çeken rapor. maşallah dünyanın yarısı etki alanımıza giriyor 2050'de. raporun önemli bir kısmı da türkiye'nin 2050'de sahip olacağı korkunç silahlarla ilgili. şimdi bunlara bakalım:

    - adnan aybaba robotları: türkiye'nin ortadoğu'da hakimiyetini sağlamlaştırması için üreteceği bir robot serisi. düşmana sürekli "bu nasıl iş abi? anlamadım... yanlış mıyım hayri abi?" diyerek panik atak krizlerine ve apandisit patlamasına yol açıyor.

    - teoman arkadançekenvurucuları: arkası dönük bir şekilde düşman hattına yollanan teoman arkadançekenvurucuları kendisini arkadan çeken herkese her mesafeden vuruyor. alkolle çalışıyor.

    - konvansiyonel fatih ürek dudakları: fatih ürek'in dudakları model alınarak üretilen bu silahın işleyişi son derece basit: işgal etmek istediğiniz ülkeyi yiyorsunuz.

    - berdan mardini çenesi taktik silahı: ele geçirilecek bölgeye berdan mardini'yi gönderiyorsunuz. düşman kuvvetleri "anaa çeneye bak lan" diye berdan mardini'nin etrafında toplanırken, siz arkadan dolaşıp bölgeyi ele geçiriyorsunuz.

    - ibrahim üzülmez-sabri sarıoğlu sınır devriye ekibi: ırak-suriye sınır çizgisinde ibrahim üzülmez ve sabri sarıoğlu tekniğine sahip çeşitli robotlar var. bunlar sınır boyunca koşarken, bu koşuların ne işe yaradığını düşünen yabancı güçler paralize olacak.

    beşbinyıl sonra gelen edit: bu başlığı ben açmamıştım valla.
  • (bkz: öyleyim de mi)
    (bkz: avet)
    (bkz: ıhıhı)
  • potansiyel etki alanı haritasına göre mr friedman türkiye'nin ab'ye giremeyeceğini öngörmüş gibi. yoksa o etki alanını epey bir batıya kaydırması gerekecek. komik olmuş bulgaristan'da kesilen bir etki alanı. oysa onun macaristan'a kadar yolu var potansiyel olarak.
  • fantastik roman tadında yazılmış olup koskoca kırmızılığın içinde konya ovası kadar bir alanı israilin güncel haritasına uygun şekilde gri bırakmış eser
  • israili ayrı tutmuşlar ayıp etmişler.
  • stratfor gibi çok ciddi ve yaklaşık 10 yıldır takip ettiğim bir düşünce kuruluşuna yakıştıramadığım rapordur. stratfor önce internet sitesinden analizleri okunabilen bir kurumken, sonra paralı oldu. abone sistemi ile çalışmaya başladı. uzun süre abonesiydim. çok doğru analizleri ve tespitleri oldu.

    ayakları yere basan tahminler ve analizler yaparlardı. ancak bu rapor bana akla yatkın gelmedi. zira, bir ülkenin başat güç olması için, ya doğal kaynaklara sahip olması, ya teknoloji üretmesi ya da ekonomik bir güce ulaşması lazım. veya yüksek bir kültür ülkesi olması gerekir. bizim memleket bunların hiçbirine sahip değil.

    bu tür bir rapor olsa olsa güç kaybeden a.k. partisi'ne destek olmak amacıyla üretilmiştir. başka bir neden göremiyorum.
  • türkçeye çeviriden mi kaynaklanmış bilmiyorum ama "gölge cia" (vay anam vay, yakıştırmaya bak) olarak bilinen stratfor düşünce kuruluşunun (güvercin sevenler derneği falan değil yani doğrudan düşünce üzerine kurulmuş bir yapı bu) başkanının ("bir numara" yani, post-ergenekon jargonuyla. ihihe) yazdıkları şeyler, orta halli bir astroloğun önümüzdeki sene için yaptığı burç tahminleri gibi:

    -rusya ve çin gibi güçler için önümüzdeki yüzyılda endişelenmeye gerek yok. bu ülkeler komünizme benzer çöküş yaşayacak. rusça veya çince’yi bırakın, türkçe, japonca, polonya ve meksika dillerini öğrenmeye bakın.

    -balıklar ve kovalar için zor bir sene olacak, ama endişelenmelerine gerek yok. jüpiter'in üzerlerindeki negatif etkisi, mars'ın olumlu etkisiyle ortadan kalkacak ve güneş ile birleşince önümüzdeki sene balıklar ve kovalar için olumlu bir sene olacak. venüs'ün en büyük etkisi yeni yerler, kişiler, diller tanımada kolaylık olduğundan aslan burcları bu sene yabancı bir dili kolaylıkla öğrenebilir.
  • meksikayı anlarım arkadaş, amerikanın yarısı zaten meksikaların eline geçmiş. türkiye'yi de bir yere kadar anlarım, sonuçta bizde almanya'nın yarısını ele geçirdik. avrupa birliğine girmemiz ile taşı toprağı altın olan avrupa'nın tamamını ele geçirmemiz ise an meselesi. japonya zaten artık askeri silah üretebiliyor ki yakında red alert 3 gördüklerimizin gerçeklerini yaparlar ( var potansiyel adamlarda ). ama polonya ne alaka lan? tamam para var adamlarda ama başka neleri var? burada işte gölge cia'nin farkı ortaya çıkıyor sanırsam. benim göremediğim bir şey görüyorlar.
  • haritasına göre 2050 yılında da avrupa birliği'ne girememiş olduğumuzu gösteren rapordur.
  • görüyoruz ki 2050 yılında aral gölü balıkları bile türkiye'nin etki alanında.
hesabın var mı? giriş yap